به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این کتاب شش فصل اصلی دارد. فصل نخست با عنوان «سخن اول کتاب» مقدماتی را درباره عشق و دلبستگی به کتاب دربردارد. دلبستگی یک معنایش تعلق خاطر است. نویسنده با شخصیتهایش انس پیدا میکند و نمیتواند ازشان جداشود، مگر نه اینکه بعضی از ما نصفهشبها بیدار میشویم و به بچههایمان که خوابند سرکشی میکنیم؟ کتابها نیز همینطورند، بعضی از آنها خودشان را در دلمان جا میکنند، دیگر سخت میشود از آنها دل بکنیم.
فصل دوم با نام «معانی و بیان کتابی» شامل عناوین تقویمنامههای کتابی، روح زمان دورهای، کتابهای بالینی، چاق و لاغر کتاب، شهرهای کتاببنیاد، درباره جمعآوری کتاب و تناقض مخاطرهآمیز احتکارگری، کتاب هرگز نخواهد مرد، سفر همراه با کتابها، روانسنجی کتابها، جینت وینترسون دارنده فرهنگ آکسفورد و مجموعهدار است.
فصل سوم «متفرقههای کتابی» نام دارد و شامل دفتر متفرقهها، سخنرانی بازیافته بورخس درباره دن کیشوت، عشق استاندل، ساعتهای خانم دالووی، ماری ماری محکم بگیر و سلینجرمن است؛ فصل چهارم نیز با عنوان «دلبستگی به خواندن» به بیان توضیحاتی درباره لذتهای خواندن، گفتوگو با آلبرتو مانگوئل درباره دلبستگی به خواندن، دلبستگی شعری، بلندخوانی و خواننده اول اختصاص یافته و نویسنده در فصل پنجم به «دلبستگی کتابخانهای» با زیرفصلهای کتابخانه هرکس، کتابخانه ذهن و کتابخانه نویسنده پرداخته است.
فصل نهایی کتاب نیز با نام «سویه تاریک دلبستگی کتابی» شامل «خواستهها»، «از دنیا که بروی چه بر سر کتابخانهات میآید»، «دشواری خلاصی از کتابها»، «چگونه از بعضی کتابهایم رهایی یابم» و «دنیایی از آن خود» است.
در بخشی از کتاب میخوانیم: «هرگز از یاد نمیبرم اوایل دهه پنجاه خورشیدی را که مجبور شدم کتابهای عزیزم را تنها بگذارم و بروم. موقع خداحافظی وقت سختی بود. جدا شدن از کتابهای محبوبم، آثار فاکنر و همینگوی و دیگران (یا بهقول مارک تواین «کتابهای سایر آقایان»). این دلتنگی همه از «کرامات» دلبستگیهای کتابی است. داری میروی و معلوم نیست دیگر برمیگردی یا نه امّا به فکر کتابهایی هستی که پشت سر میگذاری. این بار برخلاف روال همیشگی، عزیزها و سوگلیها میمانند و «ضروریها» (کتابهای درسی و فرهنگهای لغت دوزبانه و فامیلهای وابسته) جلو میافتند و راهیِ سفر میشوند و مهاجرت میکنند. باقی میماند کوچه و خانهای که برایت بسیار عزیز بود. همینطور کتابخانه کوچکت.»
نشر گمان اخیراً این کتاب را در ۳۷۲ صفحه و با قیمت ۳۷۵ هزار تومان عرضه کرده است.
∎