به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ماه و سیاره زحل شنبه -سیزدهم بهمن- به یکدیگر نزدیک میشوند و فقط در فاصله ۵۷.۶ دقیقه قوسی از یکدیگر قرار خواهند گرفت، این پدیده از اصفهان از ساعت ۱۸:۱۱ تا ۲۰:۱۶ قابل مشاهده است، به طوری که ماه و سیاره زحل ساعت ۱۸:۱۱ حدود ۲۴ درجه بالاتر از افق جنوب غربی شما قرار میگیرند، سپس دو ساعت و ۴۱ دقیقه بعد از غروب خورشید، ساعت ۲۰:۱۶، از دسترس خارج میشوند.
ماه در قدر منفی ۱۰.۲ و سیاره زحل در قدر ۱.۰ در صورت فلکی دلو قرار خواهند داشت، این دو جرم آسمانی به اندازهای از یکدیگر جدا خواهند بود که در میدان دید تلسکوپ قرار نمیگیرند، اما با دوربین دوچشمی یا چشم غیرمسلح قابل رصد هستند.
غیبت قمری زحل
ماه شنبه -سیزدهم بهمن- از مقابل سیاره زحل عبور میکند و اختفای ماه ایجاد میشود که از قسمتهایی از غرب روسیه قابل مشاهده است، اما این پدیده از اصفهان قابل رصد نیست.
اختفای ماه فقط از بخش کوچکی از سطح زمین قابل مشاهده است و از آنجا که ماه بسیار نزدیکتر از دیگر اجرام آسمانی به زمین است، موقعیت دقیق آن در آسمان با توجه به موقعیت دقیق شما در زمین به دلیل اختلاف منظر آن متفاوت است، موقعیت ماه از دو نقطه در دو طرف زمین تا دو درجه متفاوت است.
مقارنه ماه و سیاره زحل
ماه و سیاره زحل شنبه -سیزدهم بهمن- در یک راستا قرار میگیرند، به طوری که ماه سه روزه از زاویه یک درجه و پنج دقیقهای شمال سیاره زحل عبور میکند، این پدیده از اصفهان از ساعت ۱۸:۱۱ تا ۲۰:۱۶ قابل مشاهده است، به طوری که ماه و سیاره زحل ساعت ۱۸:۱۱ حدود ۲۴ درجه بالاتر از افق جنوب غربی شما قرار میگیرند، سپس دو ساعت و ۴۱ دقیقه بعد از غروب خورشید، ساعت ۲۰:۱۶، از دسترس خارج میشوند.
ماه در قدر منفی ۱۰.۲ و سیاره زحل در قدر ۱.۰ در صورت فلکی دلو قرار خواهند داشت، این دو جرم آسمانی به اندازهای از یکدیگر جدا خواهند بود که در میدان دید تلسکوپ قرار نمیگیرند، اما با دوربین دوچشمی یا چشم غیرمسلح قابل رصد هستند.
مقارنه ماه و سیاره زهره
ماه و سیاره زهره شنبه -سیزدهم بهمن- در یک راستا قرار میگیرند، به طوری که ماه سه روزه از زاویه دو درجه و ۲۰ دقیقهای جنوب سیاره زهره عبور میکند، این پدیده از اصفهان از ساعت ۱۷:۵۱ تا ۲۱:۰۹ قابل رصد است، به طوری که ساعت ۱۷:۵۱ حدود ۳۹ درجه بالاتر از افق جنوب غربی شما واقع میشود و سپس سه ساعت و ۳۴ دقیقه بعد از خورشید، ساعت ۲۱:۰۹، از دسترس خارج میشوند.
ماه در قدر منفی ۱۰.۷ و سیاره زهره در قدر منفی ۴.۶ هر دو در صورت فلکی حوت قرار خواهند گرفت، این دو جرم آسمانی به قدری از یکدیگر فاصله دارند که در میدان دید تلسکوپ واقع نخواهند شد، اما از طریق دوربین دوچشمی یا تلسکوپ قابل رصد هستند.