به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در مشهد، سیدمحمدجواد هاشمینژاد در رویداد ادبی، هنری «آن ۲۳۰۰۰ نفر» که در شروع چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در مرکز همایشهای بینالمللی شهدای سلامت آغاز شد، گفت: جنایات تروریستها از گذشته تا کنون همچنان ادامه دارد اما امروز، ما صرف نظر از هر فکر و گرایشی که داریم، چون کشور همه ما ایران است وظیفه داریم که یاد و خاطره و راه شهیدان این مسیر را زنده نگاه داریم و با ابزار هنر و ادبیات به مبارزه با تروریسم بپردازیم.
وی افزود: فهرست جدید و به روزرسانی شده شهدای ترور کشور که شامل ۲۳ هزار شهید ترور است توسط بنیاد هابیلیان، گردآوری و پژوهش شده که دی ماه امسال رونمایی شد. این رویداد با هدف روایت وقایع تروریستی از ابتدای انقلاب اسلامی و معرفی شهدای مظلوم ترور برای جمعی از نوجوانان دانشآموز هنرمند برگزار شده است.
«تروریسم» نه تنها موضوع جامعه ما بلکه موضوع امروزه بشریت است
دبیرکل بنیاد هابیلیان بیان کرد: موضوع تروریسم نه تنها موضوع جامعه ما بلکه موضوع امروزه بشریت است. ترور یک عملیات خشن و غیر انسانیاست که خیلی سنخیتی با روح و روان جامعه هنری و هنرمندان ندارد. در نمایشگاهی که در حاشیه این رویداد برپا شده است شاهد خواهید بود که این موضوع، یک معضل قدیمیاست که مربوط به دهه چهل و پنجاه و قبل از دوران و نظام امروز ماست، یعنی چیزی حدود ۶۰ سال است که این اتفاقات تلخ در حال رخ دادن است و متاسفانه در دهه ۶۰ یعنی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، بیشتر شاهد آن بودهایم. صبح روز بعد از ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ که انقلاب، پیروز شد؛ شاهد اولین حادثه ترور بودیم و همینطور تا امروز ادامه داشته است.
وی در ادامه گفت: حتماً شما در اخبار متعددی که هر روزه به گوشتان میخورد، نام گروههای تروریستی چون داعش و القاعده و … را شنیدهاید که هر از گاهی میبینیم در گوشه و کنار دنیا اقدامات تروریستی انجام میدهند و نکته قابل توجه این است که وزیر امور خارجه سابق آمریکا در کتاب «گزینههای سخت» اشاره میکند که این گروهها را خود ما برای رسیدن به هدف خاصی به وجود آوردهایم.
هاشمینژاد ابراز کرد: اما نکته این است که این گروهها به شکل مشخصی دفتر و تشکیلات رسمی در کشورها ندارند ولی در مورد ایران این موضوع استثناست، یعنی گروههایی در تاریخ کشورمان داشتیم که هزاران نفر انسان را در کشور ما ترور کردهاند و به طور استثنایی در کشورهای مختلف دفتر رسمی هم دارند.
دبیرکل بنیاد هابیلیان اضافه کرد: یک استثنای دیگر هم وجود دارد که در هیچ کشوری نمیبینید که در عرض چند ماه عالیرتبهترین مقامات ترور شده باشند، همانطور که اشاره کردم گروههای تروریستیای که مرتکب این جنایات شدهاند در کشورهای اروپایی و آمریکایی از یک حمایت سازماندهی شده و رسمی برخوردارند. جالب است که خود این دولتها به تروریستی بودن این گروهها مانند گروهک منافقین اعتراف میکنند.
جمعآوری آمار شهدای ترور
دبیر کل بنیاد هابیلیان در ادامه گفت: پدر من شهید هاشمینژاد نیز یکی از افرادی بود که در مشهد در سال ۱۳۶۰ توسط همین گروهها به شهادت رسید. ما و تعدادی از دوستان برای زنده نگاه داشتن یاد و خاطره شهدای ترور، بنیاد هابیلیان را تشکیل دادیم و آمار شهدای ترور را جمعآوری کردیم. آخرین حادثه تروریستی حادثه سال گذشته در کرمان بود که حدود ۱۰۰ نفر از هموطنان بیگناه ما توسط داعش ترور شدند و به شهادت رسیدند.
محمدمهدی حسین پور مدیر کل کانون استان نیز در ادامه این رویداد ضمن خوشامد به میهمانان و تبریک اعیاد و سالگرد پیروزی انقلاب در توضیح این برنامه گفت: هدف ما از برگزاری این رویداد آشناسازی نوجوانان با مسیر پرفراز و نشیبی است که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی طی شده و شهدایی که مظلومانه در فضای ترور، جان دادند و بر ماست که یاد و راه آنها را زنده نگاه داریم.
مجتبی حاذق مدیر کل آفرینشهای ادبی و هنری کانون کشور نیز که میهمان این رویداد یک روزه بود در سخنانی با اشاره به فعالیتهای فرهنگی، هنری و ادبی کانون گفت: شناسایی، پایدارسازی و پرورش استعددهای ادبی و هنری کودکان و نوجوانان از مهمترین رسالتهای کانون است و این رویدادها که به شکلهای مختلف برگزار میشود با همین هدف برنامهریزی و اجرا میشود.
در ادامه اعضا با حضور در ورکشاپهای ادبی و هنری و بهرهمندی از کارگاههای اساتید مطرحی چون عباس گودرزی، هنرمند حوزه تصویرگری و حسین عباسزاده داستاننویس به خلق آثار هنری و ادبی درخصوص شهدای ترور کشور پرداختند.
به گزارش ایبنا؛ رویداد ادبی، هنری «آن ۲۳۰۰۰ نفر» با حضور مدیرکل آفرینشهای ادبی و هنری کشور، مدیر کل کانون استان، دبیرکل بنیاد هابیلیان، رئیس اداره فرهنگی، هنری آموزش و پرورش، استادان و ۸۰ نفر از اعضای توانمند ادبی و هنری همراه بود.
∎