شناسهٔ خبر: 71114986 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

معاون جهاد دانشگاهی

موازی‌کاری مهمترین عامل هدررفت منابع و سرمایه ها در حوزه پژوهش

بی شک موازی‌کاری در هیچ حوزه‌ای پسندیده نیست و در حوزه پژوهشی نیز به هدررفت منابع و سرمایه ها منجر می شود.

صاحب‌خبر -

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز خراسان رضوی، معاون جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت:از این رو اهمیت تعیین اولویت‌های پژوهشی و ایجاد ارتباط مؤثر بین مراکز تحقیقاتی می‌تواند به جلوگیری از موازی‌کاری بی‌فایده و اتلاف منابع کشور کمک کند.

گلستانی پور افزود: جهاد دانشگاهی تلاش کرده است تا با ایجاد شبکه‌های ارتباطی و همفکری، از تکرار بی‌رویه فعالیت‌های تحقیقی جلوگیری کرده و ارزش افزوده بیشتری به تحقیقات خود بیفزاید.

وی در عین حال موازی‌کاری در پژوهش را خالی از برخی فرصت‌ها برای نوآوری ندانست و گفت:‌ البته زمانی موازی‌کاری می‌تواند مثبت باشد که به عنوان محرکی برای رقابت و نوآوری عمل کند.

معاون جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت: وجود چندین گروه پژوهشی که بر روی یک حوزه خاص کار می‌کنند، می‌تواند به تولید راه‌حل‌های متنوع و متفاوت برای حل یک مساله منجر شود؛ اما اگر این فرآیند بدون هماهنگی و برنامه‌ریزی باشد ممکن است منجر به تکرار فعالیت‌ها و هدررفت منابع شود.

گلستانی پور افزود: به عنوان نمونه در این مرکز تلاش‌هایی برای تقویت امنیت غذایی از طریق پژوهش‌های نوآورانه صورت گرفته است و این هدف در راستای برنامه‌ریزی‌های کلان کشور و پاسخ به چالش‌های بهداشتی، زیست‌محیطی و اقتصادی انجام شده است.

او گفت: با استفاده از فن‌آوری‌های پیشرفته و تحقیقات منسجم، قصد داریم تا به تولید محصولاتی بپردازیم که از نظر زیست‌محیطی و هم در تولید اقتصادی برای استان و کشور به صرفه باشد.