شناسهٔ خبر: 71114927 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: سازمان بهزیستی | لینک خبر

در اولین روز از دهه فجر انجام گرفت:

دیدار رئیس سازمان بهزیستی کشور با علما در مشهد

معاون وزیر و رئیس بهزیستی کشور به همراه مدیرکل، اعضای شورای معاونین و جمعی از مسئولین بهزیستی خراسان رضوی در اولین روز از دهه فجر با حجت الاسلام محمد جواد نظافت یزدی دیدار کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی، لزوم اجتماعی سازی خدمات و فعالیت‌های بهزیستی، تعامل و همکاری بیشتر علماء و روحانیون با بهزیستی در راستای بهره‌مندی از ظرفیت خیرین، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، ارائه خدمات مطلوب به جامعه هدف و ... از عمده مسائلی بود که در این دیدار صمیمی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

روحانیت؛ قشری موثر در اجتماعی سازی خدمات بهزیستی

معاون وزیر و رئیس بهزیستی کشور در این دیدار، گفت: این ایام مبارک و تقارن ماه شعبان با دهه فجر و چهل و ششمین سالگرد پیروزی غرورآفرین انقلاب اسلامی فرصت مبارکی است که دیداری با علماء و روحانیون که نقشی اساسی و تاثیرگذار در این انقلاب داشته‌ و همواره موجب ایجاد همبستگی و اتحاد بین آحاد مختلف مردم در جامعه بوده‌اند، داشته باشیم. در این میان، همنشینی با علمایی نظیر حجت الاسلام نظافت که به فعالیت‌های متعدد فرهنگی، مذهبی و تربیتی خصوصا در مناطق حاشیه شهر و در میان قشر عظیمی از جامعه هدف بهزیستی می‌پردازند و هموراه نقش‌آفرین بوده‌اند، برای ما بسیار مبارک است و از زحمات خالصانه شما قدردانی می‌کنیم. هرچند که زبان ما قاصر است و اجر کار شما با حضرت باری تعالی است.

دکتر سید جواد حسینی افزود: بهزیستی یکی از سازمان‌هایی است که بیشترین ظرفیت مشارکت مردمی در آن تحقق یافته و امور دولت به مردم واگذار گردیده است. بیش از ۹۰ درصد خدمات بهزیستی به صورت ساماندهی شده توسط مردم برای مردم ارائه می‌گردد. خدمات بهزیستی توسط ۲۴هزار موسسه و مرکز در سطح کشور ارائه می‌شود که از این تعداد فقط ۳ هزار مرکز دولتی و الباقی مراکز و موسسات توسط بخش خصوصی و با بهره‌مندی از ظرفیت مردم و تحت نظارت بهزیستی فعالیت می‌نمایند. ۶۵۰مرکز شبه خانواده در سطح کشور وجود دارد و این مردم هستند که برای سرپرستی و توانمندسازی کودکان بدسرپرست و بی سرپرست در مراکز بهزیستی به میدان آمده‌اند و عاشقانه کار می‌کنند. ۷هزار خیریه از بهزیستی مجوز گرفته اند و از این قسم مراکز خصوصی که هرکدام به نحوی توسط مردم به ارائه خدمت می‌پردازند در بهزیستی بی‌شمار است.

وی ادامه داد: تمایل به انجام اقدامات نیکوکارانه در بطن جامعه ایران بسیار زیاد است اما آنچه اهمیت دارد این است که این تمایل را تا چه اندازه توانسته‌ایم ساماندهی کنیم. جامعه قوی، دولت قوی خواهد داشت. اگر جامعه قوی باشد دولت خود به خود به سمت قدرت حرکت خواهد کرد.

دکتر حسینی با اشاره به سیاست مردمی سازی گفت:  این یعنی از طریق واگذاری قدرت و مسئولیت به مردم، قطعا جامعه قوی تحقق خواهد یافت و برای تحقق این هدف باید تشکیلات را در اختیار مردم قرار دهیم. مردم را در عرصه فعالیت‌های خیرخواهانه ساماندهی کنیم و در فعالیت‌ها شریک سازیم. بخش بسیار زیادی از وظایف بهزیستی را نمی‌توان فقط با تکیه بر نیروها و کارکنان این سازمان انجام داد.

معاون وزیر و رئیس بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: برای تحقق مشارکت مردم در فعالیت‌های بهزیستی در گام اول باید اجتماعی سازی خدمات بهزیستی اتفاق بیفتد تا مردم بهزیستی و فعالیت‌های آن را بشناسند. بسیاری از خدمات بهزیستی هنوز برای مردم ناشناخته است. اگر مردم در فعالیت‌های بهزیستی شریک باشند ما مستغنی خواهیم شد. باید در مسیر اجتماعی سازی این سازمان حرکت کنیم تا شاهد سیل انبوه حمایت مردم باشیم. جامعه روحانیت و علما در تحقق این هدف می‌توانند نقش موثری ایفا کنند و با معرفی فعالیت‌های بهزیستی به مردم، نیکوکاران و نیک اندیشان را به انجام کارهای داوطلبانه برای خدمت به جامعه هدف ترغیب نمایند.

وی در انتها با اشاره به مفهومی تحت عنوان خدمت، خادم و مخدوم خاطرنشان کرد:  ما از این مفهموم به عنوان مثلث طلایی برای شبکه داوطلبان استفاده می‌کنیم.

در ادامه، مهدی برجی مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی ضمن تبریک چهل و ششمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، گفت: حجت الاسلام نظافت در میان مردم به عنوان یک روحانی محبوب که همواره در دسترس اقشار آسیب‌پذیر خصوصا جامعه هدف بهزیستی هستند، شناخته می‌شوند. به دنبال آنیم که چهار محور"مردمی‌سازی، شفافیت، هوشمندسازی و کارآمدی"را در رأس فعالیت‌های سازمانی قرار دهیم و قطعا با حضور علمای محبوبی نظیر حجت الاسلام نظافت، بهزیستی در مسیر اجتماعی کردن فعالیت‌های خویش، شناسایی افراد نیازمند، ارائه خدمات در محلات، توانمندسازی مددجویان و... می‌تواند بسیار موثر و مفید عمل نماید.

وی افزود: یکی از اهداف انقلاب اسلامی توجه به اقشار آسیب‌پذیر در جامعه است. سازمان حمایتی بهزیستی به عنوان یک سازمان مولود انقلاب به همین منظور تاسیس گردیده و در طول این سال‌ها تلاش کرده با ارائه خدمات متنوع و گسترده و پاسخ مناسب به نیازهای جامعه هدف در مسیر تحقق اهداف انقلاب اسلامی حرکت نماید.

قدرت و اجرا را به مردم بسپارید

در ادامه این دیدار، حجت الاسلام محمد جواد نظافت یزدی با تاکید بر اینکه عدالت مهم‌‍ترین مسئله در دنیای امروز است، گفت: خداوند کریم پیامبران را فرستاد تا مردم بین خودشان با عدالت رفتار کنند؛ یعنی عدالت توسط مردم در جامعه اجرا خواهد شد. پیامبران فقط وسیله راهنمایی هستند و این مردم هستند که با نقش آفرینی خود در اجتماع می‌توانند عدالت را در جامعه پیاده سازند. خداوند می‌فرمایند "یداللَّه مع الجماعه" یعنی قدرت با جماعت است. قدرت و اجرا را به مردم بدهید آن موقع شاهد نتایج شگفت انگیز آن خواهیم بود و همین کمک‌های خرد و اندک مردم بسیار با برکت و ارزشمند خواهد بود. علماء در کنار شما در گره‌گشایی از مردم هستند. باید این خدمات را به مردم گزارش داد زیرا موجب امیدآفرینی می‌شود. خدمات خود را از باب امیدوار کردن مردم ، معرفی کنید و بگویید به لطف خدا اینکار انجام گرفت. داشتن ابتکار در ارائه خدمات بسیار مهم است و از طریق راه‌اندازی پویش‌های مختلف می‌توان مردم را برای ارائه خدمات به اقشار ضعیف جامعه با خود همراه ساخت.

وی افزود: کسانی که احسان و نیکوکاری می‌کنند به رشد معنوی و تزکیه انسانی دست می‌یابند. احسان و نیکوکاری در قرآن کریم به عنوان یکی از اصول اساسی زندگی انسانی و روحیه‌ای که باید در جامعه مسلمانان نهادینه شود، مطرح است. قرآن، احسان را نه تنها به معنای انجام دادن اعمال خیر و نیکوکاری می‌داند، بلکه آن را به عنوان یک شیوه زندگی و یک تعهد عمیق نسبت به ارزش‌های اخلاقی و انسانی تعریف می‌کند.

حجت الاسلام محمد جواد نظافت یزدی ادامه داد: یکی از نشانه های وفاق نیز همین احسان و نیکوکاری است. در جامعه ما تکثر و تنوع قومیت‌ها، مذاهب، آداب و رسوم و...زیاد است . احسان و نیکوکاری یکی از محورهای وفاق است که موجب انسجام جامعه می‌شود و حتی انسان را از افسردگی که مشکل امروز جامعه بشری است، نجات می‌دهد. زندگی شهری و مادی امروز، انسان را بسیار خشن بار می آورد و به شدت نیاز داریم در این شرایط فطرت انسان‌ها را زنده نگهداریم .

وی افزود: ما به دنبال تربیت طلابی هستیم که مردم‌دار باشند و در بین طیف‌های مختلف مردم کارآمد و اثربخش حاضر شوند. استادان حوزه مهمترین رکن این تربیت هستند. کار اصلی روحانیت، تربیت و قوی کردن انسان از نظر فکری، فرهنگی، اخلاقی و... است. باید یشتر به مردم اعتماد کنیم؛ قطعا اشتباهات مردم کمتر از اشتباهات سیستمی است که می‌خواهد تمام کارها را خودش به تنهایی انجام دهد. شما در بهزیستی کاری مقدس برعهده دارید. کار خود را عبادت تلقی کنید و در این دنیا که بلا زیاد شده، به منظور دفع بلا همین کار خود را با انگیزه تر انجام دهید. امام علی(ع) می‌فرمایند اگر می‌خواهید بلا از زندگی شما دفع شود، دیگران را خشنود کنید. شما می‌توانید قساوت و سنگدلی را به لطافت تبدیل کنید. باید به گونه ای خدمات بدهیم که اعتماد به نفس، شاکر بودن، خلاق بودن و ... در میان مردم حفظ شود.باید مددجو روی پای خود بایستد و نان باعزت بخورد. مددجویان و توانخواهانی که استعدادهای خود را شکوفا ساخته‌اند و خلاقیت دارند را به عنوان یک الگو و برای افزایش امید و انگیزه در جامعه به مردم معرفی کنید.