علی حیدری اناری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با برنامهریزی صورت گرفته و با انجام عملیات انسداد چاهها به ویژه با همکاری نیروهای گشت و بازرسی از منابع آبی اردبیل حفاظت شده و درصدد هستیم با انسداد چاههای غیرمجاز در استان از هدر رفت و اضافه برداشت آب از سفرههای زیرزمینی اردبیل جلوگیری شود.
وی با اشاره به افت ۱۳ سانتیمتری آبخوان دشت اردبیل به جهت اضافه برداشتها در سالهای گذشته افزود: ارتقای کمی و کیفی آب آشامیدنی مرکز استان در سالهای اخیر دغدغه مهم و اساسی مسئولان استانی و بخش آب بوده و باید با همدلی و همکاری همدیگر دنبال ارتقای وضعیت کمی و کیفی آب در استان باشیم.
حیدری اناری با بیان اینکه مصرف سالیانه آب آشامیدنی مرکز استان بیش از ۶۳ میلیون مترمکعب برآورد شده است ، گفت: ۷۰ درصد آب مورد نیاز مردم اردبیل از طریق آبهای سطحی و ۳۰ درصد دیگر هم از طریق چاهها تامین میشود.
وی با اشاره به غیربهداشتی بودن آب چاههای حاشیه رودخانه داخل شهر اردبیل ادامه داد: این آب به دلیل موارد بهداشتی غیرقابل استفاده شده و با هدف ارتقای کیفی آب، تصفیهخانه آب آشامیدنی با حذف ۹۹ درصدی جلبکها به ارزش یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال در اردبیل راهاندازی شد.
حیدری اناری ادامه داد: در راستای بالا بردن کیفیت آب برداشتی از سد یامچی، بخش مهمی از برج آبگیر سد یامچی در سالهای اخیر راهاندازی شد و دنبال تکمیل و افزایش ۲ برابری ظرفیت بارجهای این سد تا سال آینده هستیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل همچنین با اشاره به برنامهریزی بخش آب استان برای تامین آب مورد نیاز مسکن ملی اردبیل افزود: طبق برآوردها بیش از ۲۰ میلیون متر مکعب نیاز آب این مجموعه خواهد بود و به دلیل اینکه هیچ یک از مخازن شهر اردبیل به این مجموعه متصل نیست به دنبال این هستیم با تامین اعتبار لازم مخزن ۲۰ هزار مترمکعبی برای این مجموعه در اردبیل احداث شود.
به گزارش ایرنا، در سالهای اخیر سفرههای آب زیرزمینی در دشت اردبیل بدلیل استفاده بیرویه از چاههای آب ، بارش کم و استفاده از چاههای غیرمجاز پایین آمده است.
کاهش ذخایر آب سفرههای زیرزمینی و سدها زنگ خطر را در استان اردبیل هم به صدا درآورده است. تغییر اقلیم و کاهش بارندگیها یکی از دلایل این وضعیت بوده است اما مهمتر از آن برداشت بیرویه آب در بخشهای مختلف شرب، صنعت و از همه مهمتر کشاورزی بوده است.
استاندارد برداشت سالانه آب از منابع دشت اردبیل ۱۳۰ میلیون مترمکعب است در حالی که در سالهای اخیر رقمی بالغ بر ۶۳۲ میلیون متر مکعب آب از این دشت برداشت شده و این رقم پنج برابر ظرفیت تعریف شده است.