شناسهٔ خبر: 71114228 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: رکنا | لینک خبر

کرونای چشمی؛ چقدر علم پشت این ادعا وجود دارد؟

رکنا: شایعه کرونای چشمی بی‌اساس است؛ دکتر ابطحی: ویروس HMPV که به‌اشتباه کرونای چشمی گفته می‌شود، در واقع آدنوویروسی مقاوم است که به رعایت بهداشت و شستشوی دست‌ها نیاز دارد تا از التهاب و تاری‌دید طولانی مدت جلوگیری شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش رکنا، همزمان با افزایش آمار ابتلا به ویروس چینی یا HMPV، آیا باید نگران درگیری چشم‌ها با ویروس‌کرونا نیز باشیم؟

ویروس‌کرونا یا آدنوویروس‌ها؟

اگرچه آدنوویروس‌ها می‌توانند بافت‌ ملتحمه‌ چشم را تحت تاثیر قرار دهند، اما با ویروس‌کرونا اشتباه گرفته نمی‌شوند. دکتر محمدعلی ابطحی، فوق تخصص قرنیه، این موضوع که به کرونای‌چشمی در اخبار اشاره می‌شود را شایعه تلقی کرده و بیان می‌کند: در دوران پاندمی، ویروس‌کرونا در درجه اول مغز و ریه را تحت تاثیر قرار می‌داد و گزارش‌های محدودی از علائم چشمی نیز وجود داشت. حتی سکته‌چشمی و التهاب‌چشم نیز در میان این نشانه‌ها دیده شده بود.

آدنوویروس؛ متهم اصلی جامعه

وی ادامه می‌دهد: ویروسی که در حال حاضر شیوع یافته و در گردش است ویروس‌کرونا نیست بلکه یک آدنوویروس مقاوم به مواد پاک‌کننده از جمله الکل است. این ویروس می‌تواند به قرنیه آسیب برساند و باعث تاری دید طولانی مدت شود که شاید به درمان درازمدت نیازمند باشد. رعایت نکات‌بهداشتی چون شستشوی مرتب دست‌ها و استراحت در منزل در صورت ابتلا از مهم‌ترین روش‌های پیشگیری محسوب می‌شوند.