به گزارش ایکنا، چهلویکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران با حضور رئیس دفتر مقام معظم رهبری، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس سازمان اوقاف و امورخیریه و دیگر مسئولان کشوری و استانی شامگاه هفتم بهمنماه در تالار قدس حرم مطهر رضوی در مشهد افتتاح شد، این رقابتها تا جمعه، دوازدهم بهمنماه ادامه داشت.
رقابت شرکتکنندگان در بخش بانوان در رشتههای قرائت ترتیل و حفظ کل قرآن از ۸ تا ۱۰ بهمنماه در نوبت صبح در تالار قدس آستان قدس رضوی برگزار شد و علاوه بر ایران، داورانی از کشورهای مختلف از جمله عراق، کویت، لبنان، اندونزی و افغانستان در کمیته داوری رقابتها در بخش بانوان بر رقابتهای شرکتکنندگان در دو رشته ترتیل و حفظ کل نظارت داشتند.
نور نظامالدین نجمالدین الحسنی، داور عراقی رشته وقف و ابتدا در بخش بانوان این مسابقات است که برای دومینبار حضور در کمیته داوری این رویداد قرآنی را تجربه میکند، با او گفتوگو کردیم تا از روند برگزاری رقابتها برایمان بگوید، متن این گفتوگو در ادامه میآید:
ایکنا ـ ابتدا بفرمایید سطح شرکتکنندگان در بخش بانوان چهل ویکمین مسابقات بینالمللی قرآن ایران را به ویژه در بخش وقف و ابتدا چگونه میبینید؟
از نظر وقف و ابتدا شرکتکنندگان سطوح متفاوتی دارند و بعضی خوب ظاهر شده و برخی ضعیفند، موضوع تنفس در این مسئله نقش مهمی دارد و میتواند نقش مثبت یا منفی در وقف و ابتدا ایفا کند. آنچه مهم است این است که شرکتکنندگان در کجا توقف و از کجا تلاوتشان را آغاز کنند تا بتوانند در بخش وقف و ابتدا امتیاز کسب کنند.
ایکنا ـ نظر شما درباره شعار این دوره از مسابقات با عنوان «قرآن، تنها نسخه کمال» چیست؟
بهرهمندی از قرآن، موعظهها و عبرتهای این کتاب مقدس، انسان را به درجهای از کمال میرساند و انتخاب چنین شعاری این مسئله را به ما یادآوری میکند که بیش از گذشته از قرآن بهرهمند شویم، قرآن بخوانیم، معانی آن را دریابیم، به عبرتها و درسهای قرآن و جوانب تربیتی و اخلاقی آن اهتمام ورزیده و بدانیم که ما نیازمند بازگشت به قرآن و آموزههای قرآنی هستیم.
ایکنا ـ برگزاری مسابقات را در جوار حرم امام رضا(ع) را چگونه ارزیابی میکنید؟
در سال 2017 برای نخستینبار در مسابقات بینالمللی قرآن ایران داوری کردم و امسال دومین حضورم را در کمیته داوری این رویداد تجربه میکنم، جمهوری اسلامی ایران اینگونه برنامههای قرآنی را هر سال با مهماننوازی و استقبال گرم و در سطحی بالا و قابل قبول برگزار کرده است، بار اول برای داوری مسابقات در تهران بودم و امسال در حرم رضوی هستم و باید گفت که امام رضا(ع) از اهل بیت(ع) است و اهل بیت(ع) بهترین کسانی هستند که قرآن را در رفتار خود مجسم کردند.
ما امروز از این فضای روحانی و طمأنینه و آرامش حاکم در فضای مسابقات بهره میبریم و این در واقع دعوتی از همه شرکتکنندگان است که با حضور در مشهد متخلق به اخلاق اهل بیت(ع) شوند.
ایکنا ـ به نظر شما چرا گاهی شاهد دینگریزی و مهجوریت قرآن در برخی جوامع اسلامی به ویژه در میان جوانان هستیم؟
من به عنوان استاد دانشگاه و شخصی که با جوانان در ارتباط هستم و احکام تلاوت تدریس میکنم، میبینم که نسلها فرق کرده، مثلاً 10 سال پیش استقبال جوانان و اشتیاق آنان نسبت به قرآن را میدیدم، اما امروز اینگونه نیست و شاهد دورشدن آنان از قرآن هستیم و میتوان دلیل آن را جریانهای غربی و تهاجم غربی دانست که هدفش تسلط بر عقل و ذهن جوانان و دورکردن آنان از قرآن است.
ویژگی فعالیتها و برنامههای متنوع قرآنی این است که یک بار دیگر همه مسلمانان بهویژه جوانان را به بازگشت به قرآن نه تنها در تلاوت بلکه در درک اهداف و مقاصد قرآن دعوت میکند؛ زیرا مسیر قرآن، مسیر هدایت است.
ایکنا ـ آییننامه داوری مسابقات بهویژه در بخش وقف و ابتدا را چگونه ارزیابی میکنید؟ آیا شفافیت لازم را دارد؟
من داور مسابقات قرآن در عراق و ایران بودهام و معتقدم آییننامه این مسابقات از سوی گروهی از داوران برجسته تدوین میشود که از کارشناسان خبره داوری هستند، آنها این آییننامهها را در نهایت شفافیت و عدالت تدوین میکنند که امیدوارم خداوند توفیقات روزافزون به آنان عطا کند.
ایکنا ـ بخش بانوان مسابقات در دو رشته ترتیل و حفظ کل قرآن برگزار میشود، آیا به نظر شما افزودن رشتههای جدید به این رقابت ضرورتی دارد؟
بله ضرورت دارد که رشتههای دیگری به مسابقات اضافه شود، زیرا قرآن فقط تلاوت و ترتیل نیست و همانطور که در طول این گفتوگو گفتم که باید معانی و مفاهیم قرآن را درک و به آن عمل کرد، از سوی دیگر تفسیر قرآن مسئله مهمی است و این رشته و حتی رشته پژوهشهای قرآنی میتواند به رقابتهای قرآنی ایران اضافه شود تا این رقابت یک جشنواره و فعالیتی پویا برای خدمت به قرآن و درک معانی آن باشد.
ایکنا ـ اهتمام به قرآن در ایران پس از انقلاب اسلامی را چگونه میبینید؟
انقلاب اسلامی ایران نقشی مهم و اساسی در تحقق انقلابی قرآنی در این کشور داشته است و این رقابتها و دیگر فعالیتهای قرآنی از دستاوردهای این انقلاب است که در نوع خود میتواند جایگاه قرآن را بیش از پیش نقویت کرده و مردم را به اولین مرجع و منبع شریعت اسلامی بازگرداند.
ایکنا ـ مهمترین شاخصه مسابقات بینالمللی قرآن ایران در مقایسه با اینگونه مسابقات در سایر کشورها چیست؟
این رقابتها از نظر هماهنگی و تشکیلات سطح بالایی دارد و ما از نخستین لحظه و ساعت ورودمان به فرودگاه با استقبال گرم مسئولان برگزاری مسابقات مواجه شدهایم و احساس راحتی و آرامش میکنیم.
تلاشهای جالب توجهی از سوی کمیته برگزاری و بخشهای مختلف هماهنگکننده مسابقات شاهدیم که شایسته قدردانی است، از خداوند متعال توفیقات روزافزون را برای برگزارکنندگان خواستارم و امیدوارم این مسابقات در سالهای آینده نیز ادامه داشته باشد و قاریان و حافظان کشورها را حول محور قرآن گرد هم آورد.
انتهای پیام