منصور شیشهفروش روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اهمیت پیشگیری از حوادث در محدوده بازار بزرگ و تاریخی اصفهان، اظهار داشت: این بازار با مشکلاتی همچون فرسودگی شبکه برق، نگهداری مواد خطرناک در برخی واحدهای صنفی، دشواری تردد تیمهای امدادی و فرسودگی سقف بازار مواجه است.
وی با بیان اینکه اقدامات مختلفی برای مدیریت بحران و افزایش ایمنی این بازار در دستور کار قرار گرفته است، اظهار کرد: با توجه به بالا بودن تعداد واحدهای تجاری مستقر در محدوده بازار تاریخی اصفهان، همکاری کسبه در اجرای شیوهنامه ها و طرح های ایمنسازی از اهمیت بسیاری برخوردار است.
شیشهفروش یکی از مهمترین اقدامات انجام شده را تدوین طرح عملیاتی «مدیریت بحران بازار» با همکاری دانشگاهیان دانست و اضافه کرد: در این طرح همه مخاطرات احتمالی شناسایی و وظایف دستگاههای مختلف برای پیشگیری و کنترل حوادث مشخص شده است.
وی ادامه داد: این طرح به دستگاههای اجرایی از جمله میراث فرهنگی، اوقاف، شهرداری، آتشنشانی، آب و فاضلاب و شرکت برق ابلاغ شده است.
شیشهفروش با اشاره به تشکیل هیات امنای بازار تصریح کرد: کمیتههایی زیر مجموعه این هیات امنا با همکاری انجمن اسلامی بازار شکل گرفتهاند تا مسائل ایمنی را پیگیری کنند، همچنین تیمی متشکل از آتشنشانی و اتاق و بازرسی اصناف، وضعیت ایمنی صنوف را بررسی و موارد مخاطرهآمیز را به کسبه ابلاغ کرده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان افزود برای کاهش خطر در بازار تاریخی اصفهان به واحدهای صنفی و کارگاههای صنایعدستی مستقر در این محدوده تأکید شده است که چیدمان انبارها استاندارد باشد و سیستم برق، ایمنسازی، کپسولهای اطفای حریق نصب و از نگهداری مواد قابل اشتعال خودداری شود.
هزینه ۱۶۰ میلیارد ریالی برای ایمنی شبکه برق بازار اصفهان
شیشهفروش همچنین درباره ایمنی شبکه برق بازار تاریخی اصفهان گفت: شرکت برق، بازار را رصد و بخشهایی از شبکه برق آن را ایمنسازی کرده که تاکنون ۱۶۰ میلیارد ریال برای این کار هزینه شده است.
وی، تجهیز پست زمینی بازار در سرای گلشن با ترانس ۶۳۰ کیلووات و هزینه ۴۰ میلیارد ریال را یکی از این اقدامات دانست و افزود: تجهیز پست هوایی در سرای ملکالتجار با ترانس ۴۰۰ کیلووات و هزینه ۲۰ میلیارد ریال و تجهیز پست زمینی در سرای هنرمندان با ترانس ۶۳۰ کیلووات و هزینه ۶۰ میلیارد ریال از جمله اقدامات مهم برای ایمن سازی بازار بزرگ اصفهان است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، همچنین اصلاح شبکه فشار ضعیف به طول یک کیلومتر، اصلاح کابلهای انشعاب مشترکان در حدود ۵۶۰ مورد، اصلاح ۸۰ دستگاه جعبه انشعاب برق، صدور ۲ هزار اخطار ایمنی به کسبه و نصب ۵۵ تابلو هشدار و آموزش ایمنی به یکهزار نفر از فعالان اصناف را از دیگر اقدامات انجام شده برای ایمن سازی بازار بزرگ اصفهان اعلام کرد.
شیشهفروش با بیان اینکه هنوز نصب تجهیزات ایمنی برق در سرای «مخلص» بازار انجام نشده است، گفت: از هیات امنا و کسبه این سرا انتظار همکاری داریم تا این مشکل برطرف شود.
ساماندهی مسیرهای امدادی بازار تاریخی اصفهان
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اقدامات شهرداری برای نظمبخشی و تسهیل تردد تیمهای امدادی در مجموعه بازار تاریخی اصفهان، بیان کرد: برای جلوگیری از ورود موتورسیکلتها، ۱۴ پارکینگ ویژه ایجاد و ۴۷ ورودی (گیت) ثابت و متحرک در بازار نصب شده است.
شیشهفروش ادامه داد: چهار کیلومتر خطکشی در بازار برای تعیین حریم کسبه انجام شده است تا مسیر تردد خودروهای آتشنشانی و امدادی مسدود نشود.
توسعه شبکه آب آتشنشانی بازار
شیشهفروش از توسعه شبکه آب آتشنشانی در بازار اصفهان خبر داد و گفت: تاکنون ۱.۲ کیلومتر شبکه آب آتشنشانی در بازار بزرگ اصفهان اجرا شده اما برای تکمیل این طرح، احداث یک منبع ذخیره آب در سرای مخلص ضروری است.
وی ادامه داد: این منبع جانمایی شده است و اجرای آن باید با همکاری هیات امنا و کسبه بازار صورت گیرد.
به گزارش ایرنا، بازار بزرگ اصفهان با طول هشت کیلومتر و حدود ۱۰ هزار مغازه در بافت سنتی این شهر و اطراف میدان امام (نقش جهان) قرار دارد و دارای پیشینه تاریخی متنوعی است.
این بازار دارای مغازههای متعددی است که در زمان گذشته بهویژه در دوران آل بویه، سلجوقیان و صفویه امکان رقابتی سالم را برای هنرمندان، صنعتگران و صاحبان مشاغل مختلف فراهم کرد و باعث پیشرفت و شکوفایی مردم و شهر شد و این نقش و کارکرد همچنان ادامه دارد.
بازار بزرگ اصفهان در چند دهه اخیر دستخوش تغییرات و مشکلات اساسی در کالبد و مباحث ایمنی شده است؛ از جمله مواردی که این بازار را مورد تهدید قرار میدهد ایمن نبودن آن در برابر حوادث بهویژه آتش سوزی و نیز حوادث ناشی از تجاوز به حریم بازار و به تبع آن تخریبهای ناگهانی است.