شناسهٔ خبر: 71113397 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

افتتاح هزاران پروژه با هدف توانمندسازی شهر‌ها و روستا‌ها

دهه فجر امسال، آذربایجان شرقی شاهد یکی از بزرگ‌ترین تحولات خود در حوزه کشاورزی خواهد بود. ۶۸ پروژه در بخش‌های مختلف از جمله تولیدات گیاهی، دامپروری، صنایع تبدیلی، توسعه گلخانه‌ها و افزایش بهره‌وری کشاورزی به بهره‌برداری می‌رسد

صاحب‌خبر -
جوان آنلاین: از روز گذشته دهه فجر رسماً آغاز شد و بر همین اساس برنامه‌های زیادی در استان‌های مختلف در دستور کار قرار گرفت تا شیرینی و حلاوت این ایام را دو چندان کند. مهم‌ترین اتفاقات این روز‌ها بهره‌برداری از طرح‌ها و پروژه‌هایی است که می‌توانند علاوه بر اشتغالزایی، بخشی از نیاز‌های داخلی را تأمین و ایران را به استقلال نزدیک‌تر کنند. بهره‌برداری از ۶۸ پروژه در حوزه تولیدات گیاهی، دامپروری، صنایع تبدیلی، توسعه گلخانه‌ها و افزایش بهره‌وری کشاورزی در آذربایجان شرقی، افتتاح ۹۵۲ طرح در حوزه عمران شهری، طرح هادی روستایی و بهسازی معابر و بخش اقتصادی با رویکرد اشتغالزایی در مازندران و پروژه‌هایی در اصفهان و ایلام فقط گوشه‌ای از اقدامات بزرگ در کل ایران است. 
 
آذربایجان شرقی به واسطه خاک حاصلخیز، اقلیم متنوع و منابع آبی قابل توجه همواره یکی از قطب‌های اصلی کشاورزی ایران بوده است. تولید محصولاتی مانند سیب، انگور، زردآلو، گردو، بادام، گندم، جو، ذرت و حبوبات، در کنار صنایع دامپروری، پرورش طیور و آبزی‌پروری این استان را به یکی از مهم‌ترین مراکز تولیدات کشاورزی و غذایی کشور تبدیل کرده است. دهه فجر امسال، آذربایجان شرقی شاهد یکی از بزرگ‌ترین تحولات خود در حوزه کشاورزی خواهد بود. ۶۸ پروژه در بخش‌های مختلف از جمله تولیدات گیاهی، دامپروری، صنایع تبدیلی، توسعه گلخانه‌ها و افزایش بهره‌وری کشاورزی به بهره‌برداری می‌رسد تا گامی دیگر در مسیر پیشرفت و آبادانی این استان برداشته شود. امروزه کشاورزی سنتی دیگر پاسخگوی نیاز‌های جامعه نیست. کمبود منابع آبی، تغییرات اقلیمی و نیاز به افزایش بهره‌وری، ضرورت توسعه گلخانه‌های مدرن را دوچندان کرده است. 
در همین راستا، ۹ پروژه گلخانه‌ای پیشرفته در شهرستان‌های مختلف استان افتتاح خواهد شد. این گلخانه‌ها با فناوری‌های جدید و سیستم‌های هوشمند آبیاری، قادرند با ۵۰ درصد کاهش مصرف آب، تولیدات کشاورزی را تا سه برابر افزایش دهند. احداث ۱۳ واحد دامپروری صنعتی، علاوه بر تأمین نیاز‌های داخلی استان، نقش کلیدی در خودکفایی کشور در تولید فرآورده‌های دامی خواهد داشت. این پروژه‌ها شامل گاوداری‌های شیری و گوشتی، مرغداری‌های تخم‌گذار و گوشتی و واحد‌های فرآوری محصولات لبنی است. 
 
 جلوگیری از خام فروشی
یکی از چالش‌های بزرگ کشاورزی ایران، خام‌فروشی محصولات و نبود زیرساخت‌های کافی برای صنایع تبدیلی است، اما در دهه فجر امسال با افتتاح ۱۰ پروژه صنایع تبدیلی و بسته‌بندی مدرن، این روند در آذربایجان شرقی تغییر خواهد کرد. پروژه‌هایی مانند سردخانه شرکت الماس سرخ سهند در مراغه، بسته‌بندی خرما و ذخیره‌سازی مواد غذایی در سردخانه دومداره آذرشهر و کارخانه تولید خوراک دام بستان‌آباد از جمله صنایعی هستند که علاوه بر جلوگیری از ضایعات محصولات کشاورزی، ارزش افزوده بیشتری برای تولیدکنندگان ایجاد کرده و فرصت‌های شغلی پایدار به همراه خواهند داشت. یکی از مهم‌ترین دستاورد‌های این پروژه‌ها، ایجاد بیش از هزار و۱۰۰ فرصت شغلی مستقیم در استان است. این اشتغالزایی، نه‌تنها معیشت کشاورزان و دامداران را بهبود می‌بخشد، بلکه از مهاجرت روستاییان به شهر‌ها نیز جلوگیری می‌کند و توسعه متوازن را رقم می‌زند. 
کشاورزان، باغداران، دامداران و سرمایه‌گذاران دیگر نگران آینده شغلی خود نخواهند بود. این پروژه‌ها رونق اقتصادی را به روستا‌ها بازگردانده و امید به زندگی را در دل مردم منطقه زنده خواهند کرد. در همین راستا سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی از افتتاح و بهره‌برداری ۶۸ پروژه زیربنایی و تولیدی در بخش کشاورزی استان خبر داد و گفت: «با افتتاح این طرح‌ها برای ۵۶۵ نفر به صورت مستقیم و برای ۵۸۷ نفر نیز به صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد و ۲ هزار و ۳۲۸ نفر نیز تثبیت اشتغال شده و ۳ هزار و ۶۷۵ خانوار از این طرح‌ها بهره‌مند خواهند شد.» شهرام شفیعی با بیان اینکه شعار دولت «دولت وفاق» تعیین شده است، افزود: «وزارت جهاد کشاورزی نیز شعار «رشد تولید و امنیت غذایی پایدار با مشارکت مردمی» را برای این ایام انتخاب کرده است.»
وی با بیان اینکه سازمان جهاد کشاورزی استان در این ایام نقش مهمی در تبیین جایگاه خود در زمینه امنیت و سلامت غذایی، حفاظت از منابع طبیعی و آب و خاک ایفا می‌کند، تأکید کرد: «ستاد مرکزی برگزاری دهه فجر در کنار کمیته روستایی و عشایری در سازمان تشکیل شده است تا با برنامه‌ریزی‌های مناسب، دستاورد‌های انقلاب در بخش کشاورزی و توسعه روستایی را به مردم معرفی و روحیه افتخارآفرینی و استقلال‌طلبی را بین جوانان تقویت کند.»
 
 توانمندسازی شهر‌ها و روستا‌ها
مازندرانی‌ها که در طول سال اقدامات خوبی در راستای محرومیت زدایی و اجرای پروژه‌های مختلف داشته‌اند حالا خود را برای برگزاری مراسم‌های زیادی آماده کرده‌اند. استاندار مازندران با بیان اینکه ۹۵۲ طرح با اعتباری بالغ بر ۹هزار و ۲۴۱ میلیارد تومان در ایام دهه فجر امسال در استان به بهره‌برداری می‌رسد، گفت: «از این تعداد ۹۰ طرح در حوزه عمران شهری، ۷۳ طرح در حوزه طرح هادی روستایی و بهسازی معابر داخل روستا، ۸۳ طرح دهیاری و بخشداری‌ها و ۱۳۲ طرح اقتصادی بخش خصوصی با اشتغالزایی برای ۲هزار و۶۷۲ نفر خواهد بود.» مهدی یونسی ادامه داد: «عملیات اجرایی ۵۶طرح نیز با اعتباری بالغ بر ۲ هزار و ۴۳ میلیارد تومان در دهه فجر امسال آغاز خواهد شد.»
مدیرکل بنیاد مسکن مازندران هم با بیان اینکه در حوزه مسکن و شهرسازی ۷۰ پروژه با اعتبار ۵۰۰میلیارد تومان در این دهه به بهره‌برداری می‌رسد، گفت: «این اعتبار با کمک مردمی و حمایت‌های دولت هزینه شده است، همچنین ۶ هزار واحد مسکن که با پرداخت تسهیلات کم بهره به مالکان احداث شده است نیز افتتاح می‌شود.» علی اصغر احمدی پل روستای علی‌آباد شهرستان نور را از جمله این طرح‌ها ذکر کرد و افزود: «این پروژه در سیل سال گذشته دچار خسارت شد و طبق دستور استاندار با تلاش شبانه روزی همکاران در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و همکاری مردم تکمیل شد. بتن‌ریزی این پروژه به پایان رسیده است و به زودی افتتاح می‌شود.»
 
 برنامه‌هایی در راستای امیدآفرینی
بهشهری‌ها ۳۲۰ عنوان برنامه برای این ایام آماده کرده‌اند که در راستای امیدآفرینی در جامعه برگزار می‌شود. فرمانده سپاه ناحیه بهشهر با بیان اینکه ایام الله دهه فجر فرصتی ارزشمند است که باید این ایام را غنیمت شمریم و از آن برای تبیین دستاورد‌های انقلاب اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی بهره ببریم، گفت: «حفظ ارزش‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی مهم است و همه ما وظیفه داریم در ادامه راه شهدا در مسیر انقلاب با صلابت باشیم.»
سرهنگ حسین جناسمی افزود: «غبارروبی و عطرافشانی مزار شهدای انقلاب، کارگاه سواد رسانه‌ای، افتتاح طرح‌های اشتغالزایی و بهره‌برداری از مسکن محرومان، برگزاری یادواره شهدای رسانه، یادواره شهدای ورزشکار، نشست بصیرتی مداحان شرق مازندران، برگزاری نشست‌های بصیرتی در مدارس و دانشگاه‌ها، اجرای سرود‌های خیابانی، برگزاری اردو‌های جهادی سپاه و بسیج در عرصه‌های مختلف عمرانی و فرهنگی، افتتاح پروژه‌ها، دیدار با خانواده‌های معظم شهدا، برگزاری رویداد‌ها و مسابقات فرهنگی و ورزشی، گردهمایی اصناف، جشن محلی و حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن از جمله برنامه‌های بزرگداشت ایام الله دهه فجر در بهشهر است.»
 
 طرح‌هایی برای گردشگری 
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایلام از افتتاح ۱۶ طرح در حوزه‌های گردشگری، صنایع دستی و زیرساخت محوطه‌های تاریخی در بخش‌های بوم‌گردی‌ها، رستوران و کارگاه‌های تولیدی به مناسبت ایام الله مبارک دهه مبارک فجر خبر داد. فرزاد شریفی افزود: «این طرح‌ها شامل مجتمع گردشگری، سفره‌خانه سنتی اقامتگاه بوم‌گردی، راه‌های دسترسی به اماکن تاریخی و گردشگری، کارگاه‌های صنایع دستی شامل خراطی، ساز‌های سنتی، چرم دوزی، جواهرات، منبت چوب و بافتنی‌های سنتی است.» وی با تأکید بر اینکه بهره‌برداری از این طرح‌ها زمینه ایجاد اشتغال برای جوانان جویای کار استان را فراهم می‌کند، ادامه داد: «افتتاح این طرح‌ها با همت بخش خصوصی و همکاری اداره‌کل میراث فرهنگی استان در جهت اشتغا‌لزایی و توسعه صنعت گردشگری استان رقم زده شد که ان‌شاءالله یک شروع دوباره برای برنامه‌های پیش رو در سال جاری و سال‌های آینده باشد.»
در استان اصفهان و شهرستان اردستان هم ۱۳۸پروژه همزمان با ایام دهه فجر با اعتباری بالغ بر هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان افتتاح خواهد شد. فرماندار اردستان با بیان اینکه این پروژه‌ها در حوزه‌های مختلف عمرانی، خدماتی و راهداری خواهد بود، افزود: «راه و شهرسازی ۲۷ پروژه، حوزه‌های وزارت نیرو ۱۷ پروژه و وزارت کشور بالغ بر ۱۱ پروژه دارد که با حضور مقامات استانی و کشوری به بهره‌برداری خواهد رسید.» محسن حیدری تصریح کرد: «پروژه ۱۰۰ واحد انرژی خورشیدی در حوزه خانگی با اعتبار ۱۵میلیارد تومان همراه با پروژه ۱۴ واحدی مسکن کریمان زواره در این ایام به بهره‌برداری می‌رسد. شهرداری‌های زواره و مهاباد هر کدام سه و چهار پروژه با اعتباری حدود ۳۱ و ۱۱میلیارد تومان دارند.» وی با اشاره به وجود ۳۶هزار انشعاب برق در این شهرستان بیان کرد: «در سال ۵۷انشعاب گازی در شهرستان وجود نداشت درحالی که اکنون ۲۷ هزار انشعاب گاز وجود دارد و در سال‌های قبل انقلاب یا اوایل انقلاب تعداد سه روستا در شهرستان آب داشتند که اکنون به ۱۱۰ روستا آبرسانی انجام شده است.»
حیدری با بیان اینکه تعداد انشعاب‌های آب نیز از تعداد ۲ هزار و ۹۰۰ در سال ۵۷، به حدود ۲۸هزار و ۵۰۰ انشعاب رسیده است، گفت: «در سال ۵۷ مراکز فرهنگی در شهرستان وجود نداشت در حالی که اکنون تعداد ۲۳ مرکز فرهنگی در شهرستان مشغول فعالیت هستند.»