شناسهٔ خبر: 71113067 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

حاشیه نگاری روز اول جشنواره فیلم فجر

روز اول جشنواره ۴ فیلم در بخش اصلی در دست اکران قرار گرفت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، روز اول چهل و سومین حشنواره فیلم فجر با حاشیه هایی همراه بود؛ در ابتدای روز دیزاین ورودی جشنواره با وجود حضور اصحاب رسانه آماده نبود ، هرچند دیزاین امسال روند ساده تری را نسبت به دوره پیشین طی کرده بود.

اعتراضات‌خبرنگاران برای جرعه ای چای

جشنواره امسال در روز اول نتواست برای پذیرایی از اصحاب رسانه ، هنرمندان و منتقدین به خوبی عمل کند. در ساعات بعد از ظهر اعتراضاتی از خبرنگاران شکل گرفت . از صبح تا ساعت ۵ خبرنگاران چای و آب برای خوردن نداشتند و باید تا ساعت ۵ برای بن چای صبر می کردند.

حاشیه فیلم های اکرانی

سانس اول ؛ صیاد

«صیاد» به کارگردانی جواد افشار و تهیه‌کنندگی محمدرضا شفیعی و نویسندگی حسین تراب نژاد نخستین فیلم چهل و سومین جشنواره فیلم فجر است که در اولین سانس روز ۱۲ بهمن ماه به اکران در آمد.

بازیگران فیلم سینمایی «صیاد» علی سرابی، هومن برق نورد، مارال بنی آدم، نادر سلیمانی، محمدرضا هدایتی، ایوب آقاخانی، خیام وقار کاشانی، حامد شیخی و رز رضوی هستند.

در خلاصه داستان فیلم آمده است: مدتی است این سوال رهایم نمی‌کند، چرا گلوله‌ها از کنارم می‌گذرند و نادیده‌ام می‌گیرند!؟

این فیلمی برشی از زندگی شهید علی صیاد شیرازی سرلشکر نیروی زمینی ارتش در زمان دفاع مقدس را روایت می‌کند. از حال و هوای اشغال کردستان به دست کمله شروع می شود.

هومن برق نورد نقش بنی صدر را ایفا می کند که در اولین نکته جالب صدا و لحن بنی صدر است که بازسازی شده و از آن در فیلم استفاده شده است.

جلوه های ویژه ای که در این فیلم رنگ واقعیت دارند و نظر بسیاری از مخاطبان را معطوف خود کرد.

البته طولانی بودن این فیلم ساعت نشست خبری را کمی به تعویق انداخت و فیلم های بعدی نیز با تاخیر اکران شد.

سانس دوم؛ بازی خونی

فیلم بازی خونی دومین فیلم حسین میرزامحمدی است که سال ۱۴۰۱ با فیلم کت چرمی در جشنواره فیلم فجر حضور داشت.

در خلاصه داستان رسمی فیلم بازی خونی که مقطعی از تاریخ معاصر را روایت می‌کند، آمده است: «باید منطقی تصمیم بگیریم، نه احساسی، جنگ عقل سرد می‌خواد…» و البته این هم نوشته شده: سال‌ها از جنگ گذشته و سرنوشت علی همچنان نامعلوم است. بدران آخرین بار علی را در میان آتش و دود در جزیره دیده است.

این فیلم به کارگردانی حسین میرزا محمدی و تهیه‌کنندگی سعید پروینی، اثری تاریخی است که در این دوره از جشنواره حضور دارد.

ارسطو خوش‌رزم، سارا حاتمی، پیام احمدی‌نیا، مهیار شاپوری، مهدی پتکی، مجید آقاکریمی، لیندا کیانی، شادی مختاری، کیسان دیباج، محمدصادق برقعی، علیرضا گیلوری و محمد موحدنیا در این فیلم مقابل دوربین حسین میرزا محمدی رفته‌اند. این فیلم محصول موسسه فرهنگی هنری اندیشه آوینی است.

فیلم سینمایی بازی خونی در سانس دوم روز اول جشنواره فیلم فجر به اکران درامد.

  • داستان فیلم هم درباره اتفاقات اوایل انقلاب است.
  • در آبان ماه سال ۱۳۶۰ اتحادیه کمونیست‌های ایران معروف به سربداران در جنگل‌های آمل و اطراف آن به منظور خلق یک انقلاب دیگر مستقر می‌شوند.
  • درباره همین ماجرا چند سال قبل فیلم «ماهی سیاه کوچولو» ساخته شد.

شورش آمل و ارتباط با فیلم بازی خونی

بد نیست بدانید که پس از حوادث خرداد ماه ۶۰ و عزل بنی‌صدر، گروهکی شورشی موسوم به سربداران، در نظر داشتند با عملیاتی به نام «قیام فوری» شهر آمل را تصرف کنند. الگو و مدل این گروهک بر اساس تاکتیک جنگ‌های پارتیزانی تحت نظریه‌های نظامی مائو بوده که جنگ را از شهرهای کوچک شروع و به شهرهای بزرگ بکشانند و با این کار و در بحبوحه جنگ تحمیلی، با بازگشایی جبهه سوم، ورق جنگ را به سود خود و صدام برگردانند.

شورش سربداران منجر به درگیری در شهرهای شمال کشور شد که در نهایت با ورود خودجوش مردم ناکام ماند و پس از این حماسه مردمی، شهر آمل به «شهر هزار سنگر» شهرت یافت.

سانس سوم ؛ سونسوز

 سونسوز نخستین ساخته سینمایی رضا جمالی یک فیلم به زبان ترکی است. این فیلم در زمان پخش توانست نظر بسیاری از اصحاب رسانه را معطوف خود کند. طنز موقعیتی این فیلم یکی از نکات جذاب آن بود.

فیلم سونسوز اولین ساخته سینمایی رضا جمالی، فیلمی به زبان ترکی است که موضوع جالبی را روایت می‌کند؛ نازایی زنان در روستا. سلمان عباسی تهیه‌کننده «سونسوز» است که داستان روستایی را روایت می‌کند که ۲۰ سال است در آن کودکی متولد نشده و مردان، زنان را مقصر می‌دانند. کاظم، فیلمسازی پیر، ۲۰ سال پیش مستندی درباره نازایی زنان روستا ساخت که خود زنان آن را دزدیده و از بین بردند. اکنون، پس از دو دهه، کاظم متوجه می‌شود که مشکل از مردان بوده و تصمیم می‌گیرد با ساخت فیلمی جدید، حقیقت را آشکار کند. اما در این مسیر با مشکلاتی مواجه می‌شود…

  • تمام این فیلم به زبان آذری است.
  • تجربه نمایش آثار تماما آذری در جشنواره فجر که طی سالیان اخیر به فیلم‌هایی چون «او» (خانه) و «آتابای» مربوط است، نشان می‌دهد که در صورت پرداخت درست و داستانگو بودن اثر، استقبال خوبی از این‌ آثار به عمل می‌آید.
  • تنها بازیگر چهره فیلم مریم مومن است که او هم در این فیلم به زبان آذری صحبت می‌کند.
  • رضا جمالی از محصولات انجمن سینمای جوانان است که در مرکز اردبیل فعالیت داشته و تاکنون چندین فیلم کوتاه ساخته که «عروسی مسلم» یکی از آن‌هاست.

سانس چهارم ؛داد

ابوالفضل جلیلی کارگردان فیلم‌های اجتماعی در آخرین اثر خود به سراغ نوجوانان کانون اصلاح و تربیت رفته است و فیلم سینمایی «داد» را با همراهی امیر سیدزاده کارگردانی و تهیه‌کنندگی کرده است.

جلیلی خود نویسنده، کارگردان، فیلمبردار و تدوین‌گر اثر است، اثری که مانند دیگر فیلم‌هایش به مولفه‌هایی انسانی و اجتماعی پرداخته است و نگاه اصلی‌اش در فیلم «داد» به موضوع «وفای به عهد» است.

انتقادات بسیاری از لحاظ تدوین و ریتم به این فیلم وارد شد.

در خلاصه داستان فیلم داد است: «در کانون اصلاح و تربیت نوجوانان، بچه‌هایی که پدر و مادر، یا وثیقه مالی یا ملکی ندارند، برای رفتن به مرخصی باید قسم یاد کنند که بعد از مرخصی به زندان برمی‌گردند. یکی از بچه‌ها حاضر به قسم‌خوردن نیست. روز بعد قاضی با مسئولیت خودش به او مرخصی می‌دهد، با این شرط که بعد از اتمام مرخصی شرافتمندانه به زندان برگردد.»

ابوالفضل سلیمی، کاوه دارابی، مسعود امین ناجی، شهاب‌الدین طباطبایی، مهدی ملکی و حسین میرزائیان بازیگران اصلی این فیلم هستند.

خبرنگار مهلا رنجبران