شناسهٔ خبر: 71112908 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

در همایش «آلماتی، دیجیتال ۲۰۲۵» عنوان شد

تأکید ایران در آلماتی بر مقابله با یکجانبه‌گرایی در حوزه هوش مصنوعی

زمان آن رسیده که ایران و کشور‌های منطقه، با یکپارچگی و همکاری، پایه‌های یک عصر دیجیتال و صنعتی جدید را بنا کنند. 

صاحب‌خبر -
جوان آنلاین: معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر مقابله با یکجانبه‌گرایی برای حاکمیت بر حوزه دیجیتالی و اقتصاد هوش مصنوعی، همکاری در توسعه محصولات دیجیتالی مشترک و ابزار‌های هوش مصنوعی برای بهره‌برداری از توان و ظرفیت‌های کشور‌های عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا در توسعه همکاری‌ها در حوزه اقتصاد دیجیتال را خواستار شد. 
به گزارش ایرنا، محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور که به قزاقستان سفر کرده است، روز گذشته در دومین روز از این سفر، طی سخنانی در همایش «آلماتی، دیجیتال ۲۰۲۵» پیشنهادات پنج‌گانه خود را در حوزه دیجیتالی و اقتصاد هوش مصنوعی مطرح کرد. 
اتصال زیر ساخت‌های ارتباطی، یکپارچگی قوانین و تسهیل مقررات حوزه اقتصاد دیجیتال، همکاری در ایجاد و توسعه سکو‌های مشترک، مقابله با یکجانبه‌گرایی برای حاکمیت بر حوزه دیجیتالی و اقتصاد هوش مصنوعی و همکاری در توسعه محصولات دیجیتالی مشترک و ابزار‌های هوش مصنوعی برای بهره‌برداری از توان و ظرفیت‌های کشور‌های عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا در توسعه همکاری‌ها در حوزه اقتصاد دیجیتال پیشنهاد‌های مطرح شده از سوی معاون اول رئیس‌جمهور اسلامی ایران در این همایش بود.
عارف همچنین در سخنان خود تأکید کرد: زمان آن رسیده که ایران و کشور‌های منطقه، با یکپارچگی و همکاری، پایه‌های یک عصر دیجیتال و صنعتی جدید را بنا کنند. 
معاون اول رئیس‌جمهور در تشریح توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران در این حوزه گفت: از نظر تعداد شرکت‌های فعال در حوزه هوش مصنوعی نیز ایران در سال ۲۰۲۳ در رتبه چهارم منطقه قرار گرفته است. از لحاظ کاربرد‌های متفاوت هوش مصنوعی، مزیت رقابتی ایران در حوزه‌های محتوا و نشر و خدمات اداری، رسانه و سرگرمی، حریم خصوصی و حمل‌ونقل است، این موضوع می‌تواند بستر مناسبی برای توسعه بیشتر و صادرات فناوری‌های نوظهور به منطقه باشد. ایران در زمینه قوانین و استاندارد‌های حوزه هوش مصنوعی نیز اقدامات قابل توجهی انجام داده و در سال ۲۰۲۴ سند ملی هوش‌مصنوعی را منتشر کرده است، البته با چالش‌های زیادی در این مسیر مواجه بوده‌ایم، از جمله تحریم‌های ظالمانه و یکجانبه که دسترسی به برخی فناوری‌ها و بازار‌ها را برای ایران محدود ساخته است، با این حال این موانع فرصت‌هایی را برای تکیه بر ظرفیت‌های داخلی فراهم آورده است و ما توانسته‌ایم با تقویت این ظرفیت‌ها از طریق سرمایه‌گذاری‌های مستمر در حوزه زیرساخت‌های دیجیتال و فناوری، جایگاه قابل توجهی در منطقه و جهان به دست آوریم، از این رو ما پیوسته شاهد رشد چشمگیر استارتاپ‌های فناورانه و بومی‌سازی فناوری‌های پیشرفته هستیم. 
 
 اوراسیا علاقه‌مند به گسترش روابط همه‌جانبه با ایران
معاون اول رئیس‌جمهور همچنین روز پنج‌شنبه با نخست وزیر این کشور، نخست وزیر قرقیزستان و نخست وزیر بلاروس دیدار و گفت‌و‌گو کرد و علاوه بر تقویت روابط دوجانبه با این کشور‌ها بر گسترش روابط همه‌جانبه جمهوری اسلامی ایران با کشور‌های عضو اوراسیا تأکید شد. 
دکتر عارف در دیدار با نخست وزیر قزاقستان با اشاره به اشتراکات فرهنگی و تمدنی دو کشور بر ضرورت ارتقای سطح همکاری اقتصادی و تجاری دو کشور و فعال‌تر شدن کمیسیون‌های مشترک تأکید کرد. 
معاون اول رئیس‌جمهور ایران همچنین با اشاره به زمینه‌های توسعه همکاری‌های دو کشور در حوزه‌های فرهنگی و گردشگری از نخست وزیر قزاقستان برای شرکت در اجلاس خزر که اواخر بهمن‌ماه در تهران برگزار می‌شود، دعوت کرد. 
نخست وزیر قزاقستان نیز در این دیدار با تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران بر تقویت کمیسیون‌های مشترک دو کشور تأکید کرد. 
 
 ظرفیت اوراسیا برای تقویت روابط کشور‌های عضو
دکتر محمدرضا عارف همچنین عصر پنج‌شنبه به وقت محلی در دیدار با «رومن گلوچنکو» نخست وزیر بلاروس با تأکید بر اینکه باید از فرصت اجلاس‌ها و پیمان‌های مهم منطقه‌ای و بین‌المللی همانند اتحادیه اوراسیا برای ارتقای همکاری‌های تجاری و اقتصادی به ویژه بخش خصوصی کشور‌های منطقه به خوبی استفاده کنیم، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به دنبال تقویت روابط و مناسبات همه‌جانبه با کشور‌های دارای اشتراکات سیاسی، فرهنگی و تاریخی است.
معاون اول رئیس‌جمهور همچنین بر ضرورت تقویت و فعال‌تر شدن کمیسیون مشترک همکاری‌های دو کشور برای پیگیری و اجرای موافقت‌نامه‌های فی مابین تأکید کرد. 
وی افزود: برای ماندگاری روابط تجاری دو کشور نقش بخش خصوصی بسیار حائز اهمیت است و باید هر دو طرف زمینه‌ها را برای فعالیت بخش خصوصی دو کشور فعال کنند. 
«رومن گلوچنکو» نخست وزیر بلاروس نیز در این دیدار با بیان اینکه باید از فرصت اتحادیه اوراسیا برای بهبود روابط کشور‌های عضو استفاده کنیم، تصریح کرد: کمیسیون مشترک همکاری‌های ایران و بلاروس با موفقیت برگزار شده است و حجم معاملات و مبادلات تجاری و اقتصادی دو کشور باید در شأن روابط بالای سیاسی ارتقا یابد. 
 
 غربی‌ها از حقوق بشر استفاده ابزاری می‌کنند
دکتر محمدرضا عارف همچنین صبح دیروز در جریان سفر به قزاقستان در محل اقامت خود با نخست وزیر قرقیزستان دیدار و گفت‌و‌گو کرد. 
معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اشتراکات فرهنگی دو کشور ایران و قرقیزستان تأکید کرد: این اشتراکات می‌تواند به افزایش رایزنی‌های دو کشور درخصوص مسائل منطقه منجر شود. 
دکتر عارف با بیان اینکه برخی کشور‌های غربی می‌خواهند با ابزار حقوق بشر رقیب خود را از صحنه خارج کنند، بر ضرورت تقویت مواضع مشترک دو کشور در مجامع بین‌المللی تأکید کرد. 
همچنین «ادیل‌بک قاسم‌علی‌اف» نخست وزیر قرقیزستان در این دیدار با تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران به مردم و دولت ایران تصریح کرد: قرقیزستان اهمیت زیادی برای تقویت روابط دوستانه با جمهوری اسلامی ایران قائل است و آماده گفت‌وگوی سازنده در هر سطحی با طرف‌های ایرانی هستیم. 
وی با تأکید بر اینکه دو کشور ظرفیت بسیار عالی برای تقویت همکاری‌های تجاری و اقتصادی دارند، گفت: امیدواریم سرمایه‌گذاری ایران در قرقیزستان افزایش یابد که در این راستا باید کمیسیون همکاری‌های مشترک دو کشور تقویت شود. 
وی تأکید کرد: روابط ایران در چارچوب اوراسیا رو به رشد بوده است و همه کشور‌های عضو این اتحادیه علاقه‌مند به گسترش روابط همه‌جانبه با جمهوری اسلامی ایران هستند و قرقیزستان نیز عضویت ناظر ایران را مثبت ارزیابی می‌کند و معتقدیم عضویت ایران به تقویت تجارت منطقه‌ای و روابط ایران با کشور‌های عضو منجر می‌شود.

برچسب‌ها: