شناسهٔ خبر: 71110279 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

 احیا و ترویج ثقلین از آستان مقدس نورُ الْهُدی

 این مراسم معنوی یک خبر ویژه هم برای پایتخت معنوی ایران اسلامی داشت. طبق اعلام مدیر ستاد برگزاری مسابقه بین‌المللی قرآن، شهر مشهد مقدس سال آینده برای دومین بار میزبان دوره بعدی این رقابت‌ها نیز خواهد بود.

صاحب‌خبر -

اولین نوایی که به گوش رسید و بر جان جاری شد، صدای خوش قرائت آیات الهی بود. صدای تلاوت قرآن کریم به‌مانند روزهای گذشته در سالن قرآن کریم حرم مطهر رضوی طنین‌انداز شد، اما این بار نه برای رقابت قرآنی، بلکه برای آغاز آیین پایانی چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران. در این مراسم میهمانانی از کشورهای مختلف اسلامی، میهمان حضرت رضا (ع) بودند تا در جوار ضریح امام هشتم (ع) به یک برنامه معنوی باشکوه پایان دهند.

باید وحدت، برادری و برابری موردنظر قرآن را عینیت ببخشیم

تلاوت آیات نور توسط محمدحسن حسینی‌پور، مقام نخست قرائت این دوره از مسابقات بین‌المللی قرآن کریم آغازین بخش مراسم بود. در ابتدای این مراسم حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر خاموشی، نماینده ولی‌فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه پس از سپاسگزاری از برگزارکنندگان و شرکت‌کنندگان در این دوره از مسابقات گفت: «ما از مبعث رسول اکرم (ص) آغاز کردیم و تا الان در خدمت این بقعه مقدس و مبارک هستیم و این لطف حضرت (ع) بود که چهل و یکمین دوره مسابقات در این آستان مقدس برگزار شد. این مکان تلاقی قرآن و عترت و اهل‌بیت (ع) است؛ همان کسانی که خداوند آیه تطهیر را در شأن آنان نازل کرده است».

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه به نمایندگی از ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران، بیانیه ایشان را قرائت کرد که در آن از قرآن کریم به‌عنوان معجزه جاویدان پیامبر اکرم (ص) و بزرگ‌ترین ثمره و میوه بعثت و نسخه نجات‌بخش بشریت در تمام عصرها یاد شده بود. دکتر مسعود پزشکیان با اشاره به این حدیث شریف نبوی که می‌فرمایند: «برتری قرآن بر سایر سخنان مانند برتری خدا بر بندگان است»، بر شیوایی و بلاغت و بی‌مانندی آیات الهی تأکید و آن را راهنمایی برای رساندن بشریت به سرمنزل کمال دانست که همگان را فارغ از نژاد، رنگ، طبقه و مذهب خطاب قرار می‌دهد. وی در ادامه بیانیه خود آورده است: «در قرآن کریم مسلمانان امت واحده خطاب شده‌اند و از همه آنان خواسته شده به ریسمان الهی چنگ بزنند و حول یک محور جمع شوند تا از هر گونه تفرقه جلوگیری شود. بدون تردید بخش بزرگی از مسائل امروز جهان اسلام نتیجه دوری از این آموزه‌هاست که پیامد آن جز تفرقه و اختلاف نبوده و زمینه را برای دشمنان بشریت فراهم کرده است. بر همین اساس باید همه تلاش خود را به کار ببندیم تا وحدت و برادری و برابری موردنظر قرآن را عینیت ببخشیم. یکی از واقعیت‌های مهم منطقه و جهان امروز مقاومت در برابر ظالم و کمک به مظلوم است که برآمده از آموزه‌های جان‌بخش قرآن است، تجربه نشان داده این جریان اصیل با هیچ سلاحی از بین نخواهد رفت؛ بلکه هر روز مقاوم‌تر و ریشه‌دارتر خواهد شد».

باید پیام قرآن را از حرم مطهر رضوی به جهانیان عرضه کنیم

تالار قدس حرم مطهر رضوی، یک‌بار دیگر در مراسمی باشکوه میزبان یک رویداد قرآنی شده است. رویدادی معتبر که قاریان و حافظان ممتاز قرآن را از کشورهای مختلف اسلامی دور هم جمع کرده است. آیین پایانی علاوه بر شرکت‌کنندگان میزبان مسئولان شهری، استانی و کشوری است. حضور پررنگ میهمانان در این مراسم علاوه بر ازدحام سالن، بر شکوه این مراسم افزوده است. از جمله میهمانان این مراسم می‌توان به حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اشاره کرد که در آغازین بخش از سخنرانی خود حرم مطهر رضوی را پایگاه معرفت قرآنی انقلاب اسلامی در دهه‌های اخیر دانست و بر ضرورت تداوم برگزاری این مسابقات در جوار حرم مطهر رضوی تأکید کرد و درباره علت آن گفت: «برداشت ما از تاریخ انقلاب این است که بخش قابل‌توجهی از معرفت قرآنی در ایران در دهه‌های اخیر به‌خصوص اواخر دهه ۴۰ و اوایل دهه ۵۰ به حرم حضرت رضا (ع) و شهر مشهد اتصال دارد که نتیجه آن انقلاب شکوهمند اسلامی بود. حضور رهبر معظم انقلاب و تلاش‌های قرآنی ایشان در فضای انس‌افزایی با قرآن و متن آن بسیار تأثیرگذار بوده است. بی‌تردید آنچه ایشان در اواخر دهه ۴۰ در مسجد کرامت و امام حسن مجتبی (ع) ارائه کردند، پایه قابل‌توجهی برای حیات قرآنی انقلاب شد. جوانه‌های تفکر انقلاب اسلامی که در دوره رهبری ایشان امتدادیافته برخاسته از شهر مشهد است. نام‌های بزرگی چون میرزا جواد آقای تهرانی، استاد محمدتقی شریعتی، سید هاشم نجف‌آبادی، آیت‌الله واعظ‌زاده و دیگر شخصیت‌هایی که در سده اخیر، معرفت قرآنی را در ایران ارتقا دادند».

سید عباس صالحی در ادامه با اشاره به نعمت بزرگ مجاورت با امام رضا (ع) گفت: «اگر ما بخواهیم ثقلین را به دنیا نشان دهیم باید پیام قرآن را از حرم مطهر رضوی به جهانیان عرضه کنیم. پیامی که با سلفیت و خشونت فاصله‌های زیادی دارد».

برگزاری موفق مسابقات در قلب تپنده ایران

به‌مانند بسیاری از مسابقات فرهنگی و قرآنی، آیین پایانی چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن ایران با قرائت پیام هیئت داوران این مسابقات همراه می‌شود. پیامی که نشان از رقابتی نزدیک و کیفیت بالای این دوره مسابقات دارد و در عین معنویت و رقابت قرآنی جذاب به فضای انگیزشی و اثرگذار این برنامه اشاره می‌شود و همراهی و حضور تمام شرکت‌کنندگان و دست‌اندرکاران مورد قدردانی قرار می‌گیرد. این بیانیه توسط دکتر سید علی سرابی، ریاست این هیئت قرائت شد. وی با تبریک ماه شعبان‌المعظم و تقارن برگزاری مسابقات بین‌المللی حفظ و قرائت قرآن کریم به‌عنوان بزرگ‌ترین رویداد قرآنی جمهوری اسلامی ایران با ایام مبعث نبی اکرم (ص) و آغاز دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی چنین بیان کرد: «شعار قرآن تنها نسخه کمال امروزه برای مسلمانان بدیهی است و تأکید قرآن مجید در آیات متعدد بر این معنا، نه‌تنها برای مؤمنان به قرآن قابل‌درک و فهم است، بلکه قلب‌ها و فطرت‌های بیدار و آزادی‌خواه جهانیان نیز متوجه جایگاه والای قرآن کریم، تنها نسخه تحریف نشده الهی است که بشریت را از تاریکی و جهل به شاهراه کمال و عزت الهی هدایت می‌کند».

در پیام هیئت داوران، به مهم‌ترین مسئله این روزهای اسلام یعنی غزه و فلسطین اشاره شد و مقاومت و ایثار آن‌ها نیز مورد ستایش قرار گرفت؛ «امروز مردم مظلوم غزه و لبنان، دیروز مقاومت و جهاد مسلمانان یمن و عراق و در سال ۱۳۵۷ انقلاب مردم مسلمان ایران با تمسک به قرآن و تعالیم اهل‌بیت رسول اعظم (ص)، غلبه تعالیم نورانی قرآن کریم و اهل‌بیت پیامبر اکرم (ص) بر تمام نقشه‌های شوم و شیطانی دین‌زدایی و اسلام‌هراسی را به اثبات رسانده است و هم‌اکنون امت اسلامی در پرتو قرآن کریم برای هدایت توده‌های رنج‌کشیده و خسته از فریب و نیرنگ‌های ابرقدرت‌های ضرب و زور فرصتی تاریخی یافته است».

این مراسم معنوی یک خبر ویژه هم برای پایتخت معنوی ایران اسلامی داشت. طبق اعلام مدیر ستاد برگزاری مسابقه بین‌المللی قرآن، شهر مشهد مقدس سال آینده برای دومین بار میزبان دوره بعدی این رقابت‌ها نیز خواهد بود. خبری ویژه که جایگاه معنوی این شهر را باز هم برجسته کرد.

پنج ایرانی در پنج رتبه نخست

چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران با اعلام برترین‌ها به کار خود پایان داد. مجری اسامی را یک‌به‌یک اعلام کرد و این لحظات متفاوتی برای قاریان و حافظان و مترتلان منتخب قرآن کریم به‌خصوص نمایندگان ایران بود. البته که تمام رقابت‌کنندگان این مسابقات برنده بودند چرا که کلام الهی را در زندگی خود جاری می‌سازند؛ اما نام‌های منتخبان بخش حفظ کل خواهران به شرح زیر اعلام شد: «فاطمه دلیری از ایران در رتبه اول، مطهره لبیبه از کشور بنگلادش، رتبه دوم و افنان رشاد علی یعقوب از کشور یمن رتبه سوم». در رشته ترتیل نیز اسامی نفرات برتر خواهران چنین اعلام شد: «غزاله سهیلی زاده از ایران رتبه اول، عانشه محمد عبدالمطلب از کشور نیجریه رتبه دوم و حوراء حیدر حمزی از کشور لبنان رتبه سوم».

در ادامه برگزاری آیین پایانی نوبت به اعلام منتخبان بخش آقایان رسید و محمد خاکپور از کشور ایران، مرتضی حسین علی عکاش از لیبی، احمد محمد صالح ابراهیم عیسی از مصر که به ترتیب رتبه اول تا سوم را در رشته حفظ کل کسب کرده بودند برای دریافت تندیس و لوح یادبود به جایگاه رفتند.

اسامی نفرات برتر در رشته قرائت تحقیق برادران نیز به شرح زیر بود: «سید محمد حسینی‌پور از کشور ایران رتبه اول، محمد حسین محمد از مصر رتبه دوم، محمد رزاق الدفی از عراق رتبه سوم». در رشته قرائت ترتیل برادران نیز مجتبی قدبیگی از کشور ایران رتبه اول، حیدرعلی ادنان محمد از کشور عراق رتبه دوم و قاسم محمد حمدان از کشور لبنان رتبه سوم این مسابقات را کسب کردند.

این مراسم که عصر روز دوازدهم بهمن‌ماه با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین خاموشی، نماینده ولی‌فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و جمعی از مسئولان آستان قدس در تالار قدس حرم مطهر رضوی برگزار شد، با رونمایی از مصحف شریف رضوی همراه بود؛ نسخه‌ای از کلام‌الله مجید که به دست مبارک حضرت رضا (ع) کتابت شده است.