به گزارش خبرنگار فرهنگی ایسکانیوز، نشست خبری فیلم سونسوز به کارگردانی رضا جمالی در کاخ جشنواره برگزار شد.
رضا جمالی کارگردان و نویسنده درخصوص روایت مستندگونه فیلم گفت: من میخواستم قصهای باورپذیر ارائه دهم و در مرز داستان و روایت مستند حرکت کردم.
وی افزود: موضوع فیلم به زمانی باز میگردد که از اطرافیان درباره اتفاقی شنیدم که به نظرم جالب بود. داستان درباره فردی بود که به دلیل بچهدار نشدن، همسرش را طلاق داد و بعد بدون آگاهی با فرد دیگری ازدواج کرد و از آن فرد هم صاحب بچه نشد و جرقه سوژه این فیلم از همینجا خورده شد.
کارگردان عنوان کرد: در فیلم به سمهای کشاورزی اشاره کردیم که باعث نازایی در مردان روستا شده بود، این حاصل تحقیقات میدانی ما بود.
سلمان عباسی در پاسخ به سوال ایسکانیوز درباره روایت باورپذیر فیلم از خرده فرهنگهای روستا گفت: دغدغه من در حوزه فرهنگ و سنت بود و در تمامی برنامهها از لحاظ بصری و بازیگری سعی کردیم به اصالت داستان وفادار باشیم و زبان فیلم را هم ترکی انتخاب کردیم که این اصالت روایت شود. از صحنه و لباس گرفته تا بازیگری سعی کردیم که گوشهای از فرهنگ آن جغرافیا را روایت کرده و به نمایش بگذاریم.
جمالی با اشاره به اینکه سینمای ما به قصه خوب نیاز دارد، عنوان کرد: امیدوارم در سینمای ایران از سینمای قومیتها حمایت شود چراکه پر از داستانهای جذاب است.
عبدالله شکری مدیر فیلمبرداری فیلم درباره انتخاب فضاها گفت: تلاش کردیم تا قاببندیها طوری باشد که دوربین ما با قاب دوربین کاظم یکی باشد و برای مخاطب باورپذیر شود که روایت از نگاه کاظم است.
کارگردان درباره نحوه روایت مسایل اجتماعی تلخ با زبان طنز توضیح داد: سکانسهایی که با زبان سینما شوخیهایی را مطرح میکردیم، برای کم کردن تلخی مسئله اجتماعی بود که روایت میشد.
وی درخصوص انتخاب بازیگران بیان کرد: مریم مومن اصالتا اردبیلی است و مشکل زبان نداشت. از نابازیگران هم به این دلیل استفاده کردیم که در شهرستان دسترسی به بازیگران مسن سخت است و برخی از بازیگران این فیلم مثل آقای سلیمی استعدادهایی بودند که در جریان ساخت فیلم کوتاه قبلی کشف کردیم.
علیزاده طراح صحنه و لباس در ادامه گفت: سعی کردیم طوری طراحی کنیم که زندگی در پلانها جریان داشته باشد و همه خوب به نظر برسند.