شناسهٔ خبر: 71106325 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع پرس | لینک خبر

«صیاد» ارزان‌ترین فیلم سینمایی چند سال اخیر

شفیعی با بیان اینکه فیلم «صیاد» ارزان‌ترین فیلم سینمایی چند سال اخیر سینماست، گفت: انتخاب علی سرابی شانس فیلم صیاد بود و معتقدم انتخاب او یکی از اتفاقات عجیب و غریبی بود که شخص شهید کمک کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، نشست خبری فیلم سینمایی «صیاد» با حضور «جواد افشار» کارگردان، «محمدرضا شفیعی» تهیه‌کننده، «خشایار موحدیان» تدوینگر، «علی سرابی»، «نادر سلیمانی»، «رز رضوی»، «محمدرضا هدایتی» و «ایوب آقاخانی» بازیگران فیلم ظهر امروز (جمعه) در برج میلاد برگزار شد.

در ابتدا محمدرضا شفیعی تهیه‌کننده فیلم درباره احتمال تبدیل فیلم به سریال اظهار داشت: ما فیلمنامه سینمایی داشتیم و قصدی هم برای ساخت مینی سریال نداریم. طبق فیلمنامه اولیه تا عملیات بیت‌المقدس رفتیم و زمان فیلم طولانی شد. دعا کنید تیمی بهتر از ما پیدا شود که سریال شهید علی صیاد شیرازی را بسازد.

«صیاد» ارزان‌ترین فیلم سینمایی چند سال اخیر

وی در پاسخ به اینکه آیا انتخاب مارال بنی‌آدم صرفاً برای راحتی بازی و نداشتن محدودیت در کنار علی سرابی بود، گفت: صددرصد توان بازیگر مارال بنی آدم دلیل انتخاب او برای ایفای این نقش بود. من خوشحالم که ایشان نقش مکمل علی سرابی را بازی کردند و روابط عاطفی و خانوادگی این ۲ عزیز به خوبی به تصویر کشیده شد. در بازخورد خانواده شهید صیاد نیز این استقبال از انتخاب بازیگران وجود داشت.

تهیه‌کننده صیاد درباره چالش‌های ساخت این فیلم عنوان کرد: من بیش از ۱۰ سال است که درگیر ساخت فیلم درباره شهید صیاد هستم. ابتدا فیلمنامه سریالی برای تلویزیون نوشته شد، اما به نتیجه نرسید و اکنون دوست ندارم خارج از مسیر فیلم که وحدت است حرفی بزنم. فیلم ساختن در این حوزه سختی‌های بسیاری دارد. ما دستگاه‌های مختلف فرهنگی داریم برای کمک به هنرمندان، اما گویا تعدد این دستگاه‌های دولتی تبدیل به مانعی برای فیلمسازان شده است.

در ادامه جواد افشار کارگردان فیلم درباره استفاده از هوش مصنوعی در صدای این فیلم گفت: تکنولوژی که امروزه در حوزه صدا و تصویر وجود دارد عوامل را برای استفاده از آنها وسوسه می‌کند. سعی ما نیز این بود که از صدای مستند آقای صیاد استفاده کنیم و آن را با صدای آقای سرابی ترکیب کنیم. این تصمیم ما ریسک بزرگی بود، اما کیفیت صدای سالن برج میلاد نیز خوب نیست و متاسفانه صدا را به خوبی نشنیدیم.

 

«صیاد» ارزان‌ترین فیلم سینمایی چند سال اخیر

 

سپس، شفیعی با انتقاد از صدای سالن سینمای برج میلاد عنوان کرد: سالن برج میلاد سالن مناسب اکران فیلم نیست و سال‌هاست که فیلمسازان می‌گویند سالن برج میلاد مناسب کنسرت است و برای اکران فیلم نیاز به تغییرات اساسی دارد.

وی در ادامه درباره بودجه فیلم بیان کرد: این فیلم سینمایی ارزان‌ترین فیلمی بوده است که در چندسال اخیر ساخته شده است.

این تهیه‌کننده درباره انتخاب علی سرابی برای ایفای نقش شهید صیاد شیرازی عنوان کرد: یکی از شانس‌های بزرگ ما در این فیلم آشنایی با علی سرابی بود. من و آقای افشار نزدیک به ۱ سال دنبال بازیگر این نقش بودیم و حتماً خود شهید ما را کمک و هدایت کرد تا به آقای سرابی برسیم. آقای سرابی تجربه چندین ساله در تئاتر دارند و علاقه زیادی به خود شهید داشتند.

افشار درباره هدف ساخت فیلم «صیاد» تصریح کرد: برای من توفیقی بود که فیلمی درباره وحدت ارتش و سپاه بسازم. این موضوع بخشی از داستان فیلم است، اما مهم‌ترین هدف ما آگاهی‌بخشی نسبت به اتفاقات اوایل انقلاب است. نسل جوان باید بدانند که چه کسانی برای این وطن زحمت کشیدند و چه کسانی خیانت کردند. شهید صیاد شیرازی به عنوان یک اسطوره نظامی قابل ارائه و نزد همه افراد محبوب بوده است.

در بخش دیگر این نشست علی سرابی عنوان کرد: افتخار این را پیدا کردم که با بسیاری از درجه‌داران ارتش صحبت کنم و بسیار کمک‌کننده بود. خاطرات زیادی هم برایم تعریف کردند. پایان حرف تمام این عزیزان این بود که مادرت خیلی دعایت کرده که نقش صیاد را بازی می‌کنی. او یک فرشته‌ای بود که به زمین آمد و خیلی کوتاه در زمین ماند و رفت.

موحدیان تدوینگر فیلم گفت: امیدوارم که ریتم فیلم را دوست داشته باشید. حدود ۴۰ دقیقه از فیلم کوتاه شده است. ما خیلی روی این فیلم کار کردیم، اما شاید باز هم نیاز باشد که با مخاطبان فیلم را تماشا و تغییراتی اعمال کنیم.

محمدرضا هدایتی تصریح کرد: امیدوارم تماشاچی با این فیلم ارتباط برقرار کند، زیرا بسیار پروژه سختی بود. شخصیتی که من بازی کردم ترکیبی از چند شخصیت بود و باید چیزی خلق می‌کردم که جوابگوی این شخصیت باشد.

رز رضوی هم درباره حضورش در فیلم گفت: من هم با شما برای اولین‌بار فیلم را تماشا کردم و گاهی اشکم سرازیر می‌شد. من علاقه زیادی به شهدا دارم، زیرا پدرم بازنشسته ارتش و از جانبازان جنگ هستند و اتفاقات آن زمان برای من بسیار مهم و ارزشمند است.

نادر سلیمانی درباره انتقاد از تیپ‌سازی برخی شخصیت‌های فیلم بیان کرد: فاصله تیپ و شخصیت زیاد نیست و در یک لغزش کوچک این اتفاق رخ می‌دهد. هیچکدام از بچه‌های ما در این فیلم نزدیک به تیپ نبودند.

ایوب آقاخانی بازیگر فیلم با اشاره به اهمیت ثبت تاریخ شفاهی تصریح کرد: تنها آرزوی ما این بود که مخاطبان از فیلم راضی باشند. حضور در این فیلم برای من ابعاد مختلفی داشت و اعتقاد دارم که ما جز بازیگر بودن مسئولیت فرهنگی داریم و مسئولیت فرهنگی ما ثبت تاریخ معاصر برای آیندگان است. سویه‌ای که فیلم در پیش گرفته است سویه سالم‌تری است. در این بزنگاه ساخت فیلم‌هایی شبیه به «صیاد» یک ضرورت است. من هر کجا که پروژه ملی وجود داشته باشد با افتخار می‌دوم تا گوشه‌ای از کار را برعهده بگیرم.

شفیعی در پایان تاکید کرد: ممنونم از آقای فریدزاده و شاهسواری که اجازه ندادند برخی اصلاحات بر فیلم اعمال شود. حرف فیلم حرف وحدت است و چیزی جز این نمی‌گوید.

انتهای پیام/ ۱۲۱