شناسهٔ خبر: 71102294 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

بلومبرگ: کارکنان پنتاگون از دیپ سیک استفاده می‌کنند

صاحب‌خبر -

شفقنا – بلومبرگ گزارش داد که کارکنان پنتاگون از پاییز ٢٠٢٤ نسخه اولیه مدل هوش مصنوعی مولد چینی DeepSeek را در ایستگاه‌های کاری خود دانلود کرده‌اند و از آن استفاده می‌کنند.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، کارشناسان فناوری اطلاعات پنتاگون پس از افزایش محبوبیت این برنامه، تا حدی استفاده از آن را مسدود کرده‌اند.

دیپ سیک (DeepSeek)، جدیدترین چت بات هوش مصنوعی دنیای فناوری، بیان شد که توسط چین ساخته شده و بازار آمریکا را شوکه کرده است. این ابزار هوش مصنوعی چینی که ساخت آن ۶ میلیون دلاری هزینه داشته، شامل دو مدل DeepSeek-V3 و DeepSeek-R1 است. مدل V۳ دیپ سیک توانایی کدنویسی و محاسبات را دارد، اما مدل R۱ بیشتر برای حل مسائل پیچیده و استدلالی استفاده می‌شود.

دیپ سیک یکی از مدل‌های پیشرفته هوش مصنوعی توسعه‌یافته در چین است که به عنوان یک جایگزین بومی برای مدل‌های غربی مانند ChatGPT (از OpenAI) و Gemini (از Google) معرفی شده است.

آژانس سیستم‌های اطلاعات دفاعی (DISA) که شبکه‌های فناوری اطلاعات پنتاگون را مدیریت می‌کند، اواخر روز سه‌شنبه پس از اینکه بسیاری از کارکنان دفاعی حداقل دو روز از آخرین چت ربات هوش مصنوعی استفاده کرده بودند، دسترسی به وب‌سایت DeepSeek را مسدود کرد.

بلومبرگ روز پنجشنبه به نقل از مقامات دفاعی آمریکا که نخواستند نامشان فاش شود، گزارش داد که آژانس سیستم‌های اطلاعات دفاعی (DISA) که شبکه‌های فناوری اطلاعات پنتاگون را مدیریت می‌کند، اواخر روز سه‌شنبه پس از اینکه بسیاری از کارکنان این مجموعه به مدت حداقل دو روز از آخرین نسخه این چت ربات هوش مصنوعی استفاده کرده بودند، دسترسی به وب‌سایت DeepSeek را مسدود کرد.

کارشناسان DISA اکنون در حال ارزیابی میزان استفاده مستقیم کارمندان از DeepSeek از طریق مرورگرهای وب هستند.

هنگامی که از طریق وب سایت این شرکت یا برنامه‌های آن در App Apple و Google Play از این چت ربات هوش مصنوعی استفاده می‌شود، سیاست حفظ حریم خصوصی DeepSeek نشان می‌دهد که داده‌های کاربر در سرورهای چین ذخیره می شود و تحت قوانین چین اداره می شوند.

علی‌رغم محدودیت‌ها، هزاران کارمند پنتاگون همچنان از هوش مصنوعی آموزش دیده چینی از طریق Ask Sage استفاده می‌کنند، که دسترسی به چندین مدل هوش مصنوعی از جمله DeepSeek را که بر روی سرورهای مستقر در ایالات متحده آمریکاست، فراهم می‌کند.

منابع بلومبرک تایید کردند که برخی از پرسنل نظامی ایالات متحده آمریکا نیز نسخه قبلی DeepSeek را در اوایل پاییز ٢٠٢٤ در محل کار خود دانلود کرده بودند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، که توسعه هوش مصنوعی را اولویت اصلی دولت خود قرار داده است، ظهور DeepSeek را یک زنگ خطر برای صنعت هوش مصنوعی آمریکایی خوانده است.

رقیب DeepSeek در آمریکا، OpenAI، اخیراً یک سری پیشنهادات جدید درخصوص سیاست‌های هوش مصنوعی (AI) ارائه داده و ایالات متحده آمریکا را به توسعه این فناوری نوظهور به منظور عقب‌نماندن از چین و کاهش خطرات احتمالی تشویق کرده است.

کریس لیهان، رئیس سیاست جهانی OpenAI، در نقشه راه این شرکت که اواخر سال گذشته منتشر شد، پیشنهاداتی ارائه داده است.

«همانطور که هوش مصنوعی پیشرفته‌تر می‌شود، ما معتقدیم که آمریکا باید از هم‌اکنون برای به‌حداکثررساندن قابلیت‌های بالقوه این فناوری و در عین حال به‌حداقل‌رساندن مضرات آن اقدام نماید.»

سام آلتمن، مدیر عامل OpenAI، یکی از چندین رهبر عرصه تکنولوژی است که آمادگی خود را برای همکاری با ترامپ و دولت او در زمینه هوش مصنوعی اعلام کرده است. آلتمن یک میلیون دلار از سرمایه شخصی خود را به صندوق تحلیف ترامپ اهدا کرده و ماه گذشته گفت که رئیس‌جمهور منتخب «کشور را به سمت عصر هوش مصنوعی هدایت خواهد کرد.»

OpenAI، سازنده چت‌بات محبوب هوش مصنوعی ChatGPT، به صراحت اعلام کرد که ایالات متحده آمریکا باید از سرمایه‌گذاری‌های جهانی برای جلوگیری از پیشروی چین در زمینه توسعه هوش مصنوعی استفاده کند.

«تراشه ها، اطلاعات، انرژی و استعداد، کلیدهای پیروزی در زمینه هوش مصنوعی هستند – و این رقابتی است که آمریکا می‌تواند و باید پیروز آن شود.»

این شرکت افزود: برآوردها حاکی از این است که ١٧٥ میلیارد دلار در صندوق‌های جهانی در انتظار سرمایه‌گذاری در پروژه‌های هوش مصنوعی هستند. و اگر ایالات متحده آمریکا آن بودجه را جذب نکند، آنها به سمت پروژه‌های تحت حمایت پکن سرازیر خواهند شد – تقویت نفوذ جهانی حزب کمونیست چین.

در حالی که OpenAI برای توسعه آمریکا در بخش صنعت اصرار می‌ورزد، برخی از سیاست‌گذاران نگرانی خود را در مورد خطرات هوش مصنوعیِ قانون‌گذاری‌نشده، از جمله مسائل مربوط به حریم خصوصی، کپی‌رایت و موارد دیگر ابراز کرده‌اند.

این شرکت اعلام کرد که می‌خواهد با سیاست‌گذاران همکاری کند تا تضمین نماید که «مزایای هوش مصنوعی مسئولانه و عادلانه تقسیم می‌شود».

لیهان نوشت: «ما معتقدیم که آمریکا باید اکنون برای به‌حداکثر‌رساندن امکانات هوش مصنوعی و در عین حال به‌حداقل‌رساندن مضرات آن اقدام کند.»

«هوش مصنوعی فناوری بسیار قدرتمندی است که نباید تحت رهبری خودکامه‌ها قرار گیرد… این خطر روزافزونی است که با آن مواجه‌ایم، در حالی که فرصت اقتصادی‌ای که هوش مصنوعی ارائه می‌دهد، به قدری جذاب است که نمی‌توان از آن دست کشید.»

براساس گزارش OpenAI، آمریکا درحال‌حاضر پیشتاز رقابت هوش مصنوعی است، اما اگر سرمایه‌گذاری روی زیرساخت‌ها صورت نگیرد، این برتری ادامه نخواهد داشت.

این خبر را اینجا ببینید.