معاون آموزش نمایندگی جامعه المصطفی در اندونزی با بیان اینکه بیشتر افکار سلفی منشعب از عربستان و مصر در اندونزی توسط اهل سنت ترویج میشود، اظهار کرد: اینها با کمک زیادی که از عربستان گرفتهاند مرکز بسیار قوی راهانداختهاند و رسانه هم در دست دارند. اکثریت اهل سنت در اندونزی پیرامون حرکت قادریه، نقشبندیه و از این دست افکار حرکت میکنند و بعد از هند، اندونزی با دارا بودن 31 هزار و 339 رشته در بیش از چهار هزار دانشگاه در رتبه دوم است و اکثر این دانشگاهها رشته فلسفه هم دارند ولی عمدتا فلسفه غربی است.
رئیس انجمن حکمت و فلسفه اندونزی با بیان اینکه در بیشتر فضای علمی اندونزی این باور وجود دارد که فلسفه اسلامی وجود ندارد، تصریح کرد: مذاهب اهل سنت از افکار فلسفه دور شدهاند به خصوص بعد از غزالی و حتی برخی متفکران اهل سنت قائل هستند که فلسفه همان کلام است.
خالد الولید بیان کرد: به برکت انقلاب اسلامی ایران، افکار فلسفه اسلامی به اندونزی منتقل شده است و ما کار را با ترجمه متفکران و اندیشمندان اسلامی شروع کردیم که از جمله میتوان به شهید مطهری و علامه طباطبایی و علامه مصباح یزدی اشاره کنیم؛ علامه مصباح شاید بیش از 20 سال قبل به اندونزی تشریف آوردند و جلساتی داشتند.
ترجمه دوهزار کتاب فلسفه اسلامی
خالد الولید با بیان اینکه بیش از دو هزار کتاب اندیشمندان ایران به زبان مالایو ترجمه شده است، گفت: زبان مالایی زبان 250 میلیون نفر در دنیاست و مخاطب عام و خاص دارد.
رئیس انجمن حکمت و فلسفه اندونزی تصریح کرد: با پیگیری که کردیم مجوز دانشگاه هم گرفتهایم و به تربیت دانشجو با روش المصطفی میپردازیم و تلاش شده است از طریق ارتباط با دانشگاههای دیگر فلسفه اسلامی را تقویت کنیم و وقتی بنده به عنوان رئیس انجمن حکمت و فلسفه انتخاب شدم به خصوص حکمت متعالیه را ترویج میکنیم.
خالد الولید با بیان اینکه پاسخ به شبهات فلسفه غرب و نقد آن و نقد سلفیگری از جمله کارهایی که انجام میدهیم، تصریح کرد: حتی برخی از علمای اهل سنت از ما قدردانی میکنند زیرا نمیتوانند شبهات و سؤالات فلسفه غربی را پاسخ دهند زیرا جز اقلیت در اهل سنت عقلانیت و فلسفه رشد نکرده است بنابراین با ما در ارتباط هستند. افکار سیدحسین نصر و عبدالکریم سروش هم در کشور ما مورد بحث هست.
رئیس انجمن حکمت و فلسفه اندونی، افزود: در اندونزی زمینه برای کار بسیار فراهم است ولی ما متاسفانه نیرو کم داریم و فارغالتحصیلان اندونزی کم تعداد هستند و کارهایی دیگری هم انجام میدهند.
ظرفیت بالندگی فلسفه در اندونزی
همچنین حجتالاسلام امیرخانی، مدیر آسیا و اقیانوسیه معاونت بینالملل حوزههای علمیه در سخنانی با بیان اینکه اندونزی ظرفیتهای خوبی از ابعاد مختلف از جمله فلسفه دارد، گفت: حضور چند ساله جامعه المصطفی سبب بروز و ظهور خوب اندیشه شیعه و فلسفه الهی شده است و دروازه اندونزی در بحث فلسفه اسلامی باز است.
وی افزود: مجمع حکمت و فلسفه اندونزی هم میتواند به ارتقاء علوم از جمله فلسفه کمک کند؛ امکان برگزاری دورههای آموزشی برای علاقهمندان وجود دارد تا به ایران بیایند و آموزش تخصصی ببینند و یا استادانی اعزام شوند؛ بحث ترجمه متون فلسفی ظرفیت خوب دیگری است همچنین جلسات نقد و بررسی و معاونت بین الملل حوزه در خدمت مجمع عالی حکمت اسلامی و هم مجمع حکمت اندونزی است.
انتهای پیام