به گزارش ایکنا؛ چهلوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در شرایطی کار خود را از سوم بهمن ماه آغاز کرد که مانند دیگر جشنوارههای همسو با یومالله دهه فجر و جشن انقلاب، بخش ویژهای در این رویداد متناسب با حوادث یک سال اخیر و اتفاقهایی که به واسطه «طوفان الاقصی» و مجاهدتهای نیروهای مبارز محور مقاومت به وقوع پیوست به حوزه نمایشهای بخش «مقاومت (غزه)» اختصاص پیدا کرده است.
در جشنواره تئاتر فجر امسال، در میان گروههای نمایش صحنهای و تئاتر خیابانی تعدادی از آثار حضور دارند که بخشی از آنها به شکل اختصاصی برای جشنواره تئاتر فجر تولید و بخش دیگر از آنها به عنوان آثار برگزیده دیگر جشنوارهها مانند جشنواره «تئاتر مقاومت» به عنوان آثار برگزیده آن رویداد به گام چهلوسوم جشنواره تئاتر فجر راه پیدا کردهاند.
سردار علی مقواساز، مدیرعامل بنیاد فرهنگی روایت فتح، همزمان با ایام برگزاری چهلوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر ضمن حضور در مجموعه تئاتر شهر و تماشای چند اثر نمایشی از اجراهای صحنهای تا آثاری از گروههای نمایش خیابانی به گفتوگو با خبرنگار ایکنا به بررسی جایگاه و اهمیت بخش ویژه جشنواره امسال با عنوان «مقاومت (غزه)» پرداخت.
سردار مقواساز در گفتوگو با ایکنا با اشاره به نقش پررنگ بخش «مقاومت» در جشنواره امسال اظهار کرد: حضور بخش مقاومت در جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، از اتفاقات مثبت و معناداری بود که ارتباطی قوی و دوطرفه میان جشنواره تئاتر مقاومت و جشنواره تئاتر فجر ایجاد کرد.
وی ادامه داد: جای خوشحالی است که بسیاری از تولیدات جشنواره تئاتر مقاومت در قالب آثار برگزیده جشنوارههای نمایشی کشور توانستند به این جشنواره راه پیدا کنند و این تعامل ارزشمند به تقویت و رشد تئاتر در کشور کمک شایانی میکند.
مدیرعامل بنیاد روایت فتح در ادامه با تاکید بر آنکه جشنوارهها نباید تنها به اختتامیه ختم شوند؛ بلکه باید نقطه آغازی برای حرکتهای جدید باشند خاطرنشان کرد: برای تحقق فرهنگسازی عمومی با زبان هنر و فرهنگ لازم است چرخه تئاتر در کشور همواره فعال باقی بماند و اگر نمایشی امروز در جشنواره اجرا میشود، وظیفه ما به عنوان متولیان فرهنگی این است که شرایط اجرای آن اثر و گروه نمایشی را در سراسر کشور فراهم کنیم.
وی تصریح کرد: این اقدام میتواند ضمن تقویت اقتصاد تئاتر؛ فرصتهای بیشتری برای جوانان و نوجوانانی که از یک سو عاشق هنر تئاتر هستند و از سویی دیگر دغدغه فرهنگی با محور جریانسازی و فرهنگسازی به زبان هنر فاخر نمایش را دارند فراهم کند.
لزوم تقویت اقتصاد فرهنگ، هنر و به ویژه تئاتر
مقواساز با بیان علاقهمندی گسترده جوانان به تئاتر در سراسر کشور افزود: به دلیل مسئولیت و وظیفهام به سراسر ایران سفر کردهام. طی این دیدارها با هنرمندان از شمال تا جنوب و از غرب تا شرق کشور، شاهد علاقه وافر و اشتیاق بالای هنرمندان جوان کشور به تئاتر بودم.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی روایت فتح با اشاره به آنکه این عشق و علاقه جوانان هنرمند ایرانزمین به هنر تئاتر سرمایهای گرانبهاست یادآور شد: اگر بتوانیم زیرساختهای اقتصاد فرهنگ، هنر و به ویژه تئاتر را تقویت کنیم، این علاقه به نتایج فوقالعادهای منتج خواهد شد. از طریق تئاتر، میتوانیم موضوعات مقاومت و مسائل اجتماعی را با زبان هنر به بهترین شکل به مردم منتقل کنیم.
سردار مقواساز در بخش دیگری از سخنانش به موفقیتهای آثار بخش مقاومت در جشنواره چهلوسوم تئاتر فجر اشاره کرد و گفت: امسال شاهد درخشش آثار متعدی از هنرمندان برگزیده بخش تئاتر مقاومت در بخش «مقاومت (غزه)» جشنواره تئاتر فجر بودیم. این موضوع نشاندهنده رسالت ما در حمایت از این گروهها و ایجاد شرایط مناسب برای رشد آنها است.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی روایت فتح درباره راهکارهای نحوه حمایت از آثار هنرمندان جوان به ویژه نمایشهایی که روایت آنها مطبق بر گفتمان فرهنگی انقلاب در بُعد ملی و بینالمللی است تصریح کرد: با شبکهسازی، ارتقای مهارتهای هنرمندان و ایجاد فرصتهای جدید، میتوانیم چرخه تولید آثار فرهنگی متعهد به گفتمان انقلاب و محور مقاومت را تقویت کنیم و از همین دریچه با توجه به ظرفیتهای خود به پیشرفت تئاتر کشور کمک کنیم.
بنیاد فرهنگی روایت فتح حامی هنر مقاومت و تئاتر
سردار مقواساز با تأکید بر ضرورت حمایت از گروههای تئاتری خاطرنشان کرد: در بنیاد فرهنگی روایت فتح وظیفه داریم نمایشهایی که در جشنوارهها اجرا میشوند را به مناطق مختلف کشور ببریم و از گروههای هنری حمایت کنیم.
وی با اشاره به آنکه امسال حدود 60 گروه تئاتری با مجموعه فرهنگی روایت فتح همکاری داشتهاند افزود: لازم است این گروهها را مورد حمایت قرار دهیم تا سال آینده شاهد افزایش بیشتر آثار و گروههای شرکتکننده در دو بخش کمی و کیفی باشیم.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی روایت در پایان با تاکید بر آنکه حمایت از هنر مقاومت و تئاتر بخشی از رسالت ما به شمار میرود تصریح کرد: نمایشهایی با گفتمان مقاومت، پایداری و دفاع مقدس با تمام ارزشهای پیدا و پنهان دراین گفتمان باید روایتهای هنری خود را به بهترین شکل ممکن به مردم ارائه دهند. نباید فراموش کرد تقویت چرخه تولید آثار هنری و فرهنگی در کشور، نه تنها به رشد هنر مقاومت کمک میکند، بلکه به اعتلای فرهنگ ملی نیز منجر خواهد شد.
چهلوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر از سوم بهمن آغاز و تا 13 بهمن به دبیری خیرالله تقیانیپور در تهران در حال برگزاری است.
انتهای پیام