شناسهٔ خبر: 71096919 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

از «کِرِشِن‌دو» تا «پرفورمنس» در زیرزمین خانه هنرمندان ایران

تهران- ایرنا- نمایش «کِرِشِن‌دو» به نویسندگی پویا ‌سعیدی و کارگردانی فرشید ‌روشنی در روزهای پایانی بهمن‌ماه ۱۴۰۳ روی صحنه خواهد رفت و پرفورمنس «الف نون الف ر» در زیرزمین خانه هنرمندان ایران به اجرا درآمده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از مشاور رسانه‌ای پروژه، نمایش «کِرِشِن‌دو» به نویسندگی پویا ‌سعیدی و کارگردانی فرشید ‌روشنی در روزهای پایانی بهمن‌ماه ۱۴۰۳ روی صحنه ‌می‌رود.

نمایش «لانچر۵»، «نکبت»، «افعال بی قاعده»، «تلورانس: یک اپرای صابونی» از جمله آثاری هستند که پویا سعیدی، نویسنده این نمایش به صحنه برده است.

فرشید روشنی نیز، نمایش‌ «اِسفرودِ بی دُم» نوشته پویا سعیدی را سال گذشته به‌عنوان نخستین تجربه کارگردانی روی صحنه برد و نمایش «کِرِشِن‌دو» دومین همکاری مشترک پویا سعیدی در قامت نویسنده و فرشید روشنی به‌عنوان کارگردان است.

همچنین تهیه‌کنندگی این نمایش به عهده رضا سرپرست است.

درباره این نمایش آمده است که: «زندگی مثل کله‌پاچه خوردنه، نباید زیاد بِجُوری توش وگرنه حالت از همه‌چی به‌هم می‌خوره. لُقمه کن و بنداز بالا...»

بازیگران، عوامل و زمان‌ پیش‌فروش بلیت‌های این اثر نمایشی به‌زودی اعلام خواهد شد.

از «کِرِشِن‌دو» تا «پرفورمنس» در زیرزمین تماشاخانه ایرانشهر

نخستین اجرا در زیرزمین خانه‌ی هنرمندان با پرفورمنس «الف نون الف ر»

برای اولین بار در خانه‌ هنرمندان ایران از زیرزمین این مجموعه برای یک اجرا استفاده شد.

پرفورمنس «الف نون الف ر» با طراحی و اجرای بهمن عباسپور ضمن بهره‌برداری از امکانات موجود در این زیرزمین و فضاسازی‌های ایجاد شده، موفق به ثبت اولین اجرا در زیرزمین خانه‌ی هنرمندان ایران شد.

این اجرا، با تکیه بر انباشتگی و پاشیدگی عناصر اجرایی از قبیل انار، آینه، نور و صدا، در روزگار بی معنایی انسان و مناسبات انسانی، سعی در به تصویر کشیدن جهانی داشت که با تمامی قوانین بین المللی و حاکمیت نهادهای حقوق بشری، همچنان شاهد فجایع انسانی و اضمحلال اصول اولیه‌ آرمان‌های بنیادین بشر است در حالی که بخش زیادی از آدمیزادگان تنها شاهد این حجم از ناعدالتی در سکوتی پر از پارادوکس هستند.

به همین منظور این اجرای مفهومی با طراحی‌های خاص خود از قبیل اینستالیشن‌ (چیدمان)، ویدئو آرت، ویدئو مپینگ و نحوه‌ی اجرای پرفورمر خود باعث مشارکت گسترده تماشاگر و دخالت او در اجرا شد تا این پرفورمنس تعاملی با استقبال گسترده‌ی تماشاگران نیز روبرو شود.

اجرای «الف نون الف ر» پیشتر نیز در گالری پاییز خانه‌ هنرمندان اجرا شده بود اما این بار در قالب بخش دیگرگونه‌های چهل و سومین جشنواره‌ی بین‌المللی فجر در روز چهارشنبه (دهم بهمن) از ساعت ۱۶ تا ۲۰ به مدت چهار ساعت و بدون وقفه اجرا شد.

در کنار خلاقیت ویژه‌ این اجرا که در آن از مخاطبان اجرا در پوستر و بروشورها به عنوان طراحان نور و سایه نام برده شده بود، دیگر عوامل اجرا شامل مجری طرح و مدیر روابط عمومی: امیر پارساییان مهر، مشاور اجرا و طراح صدا: پیام لاریان، طراح گرافیک:علیرضا کیایی، مدیر بین‌الملل:آرزو آزادپور، مدیر صحنه: منادا ناطقی، اجرای دکور:سعید معروف پور، حمید آذری و حسن ایمانی، عکاسان: آرزو آزادپور، لیلا ابراهیمی و محسن هاشمی، مدیر فنی: امیر تاروردی، ویدئو آرت: هومن مظهری، محسن هاشمی و بهاره تیمورنژاد و یاریگران اجرا علی مرادزاده و سینا صفری بودند.

در بخشی از مانیفست این پرفورمنس که اجراگر آن به مدت چهار ساعت و بدون وقفه در حوضچه‌ای پر از انار مشغول منهدم کردن این انارها بود به جمله ای از ابن عربی اشاره شده بود که: «به آن نور که تاریکی را از میان نبرد اتکا نتوان کرد.»