به گزارش خبرگزاری ایمنا از سیستان و بلوچستان، علیرضا منادی امروز _پنجشنبه یازدهم بهمن_ در هفتاد و ششمین همایش معاونان دانشجویی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور در دانشگاه سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: اعتقاد داریم معاونت دانشجویی باید مورد حمایت و توجه ویژه قرار بگیرد و در این راستا اقدامات لازم در حال انجام است.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۱۱ هزار شرکت دانش بنیان در کشور داریم که گردش مالی بسیار خوبی دارند.
رئیس کمیسیون آموزش عالی مجلس شورای اسلامی افزود: در راستای برطرف کردن مشکلات اقتصادی دانشگاهها نیز میتوانند شرکت تأسیس کرده و درآمدزایی داشته باشند و اگر این امر محقق شود مشکلات اقتصادی دانشگاهها برطرف میشود.
وی بیان کرد: نباید سیاهنماییهای دشمنان را باور کنیم، مغلوب جریانسازی نرم دشمن بر علیه کشور نشویم، چرا که ظرفیتهای بسیاری داریم که در دنیا سرآمد هستیم.
منادی تاکید کرد: نیروی انسانی ثروت ارزشمندی است که اگر این نیرو، دانشجو و دانشمند باشد، قابل قیمتگذاری نیست، در کشور بیش از سه میلیون دانشجو داریم که این خود بهترین ظرفیت است که حوزه معاونت دانشجویی میتواند با مشاوره با کارآفرینان از این ظرفیت استفاده کند.
وی ادامه داد: باید از محل تولیدات علم و دانش کار اقتصادی شکل بگیرد تا تأثیر آن در چرخه اقتصادی دانشجویان و دانشگاه نمایان باشد.
رئیس کمیسیون آموزش عالی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید افراد توانمند را در دانشگاهها جذب کنیم، افزود: دانشگاه باید در خدمت توسعه کشور باشد.
وی گفت: مجوز استخدام دو تا سه هزار مشاور را برای دانشگاهها خواهیم گرفت و همچنین ۳۰۰ میلیارد تومان برای حل مشکلات وام صندوق رفاه دانشجویی تخصیص داده خواهد شد.
منادی تصریح کرد: معاونان دانشجویی در واقع در خط مقدم حوزه آموزش عالی کشور و به نوعی مهمترین معاونت دانشگاهها هستند و دانشجویان بیشتر با این معاونت ارتباط دارند به گونهای که از لحظه ورود دانشجو به دانشگاه تا دانشآموختگی با معاونت دانشجویی سرو کار دارند.
وی بیان کرد: هر کدام از معاونان دانشجویی دانشگاه یک موتور محرکه بسیار قوی به ویژه در تأمین بودجههایی که از محل قوانین مصوب میشود برای دانشگاههایشان هستند که نباید از این موضوع غافل باشند باید تعامل خودشان را با نمایندگان مجلس ارتقا دهند.
رئیس کمیسیون آموزش عالی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هر دانشجو باید یک مهارت داشته باشد، گفت: معاونان دانشجویی توجه به این موضوع را در اولویت قرار دهند.
وی اضافه کرد: یک خبر خوش که توسط مجلس شکل گرفت در برنامه هفتم توسعه بحث سربازی دانشجویان بود، با تصویب در مجلس بحث سربازی آنها حل شد و مجلس، ستاد کل نیروهای مسلح را مکلف کرد که طبق قانون هر فرزندمان در ایران وقتی دیپلم گرفت، میتواند از همان لحظه در یک دانشگاه خارجی مورد تأیید وزارت علوم بروند، یعنی معافیت تحصیلی میگیرند و میتوانند در خارج از کشور تحصیل کنند و برگردند.
منادی یادآور شد: پیش از این جوانان ما برای نرفتن به سربازی از سنین پایین به خارج از کشور میرفتند، حالا هر دانشجوی خارج از کشور هم میتواند سالی دو تا سه بار به کشور تردد کند.
وی گفت: این خبر خوشی برای همه دانشجویان ایرانی که در خارج تحصیل میکنند و سرمایههای عظیمی برای کشور هستند، است.
رئیس کمیسیون آموزش عالی مجلس شورای اسلامی افزود: در نتیجه دانشجویان خارج از کشور بعد از اتمام تحصیل به کشور بازگردند و در خدمت ملت و کشورمان باشند.