شناسهٔ خبر: 71093655 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

خبر‌های کتاب در هفته‌ای که گذشت

«رونمایی از تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب معبد زیرزمینی» و «آغاز نمایشگاه کتاب کیش» از جمله رویداد‌های این هفته در حوزه کتاب و ادبیات بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی محسن جوادی را که پیش‌تر به‌عنوان رئیس سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران منصوب کرده بود، به‌عنوان رئیس شورای سیاستگذاری این دوره از نمایشگاه کتاب منصوب کرد.

ابتدا بسته کتاب این هفته را با جدید‌ترین تقریظ رهبر انقلاب آغاز می‌کنیم.

همزمان با هجدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت در روستای رکن آباد میبد یزد، از تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «معبد زیرزمینی» نوشته معصومه میرابوطالبی رونمایی شد.

این کتاب رمانی برگرفته از زندگی شهید «غلام‌حسین رعیت رکن‌آبادی» کاری از انتشارات جمکران است.

***

آغاز کار نمایشگاه کتاب کیش، از دیگر خبر‌های این هفته بود.

پنجمین نمایشگاه کتاب کیش امروز در بخش‌های عمومی، کودک و نوجوان، دانشگاهی و آموزشی آغاز به کار کرد.

۲۰ میلیارد ریال یارانه برای این نمایشگاه درنظر گرفته شده است. به هر کد ملی پنج میلیون ریال تعلق می‌گیرد و کتاب‌های خارج از یارانه با تخفیف ۱۰ درصد عرضه می‌شود.

نمایشگاه کتاب کیش تا نوزدهم بهمن در سالن شماره ۳ مرکز نمایشگاه‌های بین‌المللی کیش برپا خواهد بود.

***

در ادامه به تازه‌های نشر در این هفته می‌پردازیم.

انتشارات سوره مهر با چهار عنوان کتاب طنز.

کتاب‌های «شوگرچایی»، «حاج‌خانم گل فوتبال»، «بچه‌های داج‌سیتی» و «شعله‌های سردسیری» چهار کتاب طنزی است که به تازگی انتشارات سوره‌مهر منتشر و روانه بازار نشر کرده است.

«شوگرچایی» به قلم علیرضا عبدی مجموعه‌ای از ۱۹ داستان طنز کوتاه و جمع وجور است که مضامین خانوادگی و اجتماعی دارد، «حاج‌خانم گل فوتبال» نوشته بنیامین کلاچاهی ثابت، یک داستان طنز عاشقانه است، «بچه‌های داج‌سیتی» به قلم احسان عباسلو داستان سه نوجوان است که اتفاقات بامزه و تلخ و شیرینی در محله و مدرسه رقم می‌زنند و کتاب آخر با عنوان «شعله‌های سردسیری»؛ طنز در شعر شاعران همدان از قرن سوم تا دوره معاصر، اثری از جواد نوری به سیر طنز در تاریخ ادبیات همدان می‌پردازد.

***

و، اما فراخوان‌ها و جشنواره‌های این هفته.

مهلت ارسال آثار به همایش «شعر پروانگی» تمدید شد.

علیرضا قزوه دبیر همایش بین المللی «شعر پروانگی» از تمدید مهلت ارسال آثار به دبیرخانه این همایش تا ۳۰ بهمن ماه خبر داد.

این جشنواره به بررسی نقش ادبیات و هنر در آگاه سازی و جلب همدلی عمومی برای کمک به بیماران پروانگی اختصاص دارد.

علاقمندان آثار خود را در قالب‌های شعری دلخواه (کلاسیک، نیمایی، قطعه، قصیده و...) به نشانی music.irib.ir ارسال کنند.

***

ششمین‌دوره جایزه ادبی سیمین فراخوان داد.

سیدمحمدحسین حسینی دبیر جایزه سیمین گفت: نویسندگانی که توانایی عبور از کلیشه‌های رایج و خلق آثار نوآورانه دارند دعوت می‌کنیم تا آثار خود را به دبیرخانه این‌رویداد ارسال کنند.

این جایزه ادبی محدودیت سنی و موضوعی ندارد. داستان باید بین ۱۰۰۰ تا ۴۰۰۰ کلمه باشد و صرفاً برای جایزه ادبی سیمین ارسال شده باشد.

لازم است نویسندگان آثارشان را به صورت فایل ورد در پایگاه اینترنتی www.ravi-inst.com بارگذاری کنند. مهلت ارسال آثار تا ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ خواهد بود.

***

فراخوان جشنواره «داستان کوتاه جنوب» منتشر شد.

فراخوان این جایزه با موضوعات «گردشگری و سفر در جنوب»، «زندگی در جنوب. صید و دریا»، «فرهنگ و باور‌های بومی مردم جنوب» و «گردشگری و زیست در جزیره کیش» منتشر شده است.

علاقه‌مندان تا پنجم اسفند فرصت دارند آثار خود را به سامانه festival.kish.ir ارسال کنند. مراسم اختتامیه نیز خرداد ۱۴۰۴ در جزیره کیش برگزار می‌شود.

****

خبری دیگر از تمدید دوازدهمین نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی.

دوازدهمین نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی با رویکرد تجهیز کتابخانه‌های مراکز علمی، تخصصی و دانشگاهی، از یکم تا پانزدهم بهمن‌ماه، فعال است.

این نمایشگاه از طریق پرتال پند vabf.ir دردسترس خواهد بود.

حدود ۲۰۰ ناشر فعال دانشگاهی در شش حوزه علوم انسانی، علوم پزشکی، فنی مهندسی، علوم پایه، هنر و معماری، کشاورزی و علوم دامی در حدود ۳۰ هزار عنوان کتاب را در نمایشگاه عرضه کرده‌اند.

***

انتصاب‌های جدید در کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس از دیگر خبر‌های این هفته بود.

مسعود معینی‌پور، رئیس کتابخانه مجلس شورای اسلامی با صدور حکمی، مجتبی عباسلو را به عنوان رئیس دفتر برنامه‌ریزی و نظارت و سکینه مرادی را به عنوان معاون اشاعه اطلاعات کتابخانه مجلس منصوب کرد.

مجتبی عباسلو پیش از این مسئولیت معاونت اشاعه اطلاعات کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس و سکینه مرادی نیز مدیریت امور کتابخانه‌ای کتابخانه مجلس را بر عهده داشتند.

***

و پایان بسته کتاب این هفته به جدیدترین آمار نهاد کتابخانه‌های عمومی اختصاص دارد.

براساس آخرین آمار نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور تا پایان دی ۱۴۰۳، ۳۶۸۲ باب کتابخانه عمومی شامل ۲۸۱۴ باب کتابخانه نهادی، ۸۳۱ باب کتابخانه مشارکتی، ۳۷ باب کتابخانه مستقل و ۱۵۱ باب سالن مطالعه در سطح کشور به ارائه خدمات کتابخانه‌ای می‌پردازد.