به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، مسجد جامع گلشن گرگان با تاریخچهای پر افتخار و نقشی بیبدیل در جامعه، سالهاست که به عنوان یکی از ارکان اصلی نیکوکاری و فعالیتهای خیریه در این شهر شناخته میشود. این مسجد نه تنها مکانی برای عبادت و تجمعات مذهبی است، بلکه محلی برای امیدبخشی و کمک به نیازمندان از طریق برنامههای متنوع و گسترده نیکوکاری محسوب میشود.
بنابر روایت شبستان، در دوران انقلاب اسلامی، مسجد گلشن به عنوان یکی از مراکز مهم تجمعات و فعالیتهای انقلابی در گرگان شناخته میشد. مردم این منطقه با حضور در این مسجد، جلسات سخنرانی، پخش اعلامیهها و برنامههای مبارزاتی را برگزار میکردند و مسجد گلشن به مرکزی برای تبادل ایدهها و تقویت روحیه انقلابی تبدیل شده بود.
حال این مسجد با همیاری مردم و خیرین، به مرکزی نیکوکاری و کمک به نیازمندان تبدیل شده است.
مجوز فعالیت مرکز نیکوکاری مسجد جامع گلشن از سال ۱۴۰۳ صادر شده و این مسجد ۱۰ سالی است با حمایت آیت الله سیدکاظم نورمفیدی، نماینده ولی فقیه در گلستان و امام جمعه گرگان و خیرین و مردم به عنوان برترین مراکز نیکوکاری در سطح کشور و استان گلستان، به نیازمندان خدمات ارائه می دهد و در زمینه شناسایی نیازمندان واقعی و جمع آوری کمک های مردمی و توزیع بین نیازمندان به نیازمندان سطح شهر فعالیت می کند.
توزیع ۶۵ هزار بسته معیشتی به مناسبت های ملی و مذهبی، پویش نذر قربانی و توزیع گوشت گرم، آزادی ۴۱۵ زندانی جرائم غیر عمد و مالی، پویش انفاق و توزیع ۱۸ هزار بسته مرغ در اول هر ماه قمری، پویش میوه(تهیه و توزیع میوه های بهاری)، پویش سفره آسمانی(توزیع غذای گرم)، توزیع ۷۶ سری جهیزیه بین نیازمندان، معرفی نامه جهت دریافت دارو رایگان و خدمات درمانی، پویش عاطفه ها و توزیع ۱۵ هزار بسته لوازم التحریر و حمایت مالی از دانشجویان و دانش آموزان، کمک هزینه ودیعه و اجاره نیازمندان، اهدای لوازم ضروری (شامل؛ پنکه، یخچال، بخاری، آبگرمکن)، طبخ و توزیع سالانه غذای ۲۴ هزار پرس غذای گرم در شهادت و ولادت ائمه اطهار (علیهم السلام) و ساخت و تعمیر ۱۰۰ واحد مسکونی از جمله اقداماتی است که این مرکز در این سال ها انجام داده است و همچنان ادامه دار است.
این مرکز به غیر از این فعالیت ها، مدتی است تعمیر و بازسازی ۱۰۰ منزل مسکونی نیازمندان را آغاز کرده است و در شهر و روستاهای شهرستان گرگان در حال فعالیت هستند.
حضور مردم و خیرین در این مسجد، نشان از تعهد و همبستگی جامعهای دارد که به ارزشهای انسانی و اسلامی پایبند هستند و همواره به دنبال خدمت به همنوعان خود هستند.
این مرکز نیکوکاری با الهام از اصول و ارزشهای اسلامی، توانسته است تأثیرات مثبتی بر زندگی مردم منطقه بگذارد و نقش بسزایی در بهبود شرایط اجتماعی و اقتصادی ایفا کند. مسجد گلشن همچنان به عنوان یکی از مراکز محوری نیکوکاری در گرگان و استان گلستان شناخته میشود و با همت و همکاری مردم و خیرین، راهی روشن برای خدمت به نیازمندان و ارتقای جامعه را ادامه میدهد.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان و امام جمعه گرگان، بانی این مرکز نیکوکاری معتقد است؛ چنین مراکزی باید در تمامی محلات و مساجد راه اندازی شوند تا اهالی محلات بتوانند برای رفع مشکلات خود به آن مراجعه کنند.
آیت الله نورمفیدی افزود: با دعوت از مسئولان، پزشکان و سایر متخصصین در این مراکز می توان فضایی را فراهم کرد تا مردم مشکلات خود را بیان کنند.
وی اظهارداشت: مرکز نیکوکاری مسجد جامع گلشن گرگان در این سال ها با کمک خیرین توانسته است، خدمات خوبی به نیازمندان ارائه دهد تا هیچ نیازمندی نا امید از این مرکز و مسجد خارج نشود.
مدیرکل کمیته امداد گلستان هم، یکی از ماموریت های کمیته امداد را شناسایی نیازمندان و ارائه خدمات برون سپاری و مردمی بیان کرد و گفت: یکی از اقدامات مردمی سازی کمیته امداد، بحث توسعه مراکز نیکوکاری است که در این چند سال اخیر اقدامات خوبی در مناسبت ها و در جمع آوری کمک های مردمی ارائه شده است.
عیسی بابایی با بیان اینکه مرکز نیکوکاری مسجد جامع گلشن گرگان در تمامی مناسبت ها به کمیته امداد کمک می کند، افزود: توزیع بسته های معیشتی به تعداد بالا یکی از اقدامات مهم این کانون است که به صورت مستمر در حال انجام است.
وی این را هم گفت: کمیته امداد نیز در حد توان منابع در کنار این مراکز است تا بتوانند کامل تر و جامع تر خدمات خوبی به مردم ارائه دهند.
بابایی افزود: قالب جامعه هدف این مراکز نیکوکاری، دهک های پایین و با اولویت مددجویان تحت پوشش کمیته امداد است.
وی اظهارداشت: در کنار توزیع بسته های معیشتی، برون سپاری پرونده های سالمندان نیز از دیگر اقداماتی است که بیش از ۳۰ هزار پرونده تحویل مراکز نیکوکاری شده تا در مناطق خودشان بتوانند هم بررسی میدانی انجام دهند و احصای نیازها کنند و با استفاده از ظرفیت خیرین بتوانند مشکلات این عزیزان را مرتفع کنند.
مدیرکل کمیته امداد گلستان، دیگر خدمات مراکز نیکوکاری را تعمیر و بازسازی منازل مسکونی بیان کرد و گفت: این اقدام در قالب گروه های جهادی و مراکز نیکوکاری موفق در این زمینه در حال انجام است.
وی افزود: بیش از ۱۰۰ سهمیه تعمیرات منازل مسکونی به مرکز نیکوکاری مسجد جامع گلشن سپرده شده که با کمک خیرین و مبالغ کمیته امداد به صورت هم افزایی در حال انجام است.
بابایی گفت: هر مرکز نیکوکاری که بتواند با کمیته امداد هم افزایی کند و با استفاده از ظرفیت خیرین خودش در تهیه لوازم ضروری و توزیع بین نیازمندان اقدام کند، در خدمت آنها هستیم.
وی افزود: در حال حاضر ۲۶۰ مرکز فعال نیکوکاری در استان فعالیت می کنند که تا کنون بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان کمک های مالی و خدمات خود را با اسم و مشخصات در سامانه مشارکت های مردمی و مراکز نیکوکاری ثبت کردند.
مدیرکل کمیته امداد گلستان گفت: رویکرد مراکز نیکوکاری ما مسجدمحور است و اغلب این مراکز در مساجد و اماکن عمومی فعال هستند تا بتوانند از ظرفیت خیرین استفاده کنند.