شناسهٔ خبر: 71090856 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

وزیر میراث فرهنگی: بخش پژوهشی و مطالعاتی موزه بابل راه‌اندازی می‌شود

ساری- ایرنا- وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: بخش پژوهشی و مطالعاتی موزه بابل با هدف معرفی بیش از پیش ظرفیت های تاریخی شمال کشور در کمترین زمان ممکن راه اندازی می شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، سیدرضا صالحی امیری روز پنجشنبه در بازدید از موزه بابل در گفت و گو با خبرنگاران افزود: معرفی ظرفیت‌های تاریخی بابل و دیگر شهرهای مازندران باید باجدیت در دستورکار مسوولان امر قرار گیرد.

وی خاطر نشان کرد: در حوزه تاریخ شناسی و معرفی شخصیت های ملی و بین المللی مازندران در حوزه های مختلف دینی، مذهبی، فرهنگی، هنری و ورزشی کم کاری شده که باید برای رفع دغدغه های تاریخ نویسان ورود جدی تری داشته باشیم.

وزیر میراث‌ فرهنگی با اشاره به شکوه آثار تمدنی و پیشینه تاریخی شهر بابل، بر لزوم معرفی گسترده‌تر این ظرفیت‌ها تأکید کرد.

موزه گنجینه بابل در تاریخ هشتم مرداد ۱۳۵۴ به شماره ۱۵۲۶ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. این مکان در سال ۱۳۷۵ با عنوان موزه گنجینه بابل برای بازدید عموم مردم قرار داده شد.

وزیر میراث فرهنگی: بخش پژوهشی و مطالعاتی موزه بابل راه‌اندازی می‌شود

حدود پنج سال پس از فعالیت این موزه در بخش‌های مختلف برای بار دوم و در سال ۱۳۷۹ مورد بازسازی شیروانی و زیرزمین واقع شده و در سال ۱۳۸۲ به فعالیت خود ادامه داد. بخش باستان شناسی گنجینه در طبقه اول قرار دارد که شامل آثاری از دوره‌های پیش از تاریخ اسلامی است. اشیا این بخش در یک اتاق و ۲ سالن قرار داده‌ شده‌اند و طیف وسیعی را در بر می‌گیرند.

سفال‌های منقوش هزاره چهارم و سوم پیش از میلاد از تپه حصار دامغان، تپه سیلک کاشان و محوطه باستانی شوش، سفال خاکستری رنگ داغ‌دار تورنگ‌تپه و ظروف خاکستری مازندران در اواخر هزاره سوم و اواخر هزاره دوم پیش از میلاد و همچنین، ظروف سفالی قرمز رنگ منقوش اسماعیل‌آباد متعلق به هزاره پنجم پیش از میلاد، از قدیمی‌ترین آثار این موزه هستند.

اشیایی از اواخر هزاره دوم و اوایل هزاره پیش از میلاد تا دوره پارت و ساسانی شامل مجسمه‌های سفالی، مفرغی، جنگ‌افزارهای مفرغی و ظروف سنگی، از مجموعه‌های موجود در یکی از سالن‌های موزه هستند. بسیاری از اشیا موجود در این موزه، از مناطق باستانی مازندران مانند بهشهر، ساری، قائمشهر، نکا و نور به دست آمده و نمایانگر قدمت منطقه شمال کشور است. سالن دیگر این موزه به آثار تاریخی دوره اسلامی اختصاص داده شده است.

در این سالن اشیایی مانند ظروف سفالی لعاب‌دار از قرن سوم تا دهم هجری، آبگینه در اشکال تنگ، صراحی، پیاله در آن قرار دارند. زیورآلاتی از هزاره اول پیش از میلاد و دوره اسلامی نیز در این موزه قابل مشاهده هستند.

وزیر میراث فرهنگی: بخش پژوهشی و مطالعاتی موزه بابل راه‌اندازی می‌شود

بخش مردم‌شناسی موزه گنجینه بابل، در طبقه دوم آن قرار دارد. این بخش به تمام قومیت‌های ساکن در این خطه پرداخته و در تالاری وسیع، اشیایی مانند وسایل کشاورزی، پوشاک مازندران، گیلان، ترکمن، چادرشب بافی زنان مازندران، صنایع دستی زنان ترکمن‌ صحرا و صنایع دستی مانند زری‌بافی و سفال‌گری، قرار داده شده‌اند.

در همین بخش نمایی از ازدواج و نوع پوشش عروس و داماد شمالی در معرض دید عموم قرار گرفته است. در قسمت داروخانه سنتی در همین بخش، که با نام داروخانه یا عطاری معرفی شده است، اطلاعاتی از انواع گیاهان دارویی شمال و فهرست طرز استفاده از آن‌ها، برای علاقه‌مندان در نظر گرفته شده است.

یک سالن از موزه گنجینه بابل به یادمان‌های چوبی مازندران اختصاص یافته‌ است. سالن یادمان‌های چوبی موزه گنجینه دارای اشیایی مانند در، پنجره، انواع منبت، مشبک، قاب و گره است. قدیمی‌ترین اثر این بخش، صندوق مزار امامزاده علی از روستای سوادکوه و متعلق به ۸۳۳ هجری قمری است. دو لنگه در چوبی منبت‌کاری شده که متعلق به مزار شاهزاده رضا هستند نیز، در این بخش قرار داده شده‌اند.

به گزارش ایرنا، وزیر میراث فرهنگی امروز پنجشنبه در قالب سفر سه روزه به منظور بازدید از طرح های گردشگری، حضور در همایش های استانی مرتبط با گردشگری و همچنین دیدار با مسوولان استانی در قالب سفر سه روزه به مازندران سفر کرده است.