شناسهٔ خبر: 71089150 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

کنایه تند مسیح مهاجری به سفر عراقچی به کابل/آقای وزیر! باعث تاسف است که زیر سایه پرچم حکومت طالبان قدم زدید

مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی در یادداشتی نوشت: این نوع سفرها نباید به کشورهایی صورت بگیرد که دولت مشروعی ندارند و امتیاز می‌گیرند اما امتیاز نمی‌دهند.

صاحب‌خبر -

مسح مهاجری طی یادداشتی در روزنامه جمهوری اسلامی درمورد سفر عباس عراقچی به کابل نوشت: فقط با مروری بر سخنان ایشان به روشنی می‌توان به این نتیجه رسید که حکومت خودخوانده طالبان هیچ امتیازی در خلال این سفر به ایران نداده و سفر آقای عراقچی به کابل را می‌توان در عداد سفرهایش به دمشق در روزهای آخر عمر حکومت بشار اسد و خوردن «شاورما» در یکی از رستوران‌های آن شهر به شمار آورد.

ارزیابی سفر وزیر خارجه به کابل از سه زاویه حائز اهمیت است؛ اول، قابلیت حکومت خودخوانده طالبان که از جهات مختلف غیرقابل اعتناست. مشروعیت متکی بر آراء مردمی ندارد، متحجرترین حکومت روی کره زمین است، هیچ دولتی آن را به رسمیت نمی‌شناسد، حقوق مردم را پایمال می‌کند، به کانون حمایت از تروریسم تبدیل شده و به هیچیک از تعهدات خود عمل نمی‌کند. اعتماد به چنین گروهی با هیچیک از معیارهای عقلی، قانونی و عرف بین‌المللی منطبق نیست.

دوم، نگاه استراتژیک به منافع ملی با توجه به موضع مردم افغانستان در قبال حکومت خودخوانده طالبان است. اقوام مختلف موجود در افغانستان و پیروان مذاهب، طالبان را به هیچ وجه قبول ندارند و زیر بار حکومت قومی، عقب‌مانده و بدسابقه این گروه نمی‌روند. این واقعیت در مدت سه سال و نیم گذشته که طالبان برای بار دوم بر افغانستان سلطه پیدا کرده، به اثبات رسیده است. در این مدت، نه‌تنها مردم افغانستان حاضر به تمکین در برابر طالبان نشدند بلکه عزمشان برای مقابله با آن جزم‌تر شده و آشکارا اعلام می‌کنند هرگز زیر بار این حکومت نژادپرست و متحجر نخواهیم رفت.

جمهوری اسلامی ایران نمی‌تواند منافع ملی خود را به چنین گروهی گره بزند. آن پیوند همه‌ جانبه‌ای که آقای عراقچی می‌گوید با افغانستان داریم، با "مردم" این کشور است که در مقابل طالبان قرار دارند نه با طالبان که از جمیع جهات در تضاد با مردم افغانستان و با منافع ملی ایران قرار دارد.

سوم، جایگاه وزیر خارجه است. آقای عراقچی در سخنانی که بعد از سفر به کابل و به منظور منطقی جلوه دادن این سفر منتشر کردند، به موضوعاتی از قبیل حقابه ایران، مسائل امنیتی مرزها، حضور اتباع غیرقانونی افغانستان در ایران و تجارت با افغانستان پرداختند و حداکثر نکته‌ای که مطرح کردند این است که سران طالبان وعده داده‌اند این مسائل را حل کنند!

این میزان از دستاورد را با اعزام یک مدیر متوسط وزارت خارجه به کابل یا مذاکره سرپرست سفارت ایران در کابل و یا حتی با چند پیغام و پسغام می‌توان تأمین کرد و نیازی به سفر وزیرخارجه نیست. مهم‌تر اینکه این قبیل سفرها فقط به کشورهایی صورت می‌گیرند که دارای دولت مشروع و به رسمیت شناخته شده باشند نه دولتی که اولاً مشروع نیست و ثانیاً امتیاز می‌گیرد و امتیاز نمی‌دهد.

از اینها تأسف‌بارتر اینکه وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در فرودگاه کابل با چند کارمند دون‌پایه وزارت خارجه افغانستان مواجه شد نه وزیر خارجه و در دیدار رئیس‌الوزرای حکومت خودخوانده طالبان از پرچم جمهوری اسلامی ایران خبری نبود و آقای عراقچی زیر پرچم گروه طالبان که شرعشان هم مثل حکومتشان خودخوانده است وعده‌های شرعی تکراری و بدون پشتوانه تحویل گرفت!

برای وزارت خارجه نظام جمهوری اسلامی و برای شخص وزیر خارجه کشورمان، وزانتی را خواستار هستیم که متأسفانه در عملکرد آقای عراقچی رعایت نمی‌شود. در سفر آقای عراقچی به کابل، منافع ملی جایگاهی نداشت.