شفقنا- رئیس کمیته دیپلماسی سلامت با اشاره به کمبود پزشک عمومی در مناطق محروم، گفت: در برخی مناطق، مردم ساعتها در صف میمانند تا توسط پزشک ویزیت شوند که کمبود پزشک نه تنها در حوزه پزشکان متخصص بلکه در حوزه پزشک عمومی هم دیده می شود.
آقای روح الله لک علی آبادی در گفتوگو با خبرنگار شفقنا در خصوص دلایل عدم تکمیل ظرفیت بسیاری از رشتههای پزشکی، بیان داشت: اتمام دوره پزشکی دشوار است و بسیاری از دانشآموزان با سنجش شرایط موجود، از ورود به این رشته صرفنظر میکنند. پزشکان با وجود گذراندن دوره های سخت، وقتی وارد بیمارستان های دولتی می شوند، حق الزحمه آنها به درستی پرداخت نمیشود. البته نظر من این نیست که پزشکان به دلیل پول طبابت میکنند، اما دیگر کسی نمیخواهد تمام عمرش را در کاری سخت و طاقتفرسا با شرایط بد بگذراند و بدون حقوق مکفی کار کند.
نماینده دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پزشکان در بیمارستانها با بیماران در بدترین شرایط روحی و جسمی مواجه میشوند، اظهار داشت: برخی پزشکان در شهرستانها حاضر به کار در بیمارستانها نیستند و ترجیح میدهند بیکار بمانند، که به دلیل شرایط سخت کاری و عدم تامین مالی است. همچنین پزشکان هر روز با بیمارهای مختلف سر و کار دارند و این بر سلامت آنها تاثیر میگذارد و از سوی دیگر چون تامین مالی نمی شوند تمایلی به کار ندارند و یا در نهایت اقدام به مهاجرت می کنند؛ بنابراین یکی از مهمترین دلایل مهاجرت پزشکان مسایل مادی است.
وی با اشاره به موج افزایش بیماریهای سرطان و زمانبر بودن تربیت پزشک، گفت: اگر می خواهیم آینده حوزه پزشکی ما روشن باشد، از امروز باید به فکر تربیت پزشک باشیم اگر با بحران پزشک مواجه شویم همان روز نمی توانیم برای آن راه حلی ارائه دهیم.
آقای لک علی آبادی با اشاره به کمبود شدید پزشک عمومی در برخی شهرستانها و استانهای محروم، گفت: در برخی مناطق، مردم ساعتها در صف میمانند تا توسط پزشک ویزیت شوند که کمبود پزشک نه تنها در حوزه پزشکان متخصص بلکه در حوزه پزشک عمومی هم دیده می شود.