شناسهٔ خبر: 71088097 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

قانون مدیریت یکپارچه آتش‌نشانی‌های کشور در صف مجلس

تأخیر در بازپرداخت هزینه‌های بیمه و قطع شدن حق غذا، کم بودن حق شیفت و اضافه کاری آتش‌نشان‌ها از جمله مطالبات آتش نشانان از مسئولان است.

صاحب‌خبر -

به گزارش قدس خراسان، «افزایش حقوق، اعمال قانون مشاغل سخت و زیان‌آور، کم شدن مالیات از حقوق برای مواردی که مالیات به آن‌ها تعلق نمی‌گیرد، تأخیر در بازپرداخت هزینه‌های بیمه و قطع شدن حق غذا، کم بودن حق شیفت و اضافه کاری آتش‌نشان‌ها» از جمله مطالبات این صنف از مسئولان است.


انسان‌هایی که در زمان بروز بحران در صف اول کمک‌رسانی به اقشار مختلف مردم هستند و حالا برای شنیده شدن صدایشان توسط مسئولان دست به دامن رسانه شده‌اند. شنیدن شرح مختصری از مطالبات این مردان بی‌ادعا، من را به گفت‌وگو با دو تن از این آتش‌نشان‌های دغدغه‌مند رساند.

گلایه‌ها درباره قانون سختی کار
اعمال قانون سختی کار برای آتش‌نشان‌های مشهدی اصلی‌ترین خواسته‌ای است که یکی از این آتش‌نشان‌های گله‌مند در صحبتش با من به آن اشاره کرد.
وی با اشاره به این موضوع که از تیر ماه مسئله اعمال سختی کار آتش‌نشانان به شهرداری‌ها ابلاغ شده است، گفت: از تیر ماه که نامه این موضوع به شهرداری‌ها ابلاغ شده، شاهدیم این قانون در برخی شهرها که از مشهد بسیار کوچک‌ترهستند ابلاغ می‌شود اما آتش‌نشانان مشهدی با وجود اینکه دائم آماده‌باش هستند از اعمال این قانون و مزایای آن بی‌بهره‌اند. اگر این قانون اعمال شود بر افزایش حقوق، حق شیفت، اضافه کاری و نوبت کاری تأثیر خواهد گذاشت و شرایط معیشتی نیروها بهتر خواهد شد.
این نیروی دغدغه‌مند افزود: همکاران من با هزینه شخصی این موضوع را پیگیری کردند و حتی به تهران و مجلس شورای اسلامی، سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و سازمان استخدامی هم رفتند اما متأسفانه به دلیل بی‌توجهی مسئولان مشهد تاکنون نتیجه‌ای نداشته و حتی بعضی از مسئولان می‌گویند تنها آنچه خودشان می‌گویند قانون محسوب می‌شود.
این آتش‌نشان با مطرح کردن این ادعا که آتش‌نشانان در شهرهایی با جمعیتی نصف جمعیت مشهد، دو برابر آتش‌نشان‌های مشهدی حقوق می‌گیرند، متذکر شد: اما در مشهد با این جمعیت و به عنوان یک شهر زیارتی و گردشگری که نیروهای آتش‌نشان در بیشتر روزها آماده‌باش هستند؛ بیشترین حقوقی که یک آتش‌نشان دریافت می‌کند ۲۰میلیون تومان است. البته ما نیروهایی داریم که ۱۵ میلیون تومان هم حقوق می‌گیرند در صورتی که در همین مشهد برخی مدیران تا ۶۰میلیون تومان حقوق دریافت می‌کنند.

دریافت مالیات اشتباهی!
بنا بر گفته این کارمند سازمان آتش‌نشانی، کم شدن مالیات از حقوق آتش‌نشان‌ها بر اساس بن رفاهی کارکنان سازمان آتش‌نشانی از سال ۱۴۰۲ اتفاق افتاده و با اثبات اشتباه بودن این موضوع در سال ۱۴۰۳ به جای اینکه این مشکل برای کارکنان به صورت کلی حل شود، هر آتش‌نشان مجبور است جداگانه برای حل این موضوع اقدام کند. مسئله‌ای که نارضایتی از آن سبب حضور تعدادی از آتش‌نشانان در فرمانداری مشهد و مطرح کردن مشکل با مسئولان فرمانداری شد.
بنا بر ادعای این آتش‌نشان، تغییر سمت‌های شغلی و جابه‌جایی از یک منطقه به منطقه دیگر، دریافت اخطار و تهدید به اخراج از جمله برخوردهایی است که از سوی مسئولان بالاتر با آتش‌نشان‌هایی که در سال‌های اخیر پیگیر مطالبات آتش‌نشان‌ها بوده‌اند صورت گرفته است.

پیگیری شورای شهر مؤثرتر است!
حقوق ناکافی آتش‌نشان‌های مشهدی موضوعی است که توسط یکی دیگر از این آتش‌نشان‌ها مطرح شد. طبق ادعای این آتش‌نشان؛ حقوق آتش‌نشان‌ها در شهرهایی مثل شیراز و اصفهان یا حتی شهرهای کوچک‌تری مثل قم و بردسکن! از حقوق آتش‌نشان‌های مشهدی بیشتر است و با توجه به تعداد مأموریت‌ها و سختی شغل آتش‌نشان‌های مشهدی این موضوع نارضایتی آن‌ها را در پی داشته است!
این کارمند آتش‌نشانی مشهد در توضیحات بیشتر گفت: این موضوع با مدیر عامل سازمان آتش‌نشانی مشهد مطرح و در جلسه‌ای که چند روز پیش هم برگزار شد درباره آن صحبت شد اما متأسفانه نتیجه‌ای نداشت.
این نیروی سازمان آتش‌نشانی پیگیری برای تحقق مطالبات آتش‌نشان‌ها از سوی شورای شهر را مؤثرتر دانست و در همین ارتباط ادامه داد: پیگیری‌های جدی‌تر از سوی مسئولان شورای شهر لازم است. موانع قانونی این موضوع باید به وسیله شورای شهر حل شود و حتی پیگیری مسئولان سازمان آتش‌نشانی مشهد در این مورد از قدرت کافی برخوردار نخواهد بود.
وی بیان کرد: برای حل مشکل کمبود حقوق آتش‌نشان‌ها به شورای شهر و شهرداری مراجعه کردیم اما متأسفانه جواب درستی به ما ندادند. در حال حاضر با ارائه مستنداتی به شورای شهر توانستیم آن‌ها را متقاعد کنیم که حقوق دریافتی نیروهای آتش‌نشانی مشهد کمتر از سایر شهرهاست اما پاسخی که به ما دادند این بود که «شهرداری مشهد بودجه افزایش حقوق آتش‌نشان‌های مشهدی را ندارد».
پیگیری مطالبات آتش‌نشان‌های مشهدی و آگاهی از اینکه تاکنون چه اقدام‌هایی برای رفع این مشکلات انجام شده است موجب گفت‌وگوی من با مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی مشهد شد.

حل مشکل مالیات‌ها با استقرار یک تیم در سازمان آتش‌نشانی
حمیدرضا کافی‌نیا با بیان اینکه مشکلات مالیاتی آتش‌نشان‌ها در حال حاضر بررسی و حل شده است، گفت: در خصوص بیمه و مالیات هر فرد باید شخصاً اظهارنامه مالیاتی پر کند و این موضوع که یک سازمان برای هزار و ۸۰۰نفر اظهارنامه مالیاتی پر کند به لحاظ قانونی نشدنی است اما از طریق هماهنگی و مکاتبه با اداره مالیات قرار شد یک تیم از سوی اداره مالیات در سازمان مستقر شود تا همکاران بتوانند داخل سازمان فرم‌های مرتبط را تکمیل کنند و مبلغ کسر شده به آن‌ها بازگردانده شود.

پرداخت حقوق آتش‌نشان‌ها بر اساس قانون
مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی مشهد با اشاره به درخواست افزایش حقوق آتش‌نشان‌های مشهدی و گلایه‌های مطرح شده از سوی آنان مبنی بر عدم اعمال قانون مشاغل سخت برای آن‌ها توضیح داد: قابلیت انجام این درخواست‌ها وفق قوانین و مقرراتی که داریم، برای آتش‌نشانی و شهرداری مشهد مقدور نیست چون این درخواست‌ها بیشتر از آن چیزی است که قانون مشخص کرده است. ما تمام موارد قانونی و هر چیزی که تا به امروز به شهرداری مشهد و سازمان آتش‌نشانی ابلاغ شده مانند حقوق و مزایا، سختی کار و رفاهیات را پرداخت کرده‌ایم و در این زمینه مشکلی نداریم.

تلاش برای افزایش قانونی دستمزدها
این مقام مسئول با ذکر این نکته که سازمان آتش‌نشانی مشهد به دنبال افزایش قانونی دستمزد آتش‌نشان‌هاست، افزود: سال گذشته با تمام مدیران عامل آتش‌نشانی کلانشهرهای کشور جلسات متعددی در تهران، تبریز، اصفهان و مشهد داشتیم و در نهایت قانونی با عنوان قانون مدیریت یکپارچه آتش‌نشانی‌های کشور تهیه و برای شورای عالی استان‌ها فرستادیم. پس از بررسی شورا و رفع ایرادهای وارده به این قانون؛ دوباره آن را برای شورای عالی استان‌ها فرستادیم و با پیگیری آقای حاجی بگلو این قانون تصویب و به مجلس شورای اسلامی رفت.
وی ادامه داد: در مجلس به دلیل ایرادهای کمیسیون مرتبط از این طرح، این قانون دوباره به شورای عالی استان‌ها بازگشت و پس از اصلاح، دوباره به مجلس فرستاده شد. دو هفته پیش هم در جلسه‌ای با نمایندگان مردم مشهد این قانون را به آن‌ها ارائه و درخواست کردیم آن را در اولویت تصویب و ابلاغ قرار دهند.
کافی‌نیا افزود: جلسه‌ای هم پنجشنبه هفته گذشته با مدیران عامل آتش‌نشانی‌های کلانشهرها با حضور مدیرکل سازمان شهرداری‌های کشور داشتیم و از مدیران عامل خواستم پیگیر تصویب این قانون از طریق نمایندگان مجلس باشند. با تصویب این قانون خواسته‌ها و مشکلات آتش‌نشانان کشور و نه فقط مشهد حل خواهد شد.
باید دیدتصویب یک قانون برای یکپارچگی و مدیریت آتش‌نشانی‌ها تا چه حد در حل مشکل آتش‌نشان‌ها مؤثر است و البته اگر شفافیت و تلاش برای رفع مشکلات با همین جدیت وجود داشته و دارد، چرا آتش‌نشان‌هااز وضعیت موجود گلایه دارند؟

خبرنگار: حانیه موسوی