شناسهٔ خبر: 71087568 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

چرخش چرخ صنعت در زندان/برای بیش از ۳۲ درصد زندانیان واجد شرایط کشور اشتغالزایی ایجاد شد

معاون نظارت بر امور دادسرا‌ها و ضابطین دادستان کل کشور با اعلام اینکه بیش از ۳۲ درصد زندانیان واجد شرایط به صورت رأی کار، کارگاهی یا نشسته در سطح کشور مشغول به کار هستند، گفت: رفتن به سمت ایجاد اشتغال برای زندانیان اثرات مثبتی در اصلاح رفتاری و عملی آنان دارد.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

توسعه اشتغال در زندان‌ها، موضوعی است که مسئولان بلندپایه قضایی کشور بر آن تأکید دارند، چراکه هرچه میزان حرفه‌آموزی زندانیان ارتقا یابد به همان اندازه از رفتن آنان به سمت ارتکاب مجدد جرم، پیشگیری به‌عمل می‌آید.

موضوع اشتغالزایی زندانیان در پیام نوروزی سال ۱۴۰۳ حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضاییه  با هدف بازاجتماعی کردن مجرمان و زندانیان به عنوان یکی از اولویت‌های دستگاه قضایی مورد تأکید قرار گرفت.

رئیس قوه قضاییه همچنین در جلسه‌ای با جمعی از خیرین و فعالان اجتماعی گفت: اگر اشتغالزایی در زندان‌ها نداشته باشیم بازاجتماعی شدن زندانیان اصلا رخ نخواهد داد.

صدای دلنشین چرخش چرخ اشتغال در زندان

صدای دلنشین چرخش چرخ اشتغال در زندان/برای بیش از ۳۲ درصد زندانیان واجد شرایط کشور اشتغالزایی ایجاد شد

بنابراین اهتمام به اشتغالزایی در زندان‌ها در نخستین قدم با آموخته حرفه و فن به آنان رقم می‌خورد، تا مددجویان با حضور در کارگاه‌های تولیدی چه در داخل و چه در خارج از زندان، چرخ اشتغال را برای خود بچرخانند و هم منبع درآمدی برای خود ایجاد کنند و هم پس از آزادی از زندان از به بهانه نداشتن شغل و درآمد از رفتن به سمت اعمال مجرمانه پرهیز کنند.

در این باره عباس منصوری معاون نظارت بر امور دادسرا‌ها و ضابطین دادستان کل کشور در گفت‌و‌گو با میزان با اشاره به اینکه حرفه‌آموزی از اولویت‌های ارزشمند برای اصلاح و تربیت زندانیان در راستای بازاجتماعی ساختن آنها است، گفت: اشتغال به کار زندانیان در قالب بهره‌گیری از نهاد‌های ارفاقی است که در نهایت مددجویان واجد شرایط به صورت رأی باز، کارگاهی و نشسته مشغول به کار می‌شوند.

وی اظهار کرد: با در نظر گرفتن شرایط هر استان، دوره‌های آموزشی فنی و حرفه‌ای از سوی سازمان زندان‌ها با همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای برای زندانیان با توجه به علاقه‌مندی و استعداد آنان در عنوان رشته‌های شغلی متعدد، برگزار می‌شود.

معاون نظارت بر امور دادسرا‌ها و ضابطین دادستان کل کشور افزود: زندانیان به دنبال فراگرفتن حرفه‌ای که در آن ذوق و استعداد دارند، به صورت داوطلب در کارگاه‌های مستقر در زندان و یا خارج از زندان مشغول به کارمی‌شوند که برای آنان درآمدزا نیز هست.

منصوری تصریح کرد: رفتن به سمت اشتغال زندانیان اثرات مثبتی در اصلاح رفتاری و عملی آنان دارد، چنانچه تعداد بسیاری از زندانیان پس از آزادی با مشغول به کار شدن در کارگاه‌ها و واحد‌های تولیدی برای خود کسب روزی حلال را رقم می‌زنند.

برای بیش از ۳۲ درصد زندانیان واجد شرایط کشور اشتغالزایی ایجاد شد

صدای دلنشین چرخش چرخ اشتغال در زندان/برای بیش از ۳۲ درصد زندانیان واجد شرایط کشور اشتغالزایی ایجاد شد

وی با اعلام اینکه در حال حاضر به طور میانگین در سطح کشور بیش از ۳۲ درصد زندانیان واجد شرایط به صورت رأی کار، کارگاهی یا نشسته مشغول به کار هستند، عنوان کرد: بهترین عملکرد در ایجاد اشتغال برای زندانیان به ترتیب از آن استان‌های اردبیل، مرکزی و آذربایجان شرقی است، تا جایی که در نظارت‌های انجام گرفته، شاهد اشتغال بیش از ۸۰ درصد زندانیان واجد شرایط اردبیل در مهرماه سال جاری بودیم.

معاون نظارت بر امور دادسرا‌ها و ضابطین دادستان کل کشور در ادامه به موضوع مهم دادرسی الکترونیکی و سرعت بخشیدن به رسیدگی به پرونده‌های جاری زندانیان هم اشاره کرد و گفت: میانگین دادرسی الکترونیکی در آبان ماه سال جاری در حوزه زندانیان به طور میانگین بیش از ۸۰ درصد بوده است.

منصوری اعلام کرد: در این زمینه مازندران با بیش از ۹۷ درصد، سیستان و بلوچستان با ۹۷ درصد و خراسان جنوبی با بیش از ۹۵ درصد بهترین عملکرد در اجرای دادرسی الکترونیکی پرونده‌های مربوط به زندانیان را داشته‌اند.

۷ هزار و ۳۱۱ مددجو در طرح پایش پاییزی زندانیان سال جاری آزاد شدند

صدای دلنشین چرخش چرخ اشتغال در زندان/برای بیش از ۳۲ درصد زندانیان واجد شرایط کشور اشتغالزایی ایجاد شد

وی همچنین با توصیه به تمامی قضات برای اعطای آزادی به زندانیان واجد شرایط و بهره‌گیری آنان از نهاد‌های ارفاقی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی، اعلام کرد: در اجرای طرح پایش زندانیان در پاییز سال جاری، ۷ هزار و ۳۱۱ زندانی واجد با بهر‌ه‌مندی از ارفاقات قانونی متنوع آزاد و به آغوش خانواده‌های خود بازگشتند.

فراهم ساختن امکانات و تسهیلات لازم با رویکرد اصلاح تربیتی و آموزشی زندانیان به ویژه اشتغال و حرفه‌آموزی آنان، از جمله برگزاری دوره‌های مهارت‌آموزی برای مددجویان فاقد مهارت با ارائه گواهینامه معتبر، برنامه‌ریزی برای اشتغال زندانیان داوطلب برای انجام کار و اهتمام به خودکفایی زندانیان؛ بخشی از فعالیت‌های اثربخشی است که با حمایت‌های دستگاه قضایی در زندان‌های سراسر کشور در حال انجام است.

چنانچه این روزها شاهد برپایی کارگاه‌های متنوع تولیدی به مانند؛ خیاطی، منبت‌کاری، صنایع فلز، قالی‌بافی، تراش سنگ‌های قیمتی، نجاری، گرانول‌سازی، بسته‌بندی مواد غذایی، مونتاژ چراغ موتوسیکلت، صنایع چرم دوزی و به مانند آن در داخل زندان‌های کشور هستیم.این مهم در اشتغالزایی و بازاجتماعی کردن زندانیان نقش مؤثری دارد و مقامات قضایی کشور هم بر آن تأکید دارند.

انتهای پیام/