به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، خوشه ستارهای باز کندوی عسل در هفتههای آینده به خوبی در آسمان عصر قرار خواهد گرفت، پنجشنبه -یازدهم بهمن- حدود نیمه شب به وقت محلی به بالاترین نقطه خود در آسمان میرسد و عصرهای بعدی هر روز چهار دقیقه زودتر به اوج خود میرسد؛ این پدیده از اصفهان از ساعت ۱۸:۳۴ تا ۰۵:۳۸ قابل رصد است، به طوری که خوشه ستارهای باز کندوی عسل حدود ساعت ۱۸:۳۴ به ارتفاع ۱۶ درجه بالاتر از افق شرقی شما میرسد، ساعت ۰۰:۰۶ نیز حدود ۷۷ درجه بالاتر از افق جنوبی شما به بالاترین نقطه خود در آسمان خواهد رسید و حدود ساعت ۰۵:۳۸ نیز از دسترس خارج میشود.
رصد خوشه ستارهای باز کندوی عسل از زاویه ۱۹ درجه و ۴۰ دقیقهای شمالی از نیمکره شمالی آسانتر است، میتوان آن را بین عرضهای جغرافیایی ۸۹ درجه شمالی و ۵۰ درجه جنوبی مشاهده کرد، رصد این خوشه ستارهای در قدر ۳.۱ با چشم غیرمسلح به جز در یک مکان تاریک دشوار است، اما میتوان آن را از طریق یک دوربین دوچشمی یا تلسکوپ مشاهده کرد.
سیاره زهره در بالاترین ارتفاع در آسمان عصرگاهی
سیاره زهره پنجشنبه -یازدهم بهمن- به بالاترین نقطه خود در آسمان عصرگاهی خواهد رسید و در قدر منفی ۴.۴ به شدت میدرخشد، سیاره زهره هنگام غروب آفتاب به ارتفاع ۴ درجه بالای افق میرسد؛ مدار زهره نسبت به مدار زمین به خورشید نزدیکتر است، بدین معنا که همیشه در نزدیکی خورشید به نظر میرسد و در بیشتر مواقع در تابش خورشید غیر قابل رصد میشود.
هر بار که سیاره زهره به بیشترین جدایی از خورشید میرسد، یعنی در فازهای تربیع اول و چهارم بهخوبی رصد میشود؛ لحظاتی که به عنوان بزرگترین کشیدگی نامیده میشود، این پدیدهها تقریباً هر ۱.۶ سال یک بار تکرار میشوند و به طور متناوب در آسمان صبح و عصر، بسته به اینکه سیاره زهره در شرق خورشید قرار دارد یا در غرب قرار دارد.
پایان حرکت رتروگراد سیاره اورانوس
سیاره اورانوس پنجشنبه -یازدهم بهمن- حرکت خود به سمت غرب در صورتهای فلکی را پایان میدهد و در عوض به حرکت معمولتر خود به سمت شرق باز میگردد، این تغییر جهت پدیدهای است که همه سیارات بیرونی نظومه شمسی به طور دورهای دچار آن میشوند.
حرکت رو به عقب در اثر حرکت خود زمین به دور خورشید ایجاد میشود، همانطور که زمین به دور خورشید میچرخد، دیدگاه ما نیز تغییر میکند و این باعث میشود که موقعیت ظاهری اجسام در آسمان با یک دوره یک ساله از یک طرف به سمت دیگر حرکت کنند.
سیاره اورانوس از اصفهان از ساعت ۱۸:۳۳ تا ۲۳:۴۸ قابل رصد است، به طوری که ساعت ۱۸:۳۳ حدود ۷۵ درجه بالاتر از افق جنوبی شما قرار میگیرد، ساعت ۱۸:۴۵ نیز به بالاترین ارتفاع خود در آسمان میرسد و ساعت ۲۳:۴۸ نیز از دسترس خارج میشود؛ سیاره اورانوس طی هفتههای بعد هر شب چهار دقیقه زودتر به بالاترین نقطه خود در آسمان میرسد و به تدریج در گرگومیش غروب از دسترس خارج میشود.
رصد خوشه ستارهای امیکرون
خوشه ستارهای باز مخملی امیکرون یا IC2391 طی هفتههای آینده به خوبی در آسمان عصر قرار خواهد گرفت، پنجشنبه -یازدهم بهمن- حدود نیمه شب به وقت محلی به بالاترین ارتفاع خود در آسمان میرسد و عصرهای بعدی هر روز چهار دقیقه زودتر به اوج خود میرسد؛ این پدیده از اصفهان به آسانی قابل مشاهده نیست، زیرا آنقدر در جنوب قرار دارد که هرگز بیش از چهار درجه بالاتر از افق نخواهد رفت.
رصد خوشه ستارهای امیکرون از زاویه ۵۳ درجه و دو دقیقهای از نیمکره جنوبی آسانتر است، اما از عرضهای جغرافیایی بیش از ۱۶ درجه شمالی قابل مشاهده نیست، این خوشه ستارهای در قدر ۲.۵ با چشم غیرمسلح قابل مشاهده است، اما بهتر است از طریق دوربین دوچشمی یا تلسکوپ رصد شود.