شناسهٔ خبر: 71087194 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

علی‌اکبر کاظمی تبیین کرد

ویژگی‌های چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن + فیلم

داور مرحله نهایی چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن با اشاره به اینکه اگر زیرساخت‌های لازم فراهم باشد شهر مشهد گزینه بسیار خوبی برای برگزاری مسابقات است، به بیان برخی ویژگی‌های این دوره از مسابقات پرداخت.

صاحب‌خبر -

ویژگی‌های چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن + فیلم

علی‌اکبر کاظمی، داور مرحله نهایی چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایکنا به ارائه تحلیلی در مورد سطح کیفی این دوره از مسابقات پرداخت و گفت: در این دوره شاهد چهره‌های شاخصی در هر سه رشته قرائت تحقیق، قرائت ترتیل و حفظ کل قرآن هستیم.

وی افزود: وقتی سطح شرکت‌کنندگان در این دوره از مسابقات را با سال‌های دورتر مقایسه می‌کنیم، می‌بینیم نمایندگان برخی کشور‌ها رشد بسیار چشمگیری داشته‌اند. بسیاری از کشور‌ها که قبل از این صاحب تلاوت نبودند، اکنون حرف‌های زیادی برای گفتن دارند.

حضور چهره‌های شاخص در چهل‌ویکمین دوره 

کاظمی به حضور خود در گروه داوری مرحله مقدماتی این مسابقات نیز اشاره و اظهار کرد: در مرحله مقدماتی با سطح فنی شرکت کنندگانی که اکنون در مرحله نهایی حضور دارند آشنا شدم و لذا باید بگویم چهره‌های شاخصی در مسابقات هستند که تا پایان مسابقات اجرا‌های خوبی از آنها خواهیم شنید.

این داور مرحله نهایی چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم تصریح کرد: پیش‌بینی من این است که در این دوره از مسابقات و در هر سه رشته رقابت‌های جذابی را شاهد باشیم و در نهایت هم فینال سطح بالایی را در دو رشته قرائت تحقیق و حفظ کل قرآن کریم مشاهده کنیم.

نمایندگان برای کسب رتبه کار راحتی ندارند 

وی  در پاسخ به این سوال که نمایندگان کشورمان برای رسیدن به رتبه برتر این مسابقات کار آسانی پیش رو دارند یا خیر، گفت: هر چند هر سه نماینده کشورمان جزء چهره‌های توانمند در رشته خود هستند، اما باید اجرای خوبی داشته باشند تا بتوانند صاحب رتبه اول شوند.

کاظمی افزود: طی روز‌های گذشته با نماینده‌های کشورمان در این مسابقات و از جمله آقای حسینی‌پور صحبت می‌کردم، آنها هم دوست دارند اگر به رتبه برتر برسند، براساس یک رقابت جذاب و سطح بالا با حضور قاریان و حافظان برجسته باشد. برداشت من این است که چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن ایران از این ویژگی برخوردار باشد.

این داور مرحله نهایی چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن در بخش دیگری از این گفت‌و‌گو در مورد برگزاری مسابقات در مشهد، بیان کرد: به دلایل متعدد با نَفس برگزاری مسابقات در مشهد موافق هستم، یکی از این دلایل آشنایی بیشتر شرکت‌کنندگان خارجی با فضای معنوی شهر مشهد و حرم مطهر رضوی است. دلیل دیگر حضور اقشار مختلف مردم از گوشه و کنار کشور در شهر مشهد و امکان بهره‌مندی آنها از مسابقات است.

تحلیل برگزاری مسابقات در مشهد 

وی بیان کرد: یکی دیگر از مزیت‌های بسیار خوب شهر مشهد قطب قرائت و حفظ قرآن بودن در کشور است. سال‌های سال قاریان و حافظان بسیار زیادی از مشهد مطرح بوده‌اند، حضور این اساتید، قاریان، حافظان و گروه‌های تواشیح می‌تواند به محافلی که در حاشیه مسابقات برگزار می‌شود، رونق ببخشد و ظرفیت‌های قرآنی کشور را به عرصه نمایش بگذارد.

کاظمی یکی از بهترین ویژگی‌های مسابقات امسال را حضور اقشار مختلف مردم از اقصی نقاط کشور در شهر مشهد و حضور بخشی از این افراد در سالن مسابقات برشمرد و گفت: با توجه به برگزاری مسابقات در ایام مبعث و تعطیلاتی که وجود دارد، مردم از گوشه و کنار کشور در مشهد حضور دارند و این فرصت مغتنمی است.

اتفاق خوب دوره چهل‌ویکم 

داور مرحله نهایی چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن تصریح کرد: یکی دیگر از اتفاقات خوب امسال این بوده که در هر سه رشته، دو نفر از اساتید مطرح کشورمان به عنوان استاد راهنما حضور دارند. دو استادی که شاگردان بسیار زیادی تربیت کرده‌اند. حضور این دو داور به عنوان استاد راهنما کمک بسیار زیادی به شرکت کنندگان برای بالا بردن سطح فنی آنها خواهد بود.

کاظمی در ادامه این بخش از صحبت‌های خود تصریح کرد: نکته‌ای که در مورد برگزاری مسابقات در خارج از تهران وجود دارد مباحث زیرساختی است. شاید نیاز است برای سال‌های آینده پیش‌بینی‌های بیشتری انجام شود، برای مثال سالن محل برگزاری مسابقات به خصوص برای اختتامیه و فینال قرائت و حفظ که با استقبال شدید قرآن دوستان همراه خواهد بود محدودیت داشته باشد.

این داور مسابقات بین‌المللی قرآن اظهار کرد: در صورتی که شرایط زیرساختی فراهم باشد باید برگزاری مسابقات قرآن در مشهد را بسیار هم به فال نیک گرفت، چراکه تصمیم بسیار ارزشمند و خوبی بوده است.

نقش مسابقات در گسترش اخلاق حسنه

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در مورد نقش مسابقات در گسترش اخلاق حسنه در جامعه بیان کرد: شاید برگزاری مسابقات به صورت تخصصی در رشته‌های قرائت و حفظ و ترتیل به صورت مستقیم تأثیر نداشته باشد، اما وقتی فضا باز شود و مردم در مسابقات حضور یابند، با اهالی قرآن و قاریان و داوران و حافظان قرآن آشنا می‌شوند و رفتار حسنه‌ای که در این افراد وجود دارد را مشاهده می‌کنند. این رفتار و منش قطعاً باعث علاقه‌مندی مردم به قرآن خواهد شد. به هر حال ما نماینده قشری که مبلغ قرآن است، هستیم و رفتار و عمل ما هر چه بیشتر با قرآن هماهنگی داشته باشد، مردم بیشتر جذب خواهند شد. ضمن اینکه خود همین زیبایی‌های هنر حفظ و تلاوت قرآن و صدای نیکو می‌تواند به خودی خود عامل جذب قرآن شود.

<div id="video-display-embed-code_3748143"><script type="text/JavaScript" src="https://iqna.ir/fa/news/play/embed/4262584/3748143?width=400&height=300"></script></div>
انتهای پیام