شناسهٔ خبر: 71086721 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

زن و شوهر مراغه‌ای با چه روایتی در جشنواره تئاتر فجر درخشیدند؟

مراغه- ایرنا- «هیچ پروانه‌ای نباید بدون اسم بمیرد» عنوان نمایشنامه‌ای تراژیک از زن و شوهر مراغه‌ای است که نویسندگانش اخیرا در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر جایزه بخش «غزه و مقاومت مردم فلسطین» را دریافت کردند. 

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا «فریبا قاسم‌زاده بهنامی» و «مهدی آذری» در این نمایشنامه با روایتی تکان‌دهنده به یکی از دردناک‌ترین معضلات بشری یعنی جنگ و بی‌عدالتی اجتماعی، آن هم در جنگ وحشیانه صهیونیست‌ها علیه مردم بی‌دفاع غزه و فلسطین می‌پردازند.

این اثر با تمرکز بر داستان پدری که در تلاش برای شناسنامه‌دار کردن نوزادان دوقلوی خودش است، به عمق رنج و مصائبی که مردم در مناطق جنگی غزه متحمل شدند، نفوذ می‌کند.

«مصطفی» که نام راوی پیر و نابینای این نمایشنامه تکان‌دهنده است، وقتی در دوران جوانی‌اش شناسنامه در درست به بیمارستان بر می‌گردد، نه تنها همسرش، بلکه دوقلوهایش به مانند پروانه‌ پر کشیده بودند در حالی که هنوز شناسنامه نداشتند.

نمایشنامه با استفاده از صحنه‌پردازی، نور و صدا به خوبی نشان می‌دهد که چگونه جنگ نه تنها زندگی افراد را نابود می‌کند، بلکه حقوق اولیه‌یشان مانند حق داشتن نام و هویت را نیز از آنان می‌گیرد.

نویسندگان این نمایشنامه پس از درخشش در جشنواره بین‌المللی فجر، تصمیم گرفته‌اند تا آن را به روی صحنه ببرند و اینبار تیاتر این نمایشنامه را در جشنواره‌ها به قضاوت بگذارند.

به گزارش ایرنا «فریبا قاسم‌زاده بهنامی» بعد از اخذ فوق لیسانس حسابداری در رشته حقوق ادامه تحصیل داد و اولین تجربه هنری وی به عنوان طراح صحنه و دکور در فیلم کوتاه «اپیلوگ» به کارگردانی همسرش «مهدی آذری» اتفاق افتاد.

وی برای طراحی صحنه این فیلم کوتاه موفق شد تا جایزه بهترین طراحی صحنه را از پانزدهمین جشنواره فیلم کوتاه تبریز اخذ کند.

«قاسم‌زاده بهنامی» کارگردانی فیلم کوتاه را با فیلم «اجرای یک سکوت» شروع کرد و بعد از راهیابی به چند جشنواره معتبر خارجی و داخلی، عنوان دومین فیلم برتر سیزدهمین دوره جشنواره لاین ترکیه را دریافت کرد.

وی در حوزه نویسندگی هم با داستان کوتاه «جشن تولد چهل سالگی» پیش از این جایزه ادبی اوحدی را کسب کرده و در زمینه تئاتر، با کارگردانی نمایش «برنامه‌ریزی برای یک مرگ» در جشنواره استانی موفق به دریافت تقدیر و جایزه طراحی صحنه و دکور شده است.

«قاسم‌زاده بهنامی» و همسرش هم چندی قبل نمایش کودک «گروفالو» را به نویسندگی و کارگردانی خودشان به صحنه آوردند.

زن و شوهر مراغه‌ای با چه روایتی در جشنواره تیاتر فجر درخشیدند؟ تصویری از نمایش کودک «گروفالو»

«مهدی آذری» نیز بعد از اخذ لیسانس اقتصاد از دانشگاه شهید بهشتی تهران، وارد دوره‌ی فوق لیسانس سیستم‌های اقتصادی دانشگاه صنعتی شریف تهران شد و سپس به عنوان بهترین محقق جوان با اخذ بورسیه کامل از دولت کره جنوبی فوق لیسانس تجارت بین‌الملل را از دانشگاه «کیونک هی» سئول دریافت کرد.

وی پس از آن با دعوت دانشگاه پاریس - ایست (کرتیل) فوق لیسانس مدیریت پروژه را در زمینه توسعه اقتصادی اخذ کرد و برای دریافت دکتری اقتصاد سیاسی وارد دانشگاه ارلانگن - نورنبرگ آلمان شد.

«آذری» اولین مجموعه داستان خود را در مونیخ نوشت و توسط انتشارات روزبهان تهران به چاپ رساند؛ کتابهای بعدی وی که آنها هم مجموعه داستان‌های کوتاه است، در انتشارات روزبهان و رایبد تهران به چاپ رسیدند.

چندین فیلم کوتاه «آذری» به عنوان نویسنده و کارگردان به جشنواره فیلم کوتاه تهران و چندین جشنواره معتبر بین‌المللی راه یافته است و وی جایزه بهترین فیلم تجربی را در پانزدهمین دوره فیلم تبریز دریافت کرد.

فعالیت «آذری» در حوزه تئاتر، اوایل سال ۱۴۰۳ شروع شد و وی در جشنواره استانی همان سال با اجرای «برنامه‌ریزی برای یک مرگ» حضور یافت که این اجرا جوایز بهترین بازیگر مرد و طراحی صحنه را دریافت کرد.