به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاعپرس، سردار سرلشکر پاسدار «حسین سلامی» فرمانده کل سپاه عصر امروز (چهارشنبه) در اولین همایش بینالمللی هوش مصنوعی و تمدن آینده که در مرکز همایشهای بینالمللی صداوسیما برگزار شد، اظهار داشت: ابتدا این ایام بسیار خجسته و نورانی را که متعلق به بعثت رسول گرامی اسلام و میلاد سرور جوانان دو عالم حضرت امامحسین و بیرقدار صحنه کربلا حضرت عباس و زینت عابدان، امام سجاد (ع) است، تبریک میگویم.
وی افزود: در هر مقطعی از تاریخ بویژه تاریخ معاصر و دهههای آخر موضوعی صحنه رقابتهای قدرتهای بزرگ را تشکیل داده است؛ به عنوان مثال در بعد از جنگ جهانی دوم ظهور فناوری جدیدی به نام هستهای منجر به رقابت ویرانگر در ساخت سلاحهای هستهای شد که نتیجه آن تهاجمهای اتمی به دو شهر بزرگ ژاپن بود؛ شهرهایی که بواسطه تهاجم هستهای در کسری از ثانیه ذوب شدند.
سردار سلامی گفت: بعد از آن رقابت در فضا و فناوریهای فضایی، موضوع موازنه قدرت بود که به سمت جنگ ستارگان پیش میرفت تا از این فناوری برای نابودشدن بخشی از مناطق جهان استفاده شود؛ البته همه فناوریهایی که توسعه مییابند هم میتوانند برای سعادت بشر و نجات انسان از جمله بیماریها، و ناتوانیها نجاتبخش باشند و هم میتوانند برای محو آرزوهای انسان استفاده شوند؛ آنچنان که در گذشته آن را تجربه کردیم.
وی اضافه کرد: فناوریهای زیستی و بیولوژیک همانگونه که به سلامت انسانها کمک میکنند در سوی دیگر میتوانند با تکثیر ویروسها مانند کووید ۱۹ صرف نظر از منشأ پیدایش آن، جامعه انسانی را با مخاطرات جدی مواجه سازند؛ همچنین فناوریها میتوانند از یک سو سطح اخلاقیات را در جوامع افرایش دهند و یا با انتشار پدیدههای زشت، طهارت اخلاقی را محو کنند.
وی افزود: معتقدیم جهان تا به موازنه قدرت نرسد به عدالت نمیرسد؛ چون وقتی جهانی دو قطبی تشکیل میشود و جهان سلسه مراتبی از قدرت که در رأس آن برخیها قادرند بخشی از زمین را به سیطره خود درآورند، زمین نمیتواند محلی امن باشد؛ ما زخمهای زیادی از ناترازی قدرت متحمل شدیم و امروز هم همچنان شاهد این مسئله هستیم.
فرمانده کل سپاه ادامه داد: قدرتی که برای تنظیم قدرتها مسلط بوده بر اساس نظر آمریکاییها قانون جنگل است؛ پس بنابراین باید در جهان ناترازی و نامتوازن، قدرت و نامعقولی قدرت به معادله قدرت تبدیل شود؛ زیرا این موجب برقراری عدالت در تمام زمینهها خواهد شد؛ برخیها از پیامهای منفی یک فناوری صحبت میکنند تا ما را از گام برداشتن در ساحت این علوم پرهیز بدهند؛ مانند هوش مصنوعی که تلاش میشود برای در انحصار ماندن برای عدهای، از دستیابی ما به آن جلوگیری کنند.
وی با تاکید بر اینکه انحصار نابرابری را ایجاد میکند، بیان کرد: در جهان امروز ضعفا در جغرافیای سیاسی جهان جایی ندارند؛ زیرا نقشههای سیاسی جهان بر اساس درجه قدرت تعیین میشود و درجه آزادی ملتها هم بر این اساس تعیین میشود؛ به همین علت اگر ضعیف بمانیم، محو میشویم؛ لذا برای ماندن باید قدرتمند شویم.
سردار سلامی افزود: همانگونه که انسان با ترکیب و موزونی از ماده معنا مییابد، جامعه انسانی هم همینگونه است؛ اگر میخواهیم در عدالت، آزادی و اخلاق به نقاط مرتفعی برسیم، باید در پیشرانهای علمی، فنی و قدرتهای فیزیکی هم به درجات بالایی برسیم؛ لذا بر کسب علم و دانش هوش مصنوعی تاکید داریم.
وی با اشاره به وجود این ابهام که «جهان در تاثیر هوش مصنوعی خواهد بود یا هوش مصنوعی بر انسان غلبه میکند»، گفت: ما در عرصه نظامی بهرههای بزرگی از این هوش مصنوعی با رعایت ملاحظات اخلاقی خواهیم برد؛ به عنوان مثال گاهی مجبور میشویم در نبرد کشتیها وارد شویم؛ اینکه کشتیها در چند هزار مایل آن طرفتر موقعیت نشان خود را خاموش میکنند تا کسی متوجه آنها نشود، کشف اینها موضوع مهمی است؛ اما وقتی کشف شدند، اینکه شما چه نقطهای را هدف قرار میدهید، هم مهم است؛ با استفاده از هوش مصنوعی با قابلیت انطباق تصویر، کشتی را پیدا میکنیم.
فرمانده کل سپاه افزود: وقتی پیدا کردیم، میخواهیم آن را مورد اصابت قرار دهیم با این توضیح که برخیها خطوط مواصلاتی دشمن را با خدمههایی تامین میکنند که گناهی ندارند و نباید آنها را هدف قرار دهیم؛ برای اینکه به ارزشها اعتقاد داریم و معتقدیم که «هدف وسیله را توجیه نمیکند» و برای رسیدن به هدف مقدس، از روشهای غیر اخلاقی استفاده نمیکنیم.
وی تاکید کرد: همچنین هوش مصنوعی به ما امکان میدهد نقطهای از شناور را بزنیم تا خدمه آسیب نبیند و این هم اتفاقاتی است که در میدان عمل رخ داده است؛ همچنین وقتی میخواهید با پهپاد به شناوری بزرگ حمله کنید، اینجا هوش مصنوعی این امکان را فراهم میکند که کدام نقطه شناور را بزنید تا خسارت بسیاری ببیند و یا حتی هنگامی که تعداد زیادی هواپیما قصد حمله دارند، اینکه مقابله با آنها اول به کدام سامانه موشکی واگذارد شود، نیز امکانی است که هوشمصنوعی فراهم میکند؛ چون به دلیل از دست دادن زمان قادر به استفاده از تصمیم انسانی نیستیم.
فرمانده کل سپاه همچنین اظهار داشت: استفاده از هوش مصنوعی در تمامیحوزههایی که باید تصمیمگیری در حداقل زمان صورت گیرد، مانند عرصه بهداشت و درمان پدافند هوایی و حمل و نقل و... کاربرد دارد؛ زیرا در همه این عرصهها هوش مصنوعی میتواند زمان تصمیمگیری را کاهش دهد؛ بنابراین استفاده از این فناوری در تمام زمینههای حمل و نقل زمینی، دریایی، هوایی امداد و نجات، آموزش و یادگیری، امنیت ملی و سایر عرصهها دارای اهمیت است؛ به همین جهت مصمم هستیم که در این زمینه گام برداریم.
در پایان این مراسم از نقشه جامع هوش مصنوعی سپاه با حضور سردار سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه و سردار سرتیپ بسیجی محمد رضا نقدی معاون هماهنگ کننده سپاه رونمایی شد.
انتهای پیام/ 231