شناسهٔ خبر: 71077648 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: دولت.آی‌آر | لینک خبر

افزایش سه برابری ورود سیب‌زمینی به بازار تهران/ آرامش به تره‌بار پایتخت برمی‌گردد

با هدف تنظیم بازار و کنترل قیمت، میانگین ورود سیب‌زمینی از استان‌ها به میادین میوه و تره‌بار تهران، بیش از سه برابر افزایش یافته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، در راستای کنترل بازار سیب‌زمینی و ریشه‌یابی علل گرانی آن در بازار، محمدرضا طلایی مدیرعامل سازمان، اعضای هیات مدیره و محمود حیدری مدیرعامل اتحادیه مرکزی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران از روز دوشنبه -٨ بهمن ماه- با سفر به استان‌های تولیدکننده سیب‌زمینی، جلساتی را با مقامات استانی و کشاورزان سیب‌زمینی‌کار برگزار و از سردخانه‌ها و مراکز ذخیره سیب‌زمینی، مراکز تولید و مزارع در حال برداشت محصول و دیگر زیرساخت‌های مرتبط، بازدید کردند.

مدیرعامل سازمان تعاون روستایی در سفر دو روزه خود به استان کرمان با تشکر از تولیدکنندگان و ذخیره‌سازانی که در تامین نیاز بازار داخلی با دولت و مردم همکاری می‌کنند، گفت: باید از سودجویی غیرمنطقی و طمع‌کارانه افرادی که برای تحصیل مال نامشروع محصول سیب‌زمینی را که از محصولات مورد نیاز روزانه مردم است احتکار می‌کنند و با عدم عرضه سعی در بالا بردن قیمت این محصول دارند، جلوگیری کنیم.

وی با اشاره به مشکلات موجود از جمله احتکار محصولات توسط دلالان و تأثیر نوسانات ارزی بر صادرات، بیان کرد: افزایش قیمت سیب‌زمینی ناشی از عدم عرضه کافی و همچنین رونق صادرات به دلیل نوسانات ارز است که برای کنترل این شرایط، همکاری کشاورزان در تحویل روزانه محصولات به اتحادیه ضروری است.

طلایی در دیدار با کشاورزان و صاحبان کالای سیب‌زمینی انبار شده در سردخانه‌های استان کرمان، خواستار عرضه مستمر بخشی از این کالا در بازار برای کنترل قیمت و کوتاه شدن دست دلالان از بازار شد.

وی تاکید کرد: با تعامل برقرار شده با کشاورزان، مشکلات کشاورزان در  تخصیص تسهیلات توسط بانک کشاورزی و دیگر بانک‌های عامل مطرح و با تعامل سازمان تعاون روستایی و جلسه با مسوولان استان مقرر شد مطالبات سیب‌زمینی‌کاران در کوتاه‌ترین زمان پرداخت شود.

منوچهر توسلی عضو هیات مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران هم که به استان کردستان و کرمانشاه سفر کرده است در جلسات مشترک با مقامات دستگاه‌های اجرایی استان و کشاورزان و سیب‌زمینی‌کاران این استان‌ها راه‌های برون‌رفت از مشکل عرضه سیب‌زمینی در استان تهران را بررسی کرد.

وی در این نشست‌ها تاکید کرد: مشکلات موجود و راهکارهای برون‌رفت از چالش و ارسال مستمر سیب‌زمینی از محل قراردادهای ذخیره‌سازی احتیاطی سیب‌زمینی تعاون روستایی به استان تهران را بررسی و حل خواهیم کرد.

علی حایک عضو دیگر هیات مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در سفر به استان زنجان در راستای نظارت بر ارسال کالای سیب‌زمینی استان زنجان به تهران از محل قراردادهای تامین و ذخیره‌سازی احتیاطی سیب‌زمینی با تعاون روستایی، با معاون استاندار، فرماندار و دیگر مقامات استان جلسه بررسی چالش‌های موجود در خصوص تنش ایجاد شده برای قیمت سیب‌زمینی را برگزار کرد.

معاون فنی و بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی نیز در جمع کشاورزان و سیب‌زمینی‌کاران استان همدان با تبیین ضرورت همکاری کشاورزان و ذخیره‌سازان با تعاون روستایی برای تامین سیب‌زمینی مورد نیاز بازار، اعلام کرد و گفت: اگرچه حفظ بازارهای صادراتی به عنوان فرصت‌های اقتصادی کشور مهم است ولی تامین نیاز داخلی و تامین رفاه مردم در تمام کشورها نسبت به صادرات اولویت داشته و هیچ کشوری غذای مورد نیاز مردم خودش را صادر نمی‌کند.

معتمد از همه ذخیره‌سازان مشارکت داوطلبانه در تامین سیب‌زمینی مورد نیاز بازار داخلی را درخواست کرد و گفت: همه اشخاصی که به صورت داوطلبانه در تامین نیاز مردم با سازمان تعاون روستایی و اتحادیه‌های آن همکاری کنند بهای محصول خود را نقدا از تعاون روستایی دریافت می‌کنند.

وی افزود: وزارت جهادکشاورزی و سازمان تعاون روستایی کمک‌ها، تسهیلات و خدمات خود را با اولویت تولیدکنندگانی که همکاری می‌کنند، توزیع خواهند کرد.

انتهای پیام