شناسهٔ خبر: 71077071 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال‌وبختیاری:

۱۵ درصد از محدوده شهرهای چهارمحال‌وبختیاری را بافت فرسوده تشکیل می‌دهد

مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال‌وبختیاری گفت: ۲۲ شهر در استان به مساحت یک هزار و ۹۱۷ هکتار دارای بافت فرسوده و ناکارآمد شهری هستند که از این میزان یک هزار و ۳۷۰ هکتار بافت فرسوده میانی، ۱۱۳ هکتار بافت تاریخی و ۵۹۵ هکتار سکونت‌گاه غیررسمی است که تقریباً ۱۵ درصد محدوده‌های شهری استان را شامل می‌شوند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحال‌وبختیاری، خدایار باقری امروز _چهارشنبه دهم بهمن_ در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: از مجموع ۱۲ شهرستان و ۴۳ شهر، ۲۷ شهر استان دارای طرح جامع تفصیلی و ۱۶ شهر دارای طرح هادی هستند و ۷۰۰ هکتار طرح در کارگروه‌های زیربنایی برای این شهرها مصوب شده است.

وی افزود: از مهم‌ترین مصوبات کمیسیون ماده ۵ اصلاح ضابطه هم‌جواری، ضوابط تشویقی بافت فرسوده، اصلاح ضوابط سایه‌اندازی و اصلاح رابطه فضای باز و اصلاح ضابطه لابی را داشتیم.

مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال‌وبختیاری گفت: طرح جامع شهرکرد بعد از حدود ۲۰ سال مصوب شد و شهر شهرکرد را از حالت قفل بودن آزاد کرد، با این طرح مجموع مساحت محدوده شهر شهرکرد به چهار هزار و ۷۳۸ هکتار رسید که بالغ بر ۳۵۰ هکتار به محدوده طرح جامع شهرکرد اضافه شد که ۱۱۰ هکتار اراضی ملی و ۲۴۰ هکتار مستثنیات است.

باقری اضافه کرد: عقد قرارداد برای تهیه طرح تفصیلی فرخشهر، بروجن و سامان با مشارکت شهرداری‌ها انجام است.

وی عنوان کرد: برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن در برخی نقاط به خصوص در شهرستان لردگان مشکل زمین داریم که ما به سمت شهرک‌سازی سوق داده است که به دنبال مصوب کردن این شهرک‌ها هستیم که اگر انجام شود تا حدود زیادی مشکل زمین در این مناطق حل می‌شود.

مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال‌وبختیاری توضیح داد: در حوزه معاونت املاک حقوقی امسال یک هزار و ۶۰۰ هکتار از اراضی ملی سنددار شده است و امسال یک هزار و ۳۷۵ هکتار زمین در قالب تغییر و تحول اراضی ملی از منابع طبیعی انجام شده است.

باقری گفت: در سال جاری ۳۷۶ هکتار زمین در قالب طرح الحاق اراضی به محدوده شهرها استان جهت انجام طرح‌های حمایتی مانند مسکن ملی اضافه شده است.

وی گفت: تاکنون در قالب طرح جوانی جمعیت یک هزار و ۸۰۵ قطعه زمین تحویل متقاضیان داده شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال‌وبختیاری افزود: ۲۲ شهر در استان به مساحت یک هزار و ۹۱۷ هکتار دارای بافت فرسوده و ناکارآمد شهری هستند که از این میزان یک هزار و ۳۷۰ هکتار بافت فرسوده میانی، ۱۱۳ هکتار بافت تاریخی و ۵۹۵ هکتار سکونت‌گاه غیررسمی است که تقریباً ۱۵ درصد محدوده‌های شهری استان را شامل می‌شوند.

باقری اضافه کرد: از آذر سال گذشته تا به امروز چهار هزار و ۴۷۵ تن قیر رایگان برای بافت‌های فرسوده توزیع شده تا معابر خاکی این مناطق آسفالت شود.

وی عنوان کرد: از محل اعتبارات اجرای تبصره ۱۸ قانون بودجه بخش احیای بافت‌های فرسوده ۱۷۳ متقاضی جهت نوسازی ۵۰۱ واحد مسکونی به منظور دریافت ۳۰ میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت به بانک‌ها معرفی شدند.

مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال‌وبختیاری گفت: باند دوم محور کیان به طاقانک به طول هفت کیلومتر و اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومان در هفته دولت افتتاح شد، سه کیلومتر در محور شهرکرد به شلمزار با اعتبار ۸۰ میلیارد تومان افتتاح شد، محور فرخشهر_دستگرد_دزک به طول سه کیلومتر با اعتبار ۷۰ میلیارد تومان افتتاح شد، محور به به داران محدوده لارک به شیخ شبان به طول شش کیلومتر با اعتبار ۱۵۰ میلیارد تومان در دهه فجر افتتاح می‌شود.

باقری ادامه داد: احداث باند دوم محور گوشکی به قرح به طول شش کیلومتر با اعتبار ۱۵۰ میلیارد تومان در دهه فجر افتتاح می‌شود، احداث تقاطع غیرهم‌سطح سه راهی هفشجان با ارزش روز ۴۰۰ میلیارد تومان در آستانه افتتاح قرار داد و همچنین بهره‌برداری از تقاطع غیرهم‌سطح و کنارگذر سامان با اعتبار ارزش روز ۱۵۰ میلیارد تومان به زودی افتتاح می‌شود.

وی اظهار کرد: از محل انتشار اوراق اسلامی حدود دو هزار و ۲۶۰ میلیارد تومان برای حوزه‌های راه‌آهن و راه خریداری شد و از این میزان یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان تخصیص داده شده است برای سال ۱۴۰۴ معادل هشت و نیم همت در حوزه راه و راه‌آهن و ورزشگاه بزرگ شهرکرد پیشنهاد شد و هر میزان که مصوب شود نسبت به سنوات قبل اختلافات فاحش دارد.

مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال‌وبختیاری افزود: قانون بودجه ۳۸۰ میلیارد تومان در ۱۴۰۳ پیش‌بینی کرده بوده و تا امروز ۴۰۴ میلیارد تومان از محل اوراق توانسته‌ایم تأمین و تخصیص دهیم و از محل صندوق توسعه ملی در سال ۱۴۰۳، ۴۰۰ میلیارد تومان مجدد به پروژه تزریق شد.

باقری اضافه کرد: این طرح در حوزه زیرساخت ۷۸ درصد و در حوزه ایستگاه‌ها ۲۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و قرارداد برای ریل‌گذاری بسته شده و از خرداد سال آینده از ایستگاه شهرکرد به سمت مبارکه عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: طرح راه‌آهن استان برای پایان پیدا کردن نیازمند چهار هزار میلیارد تومان اعتبار است و اگر اعتبارات به موقع به این پروژه تزریق شود سال ۱۴۰۵ به پایان می‌رسد.

مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال‌وبختیاری گفت: از مجموع ۴۳ شهر استان در ۳۶ شهر طرح نهضت ملی مسکن شروع شده است و در هفت شهر با مشکل زمین روبه‌رو هستیم که در نظر داریم با شهرک‌سازی مشکل زمین را در این شهرها حل کنیم.

باقری با بیان اینکه تا به امروز پیمانکاران پروژه‌های مختلف استان یک هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان مطالبات دارند، عنوان کرد: برآورد ریالی پروژه‌های افتتاحی دهه فجر امسال دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در حوزه راه و مسکن است.