دبیر علمی همایش کتاب سال حکومت اسلامی افزود: دال مرکزی همه اندیشهها همین بحث حکمرانی از ساحت رفاهی تا مسائل دیگر است؛ قاعدتا حرف اول را نظام بینشی میزند و نظام بینشی مستحکم و استوار، عنصر تحقق حکمرانی است البته نکته مهم آن است که اگر در عرصه بینشی متوقف شویم و تفکر را برای تفکر بخواهیم در این صورت اندیشه را از بین میبرد و باید ساحت اجتماعی بگیرد و از بینش و اندیشه به کنش تبدیل شود.
مشکیباف با بیان اینکه همایش کتاب سال حکومت اسلامی چند سالی است که برگزار میشود و اولین دغدغهاش این است که در راستای حکمرانی دینی موضوعات و مسائل را ترسیم کرده و ضریب دهد، گفت: در چند دوره برگزار شده بنا بر این بوده که مجموعه مکتوباتی که تولید شده است به مخاطبان عرضه کنیم و آثاری که ظرفیت تبدیل به اندیشه اثرگذار دارد علاوه بر معرفی به بدنه اجتماع به مراکز تخصصی هم معرفی شود.
همچنین حجتالاسلام علی درستکار؛ مسئول دفتر فرهنگی همایش حکومت اسلامی با بیان اینکه هدف اصلی همایش ترویج اندیشه حکومت اسلامی و معرفی اصل ولایت فقیه به عنوان ستون خیمه انقلاب است، گفت: شناسایی و معرفی آثار علمی در ساحت نظری و اندیشهای از دیگر اهداف این رویداد است. آثار ارسالی به دبیرخانه همایش در سال 1402 تولید شده و این همایش ابتدا دوسالانه بود ولی الان به سالانه تبدیل شده است.
درستکار با بیان اینکه هدف دیگر همایش حمایت از جامعه نخبگانی کشور در تبیین این موضوع است، اظهار کرد: وقتی یک محقق کنشگری اندیشهای کرده و قلم میزند برای نظام حکمرانی هم نظام مسائل تعریف میکند و به اولویتها توجه میکند. این همایش مسبوق به سابقه است و در سال 1385 برای اولین بار به صورت دوسالانه برگزار شد سپس دوره فترتی داشتیم و بعد سال 1399 دومین همایش برگزار شد و 16 بهمن جاری هم ششمین دوره آن در مدرسه عالی دارالشفا در قم برگزار خواهد شد.
مسئول دفتر فرهنگی همایش حکومت اسلامی با بیان اینکه سه دسته آثار به همایش ارسال شده است، تصریح کرد: کتابهایی در عرصه فقه حکومتی و حقوق عمومی، پایاننامههای سطح چهار و دکتری و آثار علمی قلمی مجلس خبرگان رهبری که 88 مجتهد عضو آن هستند.
وی افزود: نکته دیگر مراحل ارزیابی آثار است؛ در گام اول رصد و پایش عمومی داریم زیرا برخی آثار ارسالی ارتباط وثیقی با موضوع همایش ندارند؛ مرحله بعد ارزیابی غیرتخصصی است که با حضور حداقل هفت نفر بررسی میشود. بیش از 20 استاد حوزه و دانشگاه که خودشان صاحب تالیف و قم و اثر هستند این آثار را با وسواس و دقت خاص بررسی و ارزیابی کردهاند و برای هر اثر دو ارزیاب لحاظ شده است و حتی گرایش سیاسی افراد را هم لحاظ کردیم.
درستکار از افزوده شدن بخش بینالملل برای نخستین بار خبر داد و افزود: 14 اثر به زبان عربی به همایش اضافه شده است. وجه تمایز دیگر، برگزاری نشستهای علمی یا پیشهمایش با حضور نویسنده آثاری است که در 5 دوره قبلی، اثر وی فاخر بوده است. همچنین صاحبان آثار از حوزه و دانشگاه و زنان و مردان هستند و این رویداد مختص یک قشر نیست. بعد از اعطای جایزه هم حمایت برای نشر و معرفی اثر و صاحب اثر صورت خواهد گرفت.
ارسال 493 اثر
مسئول دفتر فرهنگی همایش حکومت اسلامی با بیان اینکه 493 کتاب به دبیرخانه ارسال شده است، تصریح کرد: 120 اثر از بین آثار ارسالی وارد مرحله ارزیابی شده که 25 اثر منتخب و در نهایت هم از بین آن، 8 اثر برتر و شایسته تقدیر انتخاب خواهند شد. 222 پایاننامه سطح چهار و دکتری و 14 پایاننامه هم به زبان عربی واصل شده است.
روز و زمان برپایی همایش
همچنین حجتالاسلام محمدی، مسئول دفتر ارتباطات فرهنگی مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی، این همایش را محملی برای معرفی و نقد آثار واصله دانست و گفت: برخی از آثار همایش گذشته که برتر بودند در پیشنشستها مورد نقد و بررسی قرار گرفتند؛ چهار پیش همایش برگزار شد که از جمله میتوان به کتابی از آیتالله محسن اراکی اشاره کرد. پیش همایش دیگر هم درباره اثر حجتالاسلام مهدی امیدی بود. پیشهمایش سوم نقد و بررسی کتاب فلسفه فقه سیاسی از دیدگاه آیتالله خامنهای نوشته سیدسجاد ایزدهی و نشست چهار هم مرتبط با کتاب فقه اطلاعات و امنیت نوشته محمدجواد مهری بوده است.
محمدی در پایان گفت: همایش کتاب سال حکومت اسلامی، سهشنبه، 16 بهمن ماه از ساعت 10 با حضور استادان و فضلای حوزه و دانشگاه و با اعضای هیئت رئیسه مجلس خبرگان؛ آیات رجبی، بوشهری، اراکی و کعبی برگزار میشود.
انتهای پیام