عباس آغاز روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این طرح در راستای اجرای برنامههای سازمان دامپزشکی کشور در حوزه کنترل، پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دامی، از بهمن ماه آغاز شده و تا پایان امسال ادامه خواهد داشت.
وی اضافه کرد: این طرح به صورت رایگان و در راستای حمایت از دامداران روستایی و با هدف حفاظت از جمعیت دامی شهرستان توسط اکیپ مایه کوبی دامپزشکی بخش دولتی با مراجعه به تمامی روستاهای دور و نزدیک این شهرستان اجرا می شود.
رییس شبکه دامپزشکی مهاباد گفت: قرار است در قالب این طرح که با همکاری چهار گروه دامپزشکی بخش خصوصی و یک تیم نظارتی انجام شود بیش از ۲۰ هزار راس گاو و گوساله بر علیه بیماری لمپیاسکین در شهرستان مهاباد واکسینه شود.
وی از تمامی دامداران به ویژه دامداران روستایی درخواست کرد، برای حفظ سرمایه خود دربرابر بیماریهای واگیر دامی همکاری لازم با اکیپ های اعزامی دامپزشکی را به عمل آورند.
آغاز با اشاره اجرای طرح مایه کوبی علیه بیماری تببرفکی در این شهرستان نیز اظهار کرد: در قالب این طرح بیش از ۱۷ هزار راس دام سنگین علیه بیماری تببرفکی مایه کوبی شد و در این طرح دام های با آبستن سنگین و نر مشمول طرح نمی شدند.
به گزارش ایرنا، «لمپیاسکین» گونهای بیماری ویروسی گاوی با نشانههای تب بالا، ریزش آب از چشم، افزایش ترشحهای بینی، بیاشتهایی، کاهش تولید شیر و مهمتر از همه ظهور ندولهای جلدی در تمام نقاط بدن گاو است که این ضایعهها حتی به ناحیه حنجره، نای و دستگاه گوارش دام نیز گسترش مییابد.
این بیماری ویروسی عامل مشترک بین انسان و دام نیست و تنها از دام به دام منتقل میشود و در صورت شیوع قادر است خسارات زیادی بر جای بگذارد و از طریق پشههای گزنده به صورت مکیدن خون از دامی به دام دیگر انتقال پیدا میکند.
آغاز از دامداران خواست برای جلوگیری از شیوع بیماری دامی، از وارد کردن دام تازه، قبل از انجام مایهکوبی و معاینه دام به مجموعه دامداری خود خودداری کنند و صورت هرگونه بروز بیماری در بین دامها میتوانند با شماره تلفنهای ۴۲۴۴۲۲۲۸ و ۴۲۴۴۲۲۲۹ با شبکه دامپزشکی مهاباد تماس بگیرند.
مهاباد دارای بیش از ۳۳۰ هزار راس دام شامل ۳۰۰ هزار راس دام سبک و ۳۰ هزار راس دام سنگین است.