شناسهٔ خبر: 71073729 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

محمدباقر قالیباف:

وحدت شرط اول هر اقدامی در جمهوری اسلامی ایران است

رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار جمعی از علمای اهل سنت با تأکید بر اینکه وحدت در امت اسلامی مهمترین وظیفه و شرط اول هر اقدامی است، گفت: مسئولان در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، این را جزء وظایف اصلی خود می‌دانند که چه در عمل و چه در بیان در این مسیر گام بردارند.

صاحب‌خبر -

وحدت شرط اول هر اقدامی در جمهوری اسلامی ایران استبه گزارش ایکنا، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار جمعی از علمای اهل سنت که صبح امروز، چهارشنبه 10 بهمن‌ماه برگزار شد، با بیان اینکه عید سعید مبعث، توحید و عدالت را تا ابدیت برای بشریت به ارمغان آورد، گفت: توحیدی که روش زندگی ما برای بشریت بوده و هست و عدالت نیز فلسفه بعثت است. دشمنان بشریت و جبهه حق و جبهه شیطان در مقابل یکدیگر صف‌آرایی کردند و جبهه شیطانی در مقابل عدالت، توحید، علم و معرفت ایستاده است. 

وی با بیان اینکه امام راحل کلامی را جز برای خداوند نگفت و جز در راه خدا قدم برنداشت، افزود: انقلاب اسلامی مدیون شهدا و امام شهداست. ما ادامه‌دهنده آن بخش از مسیر بعثت هستیم که در مقابل ظلم ایستاده است و به حول و قوه الهی تا آخر می‌ایستیم و حتما انقلاب اسلامی تا آخرین نفس در مقابل ظلم و ستم خواهد ایستاد. این وظیفه ما در امت اسلامی است که شیعه و سنی ندارد. 

قالیباف با تأکید بر اینکه وحدت در جبهه و امت اسلامی مهمترین وظیفه و شرط اول هر اقدامی است، اظهار کرد: به طور حتم ما به ویژه مسئولان در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، این را جزء وظایف اصلی خود می‌دانیم و چه در عمل و چه در بیان در این مسیر گام برمی‌داریم. امت اسلامی باید ید واحده باشد و این بار مسئولیت در کشور عزیزمان و ایران اسلامی به مراتب ویژه‌تر است. 

رئیس مجلس تصریح کرد: انقلاب اسلامی برخواسته از این سرزمین است. امروز باید در کشور اسلامی این وحدت، یکپارچگی و همراهی و همدلی را ببینیم و روز به روز مستحکم‌تر باشیم. امروز بعد از 45 سال از پیروزی انقلاب اسلامی هنگامی که به پشت سر نگاه می‌کنیم و حوادثی که می‌بینیم ما را مصمم‌تر و به هم نزدیک‌تر می‌کند. تاریخ به ما اینگونه گفته است. بیش از هر زمان دیگری نیاز به این وحدت در سطوح مختلف داریم.

قالیباف با بیان اینکه میزبانی از شما در خانه ملت توفیقی برای ما و همکاران در مجلس شورای اسلامی و فراکسیون اهل ‌سنت مجلس است، گفت: بر کسی پوشیده نیست امروز یکی از چالش‌های جدی ما در کشور چالش اقتصادی است. اما اینجا با صراحت عرض می‌کنم، تحریم‌های ظالمانه آمریکا، خلاف تحریم‌های بین‌المللی است. امروز چیزی به اسم تحریم‌های بین‌المللی نداریم، بلکه تحریم‌های دولت آمریکا و مستکبران همراه با آمریکا است که در مقابل ایران اسلامی ایستاده‌اند. تحریم حتما برای ما مشکلاتی را دارد، اما دشمنان می‌دانند که ما توانستیم با همان قابلیت‌ها و روش‌هایی که انقلاب و دوران دفاع مقدس به ما آموخت، از آن مسیر، بخشی از این مشکلات تحریم‌ها را با همان فرهنگ و روحیه، با همان اعتماد و تلاش مجاهدانه پیش می‌بریم. 

رئیس مجلس تصریح کرد: از سوی دیگر خداوند به این سرزمین ظرفیت‌ها و امکاناتی داده است. من به عنوان یک خدمتگزار و کسی که بعد از دوران دفاع مقدس بیشتر وقتم را در همین حوزه‌ها و در بخش‌های مربوط به مسائل اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی گذا‌شته‌ام و بی‌اطلاع نیستم، این را می‌گویم که همواره سعی کردیم این ارتباط را مثل دوران دفاع مقدس تا الان با میدان حفظ کنیم و مطلع باشیم و مسائل و توانمندی‌ها و فرصت‌های کشور را بهتر بشناسیم. 

قالیباف بیان کرد: اگر امروز بخشی از نابسامانی‌های اقتصادی وجود دارد، اینها ریشه در نبود امکانات نیست، بارها این را تأکید کردم. امروز نیز می‌خواهم بگویم، هنگامی که بحث از ناترازی در حوزه انرژی می‌گوییم یا در حوزه مسائل بانکی و پولی معتقدم قبل از اینکه به سراغ ناترازی‌ها در این عرصه‌ها برویم، باید به سراغ ناترازی‌ها در عرصه مدیریتی و برنامه‌ریزی رفت.

وی به نقش واقعی مردم در ابعاد مختلف اداره جامعه و اساس فلسفه انقلاب، پیروزی انقلاب و تداوم پیروزی انقلاب اشاره کرد و ادامه داد: امروز ریشه اصلی نابسامانی‌ها در حوزه اقتصاد این است که برای مردم تسهیل‌گری نکردیم. باید در بخش‌های دولتی برای حضور مردم تسهیل‌گری می‌‌کردیم و این تسهیل‌گری را برای حضور مردم در عرصه‌های اقتصادی ایجاد نکردیم، بلکه مانع‌تراشی کردیم و این نیز در طول زمان خواسته و ناخواسته اتفاق افتاد. امروز بخش عمده مسائل کشور این است که دولتی هستیم و از ظرفیت و حضور مردم در این عرصه استفاده نکردیم. 

قالیباف تصریح کرد: اینجاست که می‌گویم این توانمندی‌ها و ظرفیت اقتصادی وجود دارد و هم خلاقیت‌هایی که مردم باید حضور پیدا کنند. در دوران دفاع مقدس تا مردم به صحنه نیامدند، موضوع دفاع مقدس حل و فصل نشد یا در دوران کرونا نیز حضور مردم مؤثر بود. در هر توطئه امنیتی که در کشور رخ داد تا مردم به صحنه نیامدند مگر موضوعی حل شد؟! مگر موضوعات فرهنگی بدون مردم را می‌توان حل کرد؟! اقتصاد نیز همینگونه است. 

رئیس مجلس گفت: در همین نمایشگاه اخیر پیشگامان پیشرفت، که مقام معظم رهبری نیز در آن حضور یافتند، تأکید داشتند که بخش خصوصی و مردمی باید در میدان اقتصاد بیایند که هم به توان فکری آنها و هم به قدرت تحول و هم خلاقیت آنها چه در تجارت بین‌المللی و چه در حوزه داخلی نیازمندیم.

قالیباف اظهار کرد: در مجلس یازدهم قوانین اقتصادی که تنظیم شد، همه مبتنی بر این بود که اولویت قوانین، اقتصاد باشد و در این قوانین بسترسازی برای حضور مردم شود. یکی از این قوانین مهم قانون جهش تولید در حوزه دانش‌بنیان‌ها بود و آن پنجره واحد برای مجوز کسب و کار بود.

وی گفت: در دوره دوازدهم مجلس نیز مصمم هستیم که نظارت را بر قانون‌گذاری اولویت دهیم و در قانون‌گذاری نیز به جای قانون جدید نوشتن تلاش کنیم تا این 12 هزار قانونی که وجود دارد به حدود سه هزار تا سه هزار و 500 قانون تبدیل شود و گشایشی در این کار انجام شود و بخش تورم در قوانین را نیز برداریم.

قالیباف تصریح کرد: در بخش نظارت نیز به طور جدی در تلاش هستیم تا به اجرایی‌سازی این قانون‌ها در بخش مربوط کمک کنیم تا به تحققی این قوانین در عمل پیاده شود. طبیعتاً این نظارت ما جنبه کمک به دولت دارد و هرگز با نگاه مچ‌گیری سراغ آن نخواهیم رفت. حتما اصرار خواهیم کرد که قانون اجرا شود. اگر اجرای قانون نیز مشکل دارد حتما آن را اصلاح خواهیم کرد تا در برنامه هفتم شاهد تحول باشیم. 

رئیس مجلس افزود: در این بخش نیز در کنار رشد اقتصادی، اولویت ما به طور جد به حوزه معیشت مردم است. در معیشت مردم، اولویت ما دهک‌های پایین و مناطق محروم و مرزی و حاشیه شهرها از جهت جغرافیایی و طبقاتی است. در بخش مربوط به معیشت نیز همانطور که در ماه‌های اخیر گفتم و رئیس‌جمهور نیز به این موضوع اشاره کردند، اختصاص کالابرگ الکترونیکی به عنوان موضوعی است که بتوانند کالاهای اساسی مردم را در نوبت اول چه در بخش خوراک و چه در کالاهای اساسی جهیزیه مردم برای تشکیل زندگی نیازمندان، تهیه کنند. به گونه‌ای که اینها را برای قشرهای محروم جامعه، ساماندهی کنیم که تورم آنها بیش از افزایش حقوق سالیانه آنها نباشد و آن را با سیاست‌های جبرانی، جبران کنیم. 

قالیباف اولویت بعدی را توجه به مسئله مسکن، دانست و بیان کرد: در نظر داریم تا برای افرادی که مسکن ندارند با طرح تحول مسکن که قانون تصویب شده در مجلس یازدهم بود، کمک کنیم و اینها را در اولویت قرار دهیم و به پیش ببریم. 

وی با اشاره به نکاتی که در جلسه از سوی علمای اهل سنت گفته شد، ادامه داد: حتما به کمکی که طی سال گذشته به مدارس علوم دینی انجام شد، توجه شود. مطمئن باشید این موضوع در برنامه پنجم در اولویت است و این با سرعت و شتاب بیشتری حتما انجام خواهد شد و دنبال خواهیم شد.

قالیباف به بحث استخدام درباره اهل‌ سنت اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری در بالاترین سطح در رده فرمانده نیرو این کار را کردند. خودم در نیروی انتظامی هنگامی که فرمانده بودم، دوستانی از اهل سنت را به عنوان فرمانده شهرستان و در رده‌ها و درجات مختلف، مدنظر بود. برخی از شهرهای اهل سنت است که بالای 80 درصد آنها از مسئولان اهل‌ سنت هستند. اگر جایی از این بحث‌های شیعه و سنت در روند استخدامی بوده است، خلاف قانون است و در قانون چنین موضوعاتی را نداریم و به این موضوع توجه داریم. 

رئیس مجلس با اشاره به اهتمام لازم به بحث بازارچه‌های مرزی گفت: اکنون نیز در این بخش رویکرد فعلی مجلس و دولت توجه به بحث کوله‌بری و همچنین بازارچه‌های مرزی در شمال‌غرب و سیستان و بلوچستان است. مطمئن باشید که به دنبال توسعه بازارچه‌ها در مرزهای پاکستان و شمال‌غرب هستیم. چنانکه در سفرهای اخیر به کشورهای همسایه و همچنین سفر اخیر وزیر امور خارجه به افغانستان، توجه به توسعه بازارچه‌های مرزی یکی از اولویت‌ها در بحث همسایگان درباره تجارت است. هر چند اشکالی در عمل و اجرا است، یعنی گاهی افرادی از بازارچه‌ها برخوردار می‌شوند که در تهران نشسته‌اند یا بخشی از دستگاه‌های دولتی بهره‌مند می‌شوند، اما مرزنشین بهره‌مند نمی‌شود و حداکثر مرزنشین همان زحمتی که این بار را با کول جابه‌جا می‌کند، می‌گیرد، این سزاوار و درست نیست، باید همه دست به دست هم دهیم و علمای بزرگ به این بحث توجه کنند، البته کشور باید از آن بهره‌مند شود، اما بهره‌مندی اول باید ویژه مرزنشین باشد. 

قالیباف با تأکید بر بحث مربوط به بهداشت و آب شرب در مناطق محروم اظهار کرد: در دو سه سال گذشته درباره آب شرب روستاها و بهداشت، قرارگاه امام حسن(ع) در این زمینه فعالیت جدی داشتند، آنها هم اعتبار گذاشته و هم دوستان جهادی پای کار آمدند و هم وزارت نیرو پای کار آمد که اتفاقات خوبی رقم خورد. حتما این را با شدت بیشتر، پیگیری می‌کنیم تا توجه به مناطق مرزی را داشته باشیم. 

وی با اشاره به سفر اخیر خود به اتیوپی و دیدار شیخ ابراهیم طوفا، رئیس مجلس اعلای اتیوپی و مسئولیت بیشتر مسئولان در کشور گفت: امروز جمهوری اسلامی ایران، نیازمند وحدت و الگو بودن و کنار هم بودن جامعه اسلامی اعم از شیعه و سنی است. در سفر به اتیوپی دیدم همه واقعا در جهان اسلام، نگاهشان به وحدت، همدلی و همدستی است. همانطور که موجب ایستادگی در مقابل رژیم صیهونیستی و آتش‌بس در غزه و لبنان شد. 

رئیس مجلس به عزت امت اسلامی اشاره کرد و افزود: امام راحل هم باعث احیای مجدد اسلام در این مقطع شد و هم امام باعث عزت مسلمین و امت اسلامی شد. این را باید قدر بدانیم و به یکدیگر با همدلی کمک کنیم که خداوند نعمت خود را بر ما بیشتر از گذشته کند. شکر این نعمت نیز این است که بتوانیم این وحدت و همدلی و این شرایط را به شکل و قدرت بهتری پیش ببریم.

قالیباف در پایان گفت: ان‌شاءالله در سفرهای استانی حتما به هر کدام از استان‌ها به ویژه استان‌های مرزی خواهیم آمد و در قالب جلسه خاصی در خدمت عزیزان علمای استان‌ها هستیم و حتما اینگونه دیدارهای صمیمی در آینده نیز تکرار خواهد شد. 

انتهای پیام