به گزارش ایکنا؛ تولد ۵۲سالگی مجموعه تئاتر شهر شامگاه سهشنبه؛ 9 بهمن با حضور تعدادی از هنرمندان شاخص عرصه تئاتر در کافه تریای اصلی این مجموعه برگزار شد.
حسن جودکی؛ سرپرست تئاتر شهر در این مراسم گفت: 27 سال در این مجموعه شاگردی کردم، امیدوارم به زودی شاهد اتفاقات خوبی باشیم و خوشحالم پس از سالها دور هم جمع شدیم.
محمد فرشتهنژاد؛ آهنگساز تئاتر و سینما در این مراسم قطعاتی از آثارش را نواخت.
منصور خلج؛ پژوهشگر تئاتر و از قدیمیهای مجموعه تئاتر شهر، نیز خاطرهای از سال ۵۴ و اجرا در این مکان مطرح کرد.
بهرام بیضایی، حمید سمندریان، علی رفیعی، پری صابری و آتیلا پسیانی هنرمندانی بودند که یادشان گرامی داشته شد.
در ادامه، نیز اکبر زنجانپور خاطراتی از تاسیس تئاتر شهر برای حضار بیان کرد.
در پایان این شمع تولد تئاتر شهر بود که توسط بهزاد فراهانی، ایرج راد، منیژه محامدی، اکبر زنجانپور، جلیل فرهاد، فرهاد آئیش، خسرو احمدی، خاموش شد تا سال جدید تئاتری کشور همراه با اتفاقاتی جدید پیش روی این بنای تاریخی، هنری آغاز شود.
در این مهمانی مدیران پیشین تا امروز تئاتر شهر و هنرمندانی نظیر اکبر زنجانپور، سعید اسدی، کوروش سلیمانی، رحیم نوروزی، محسن حسینی، صدرالدین زاهد، بهزاد فراهانی، فرهاد آییش، ایرج راد، ایوب آقاخانی، افشین هاشمی، لیلی عاج، جلیل فرجاد، خیرالله تقیانیپور، حجتالاسلام بهداروند، محمد بهرامی، منصور خلج، منیژه محامدی، مریم معترف، محمودرضا رحیمی، علی شمس، خسرو احمدی، مهدی شفیعی، محمدعلی دشتگلی، شهرام کرمی، شهریار لشگرپور، حسام منظور، محمود فرهنگ، مجتبی جدی، کهبد تاراج، حسن جودکی، آرش دادگر، منظر لشگری، غلامرضا نعمتی، حامد اویسی و … حضور داشتند.
تئاتر شهر قلب تهران است
نادره رضایی؛ معاون امور هنری همزمان با پنجاهودومین سالگرد تاسیس مجموعه تئاتر شهر پیامی منتشر کرد.
در بخشی از پیام معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میخوانیم: «از باغ آلبالوی آربی آوانسیان تا امروز که اینجا ایستاده، این 52 سال عمر و قدمت بر فرهنگ و هنر ما گذشته است. از پیران قوم که خوشبختانه هنوز بسیاری از آنها همنفس ما هستند میآموزیم. تئاتر شهر همان طور که از نظر جغرافیایی نقطه مرکزی شهر است از نظر فرهنگی هم نقطه ثقل بسیاری از تحولات فرهنگ و هنر به شمار میرود.»
رضایی در بخشی دیگر از این پیام چنین نوشته است: «تئاتر مجموعهای از گفتوگوها است. گفتوگوی هنر با جامعه؛ گفتوگوی نمایش با ادبیات؛ گفتوگوی تئاتر با هنرهای تجسمی و معماری و به طور کلی گفتوگو فرهنگ و هنر با تاریخ. اینجا نقطه ثقل فرهنگ و هنر معاصر ایران است که در هنر تئاتر متجلی میشود.
نگهداری از تئاتر شهر هم به همین دلیل صرفا به عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست. تئاتر شهر مکانی است که همه مردم و دولت و نهادهای فرهنگی و عمومی وظیفه دارند تا از آن نگهداری کنند همانطور که فرهنگ و بودجههای فرهنگی میان چند دستگاه تقسیم شده است، وظیفه نگهداری از اماکن مهم فرهنگی هم به عهده چند دستگاه دولتی و عمومی است.
تئاتر شهر مثل چشم و ویترین معاونت هنری است و هرچه برای زیبایی و تقویت این بنا بکوشیم و هر چه سعی کنیم بهترینها در این مجموعه اتفاق بیافتد نه فقط برای امروز که برای آیندگان میراثی در خور به جا گذاشتهایم و هم در تاریخ فرهنگ و هنر معاصر نامهای درخشانی را ثبت کردهایم.»
معاون امورهنری وزارت فرهگو ارشاد اسلامی در فراز پایانی پیام خود چنین آورده است: «درست مثل همه هنرمندانی که طی این 5 دهه نفس به نفس تماشاگر در تالارهای تئاترشهر سعی کردهاند بهترین کار خود را به مخاطب عرضه کنند، همه عاشقانه تئاتر شهر را دوست داشتهاند و اینجا را خانه خود پنداشتهاند. فراموش نکنیم که در این مجموعه بزرگترین هنرمندان این سرزمین آمدهاند و اثر خود را به مردم عرضه کردهاند. بی تردید نام و یاد آنها همیشه در قلب تئاتر شهر حفظ خواهد شد. تئاتر شهر قلب تهران است.»
وزیر ارتباطات از اهمیت تئاتر گفت
ستار هاشمی؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور در تالار اصلی مرکز تئاتر مولوی، به تماشای نمایش «آب برای ماهیها» نشست.
نمایش «آب برای ماهیها» نوشته رضا گشتاسب و به کارگردانی امیر نوروزی است که از گچساران در بخش صحنهای این دوره از جشنواره حضور دارد.
هاشمی در سخنانی کوتاه، حوزه تئاتر را دارای ماموریت مشترک با حوزه ارتباطات دانست و گفت: «من فکر میکنم حوزه هنر و مشخصا حوزه تئاتر یک ماموریت مشترک با حوزه ارتباطات دارد و آن این است که افراد، خانوادهها و فرهنگها را به هم دیگر مرتبط میکند و یک بستر ارتباطیِ هر چند متفاوت با زیرساختهای ارتباطی شکل میدهد. وقتی صحبت از تئاتر میکنیم، یعنی که ارتباط هم از نگاه کلام، هم از نگاه تصویر و هم از نگاه احساسات، آنچه است در حوزه فرهنگی و اجتماعی ما جریان دارد. فلذا بر همه ما لازم است که به این حوزه توجه ویژه داشته باشیم و از ظرفیتهایی که در حوزه تئاتر و هنر است، حداکثر بهرهبرداری را کنیم.»
چهلوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری خیرالله تقیانیپور از سوم بهمن کار خود را در تهران آغاز کرد و تا ۱۳ بهمن ادامه داد.
انتهای پیام