"علی محمد هوشمند " روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: سالانه ۱۶۵ تن انواع گیاهان دارویی در این شهرستان برداشت می شود که علاوه بر مصرف داخلی به خارج استان نیز ارسال میشود.
وی اظهار کرد: حدود ۲۰ رقم گیاه خوراکی و دارویی با توجه به شرایط آب و هوایی در این منطقه کشت میشود که گل محمدی، زعفران، بهلیمو، نعناع، زوفا، شیرینبیان، شوید، زیره، شنبلیله، مرزنگوش و بادرنجوبه از جمله این گیاهان است.
این مسئول یادآور شد: کشت گیاهان دارویی با توجه کم آبخواه بودن میتواند به کاهش برداشت از منابع سفره های آب زیرزمینی منطقه کمک کند و منبع درآمد خوبی برای کشاورزان باشد.
هوشمند تصریح کرد: با توجه به ۲۷ سال خشکسالی، کمآبی و افت سطح آبهای زیرزمینی در شهرستان ابرکوه که از قطبهای کشاورزی استان است، توسعه کشت گیاهان دارویی و محصولات گلخانهای توجیه اقتصادی دارد و توسعه کشت این گیاهان باعث بهره وری بیشتر از منابع آب از طریق تغییر الگوی کشت شده و ارزش افزوده بالایی نیز برای کشاورزان به همراه دارد.
وی مهمترین نیاز شهرستان را ایجاد صنایع تبدیلی برای فرآوری گیاهان دارویی ذکر کرد و افزود: کارشناسان جهاد کشاورزی متقاضیان سرمایه گذاری و فعالیت در این زمینه را راهنمایی میکنند.
مدیر جهادکشاورزی ابرکوه خاطرنشان کرد: در راستای توانمندسازی بانوان روستایی و بهرهبرداران حوزه کشاورزی، دوره آموزشی آشنایی با گیاهان دارویی با حضور جمعی از بانوان پیشرو توسط کارشناسان جهادکشاورزی ، در روستای مریم آباد این شهرستان برگزار شد.
۴۰ درصد اشتغال شهرستان ابرکوه وابسته به فعالیتهای کشاورزی، دامداری و دامپروری است و نه هزار و ۵۰۰ خانوار ، سالانه ۲۱۰ هزار تن انواع محصول کشاورزی و دامی را در ابرکوه تولید می کنند که بخشی از آن در بازار استانهای همجوار و کشورهای حوزه خلیج فارس عرضه میشود و با توجه به شرایط اقلیمی ۵۰ گونه محصول با کیفیت مناطق گرمسیری و سردسیری در این شهرستان تولید می شود.
مرکز شهرستان ۶۰ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.