به گزارش خبرنگار ایرنا ، شهید یحیی شمشادیان در سال ۱۳۳۲ در شهرستان قصرشیرین متولد شد و در چهارسالگی به همراه خانواده اش به کرمانشاه مهاجرت کرد.
یحیی بارها در میادین ورزشی در رشته مشت زنی پیروز میدان شد و از همان کودکی و نوجوانی مردم دوست بود و در تمام دوران جوانیش شجاعت و سرعت عجیبی داشت و همین عامل انتخاب شغل خلبانی را برایش آسان کرد.
تحصیلات ابتدایی و هنرستان را در کرمانشاه به پایان رساند و با دیپلم برق در سال ۱۳۵۲ در هوانیروز استخدام شد.
پس از گذراندن دورههای نظامی و زبان در تهران، جهت یادگیری پرواز بالگرد به دانشکده مرکز آموزش هوانیروز اصفهان اعزام شد. این خلبان فقید هوانیروز ایمان به خدا و عشق به میهن در تار و پودش ریشه دوانده بود.
شهید شمشادیان دورههای پرواز با بالگرد جنگده کبری و موشک ناو را با موفقیت پشتسر گذاشت و با درجه ستوان سومی به پایگاه هوانیروز کرمانشاه منتقل شد.
آنگونه که می گویند عمر کوتاه و خدمت نظامی خلبان شمشادیان سرشار از ایمان، تعصب و خصایل اخلاقی برجسته است.
پروازهای متعدد او تا قبل از جنگ در مناطق آشوبزده غرب که زادگاهش را مورد تهاجم قرار داده بودند، قابل ستایش است.
شهید شمشادیان از یاران شهیدان شیرودی، کشوری و هادیان و دیگر خلبانان بیباکی بود که تا پای جان و شهادت در مقابله با دشمنان داخلی و خارجی به مقابله پرداخت.
شجاعت و پایمردی او در جبهههای سومار و سرپل ذهاب آنچنان برجسته بود که ۱۸ ماه ارشدیت درجه تشویق گرفت.
در عملیاتهای مسلمبنعقیل و فتح و میمک در حالیکه فرمانده تیم پروازی را بر عهده داشت با همراهی دیگر اعضای تیمش موفق شد در ارتفاعات۴۰۲ و دیگر مناطق عملیاتی ۱۳ تانک و شمار زیادی از نیروهای دشمن را منهدم و معدوم کند.
در آخرین مأموریت، شهید شمشادیان در ۱۵ مهرماه سال ۱۳۶۱ همراه یک گروه سه فروندی بالگرد در ارتفاع ۴۰۲ منطقه سومار به منظور پشتیبانی نیروهای زمینی و مقابله با ضدحمله دشمن ، وارد عمل و موفق شدند ضمن سرکوب پاتک، تلفات و خسارات سنگینی به دشمن وارد کنند.
در همین عملیات، خلبان شمشادیان و همپروازش خلبان واعظی در ساعت ۱۵ و ۳۰ بعدازظهر پس از ساعتها مبارزه در ارتفاع ۴۰۲ هدف گلوله مستقیم تانک قرار گرفته و سقوط کردند.
شهید یحیی شمشادیان که آوازه پروازهایش با بالگرد جنگنده کبرا در طی حضور ۲ ساله اش در دوران دفاع مقدس، زمزمه ی یاران و دغدغه دشمنان شده بود، در پائیز ۱۳۶۱ و در منطقه عملیاتی سومار وقتی که فرمانده تیم آتش هوانیروز بود، با اصابت مستقیم گلوله ی تانک T.۷۲ دشمن به درجه رفیع شهادت نایل آمد.
از همسر این شهید سوال شد که چه خاطراه ای از ایشان دارید گفت: روز آخری که عازم ماموریت بود حالت عجیبی داشت چشمهایش برق می زد و متفاوت از همیشه شهره (دخترش) را در آغوش کشید. موقع رفتن مثل اینکه روی هوا راه می رفت؛ دوستانش می گویند این اواخر بطرز عجیبی ملکوتی شده و مدام زیر لب حرفهایی می زد که برای ما نامفهوم بود.
خلبان شمشادیان با درجه سرهنگی در آمار شهدای هوانیروز و جنگ منظور شده و مزارش در گلستان شهدای کرمانشاه است.
کرمانشاه؛ استانی که جنگ در آن آغاز و پایان یافت
به گزارش ایرنا، جنگ تحمیلی با اشغال شهر قصرشیرین در ۳۱ شهریور سال ۵۹ از استان کرمانشاه آغاز و با عملیات مرصاد در پنجم مرداد ماه سال ۶۷ در همین استان پایان یافت.
استان کرمانشاه با بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت، افزون بر ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد، مردم این استان ۳۰ هزار ایثارگر شامل ۹ هزار و ۸۰۰ شهید، ۱۹ هزار جانباز و هزار و ۷۰۰ آزاده تقدیم میهن کرده اند.
همچنین تقدیم ۸۵۰ زن شهیده، ۱۵۵۰ بانوی جانباز و ۷۵۰ شهید زیر ۱۵ سال از سندهای افتخار مردم این استان است، رتبه اول زنان جانباز کشور و دومین استان که بیشترین تعداد زنان شهیده را تقدیم کشور کرده از آن کرمانشاه است.
بیش از ۲۷ عملیات طی دوران دفاع مقدس در کرمانشاه از جمله مرصاد، بازی دراز، تنگ حاجیان، محمد رسول الله (ص)، والفجر ۱۰، مطلعالفجر انجام شده و همچنین شهر نودشه و روستاهای زرده و دیره شهرستان دالاهو در دوران جنگ تحمیلی بمباران شیمیایی شدند و اینها همگی سندی بر حقانیت و مظلومیت مردم این دیار است.
در استان کرمانشاه هشت یادمان دوران دفاع مقدس شامل یادمان بین المللی مرصاد، بازی دراز، شهید بهشتی قصرشیرین، مطلع الفجر گیلانغرب، شهدای ۲۶ مرداد پاوه، بانهدار شیخ صله ثلاث باباجانی، شهید شیرودی و یادمان پادگان ابوذر وجود دارد.