سرویس استانهای خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): هشت سال دفاع مقدس به عنوان تاریخ و نقطه عطفی در کشور ما است که در کنار دفاع از مرزهای جغرافیایی میتوان به رشادتها و از خود گذشتگیهای رزمندگان اشاره کرد.
اگرچه در این جنگ نابرابر شاهد حضور چندین کشور در کنار حزب بعث عراق بودیم اما رزمندگان و فرماندهان ما با رشادت و قدرت ابتکار خود توانستند پشت زمین را بر زمینزده و در مقابل دشمنان تا دندان مسلح بیایستد تا وجبی از خاک کشور در اختیار دشمنان قرار نگیرد.
در این میان شاهد ابتکارات فراوانی بودیم که فرماندهان توانستند با استفاده از ظرفیتهای داخلی بر دشمن پیروز شوند که یکی از این ابتکارات ایجاد حفرهها و تونلهایی بود که عاملی در پیروزی در عملیاتهای مختلف شد.
حضور مقنیهای چیره و زبردست یزدی و به ویژه روستای رکن آباد از جمله این حضورهای مردمی بود که در عملیاتهای مختلف از جمله فتح المبین شاهد اقتدار برای رزمندگان ما بود.
در این راستا نویسندگان مختلف از این رشادتها بیان کردهاند که یکی از این نویسندگان معصومه میرابوطالبی است که با نگارش کتاب معبد زیر زمینی توانست این ابتکارات را به تصویر بکشد.
مقام معظم رهبری نیز بر این کتاب تقریظ کردهاند که در مراسمی نیز به زودی در روستای رکن آباد رونمایی میشود.
این کتاب خاطراتی از شهید غلامحسین رعیت است که به عنوان مقنی یزدی به همراه مقنیهای روستای رکن آباد به عملیات اعزام میشوند و در عملیات خوش میدرخشند و در نهایت به درجه رفیع شهادت نائل میشود.
به این مناسبت ایبنا به سراغ عباس نصیری یکی از رزمندگان و همراهان شهید رعیت رفته و در خصوص این حضور مؤثر و همراهی با شهید مصاحبهای را ارائه کرده است.
-در خصوص آشنایی با شهید رعیت و چگونگی حضور خود در جبهه بگویید.
ما از کودکی با حاج غلامحسین آشنا بودیم و با کار مقنیگری در روستا به گذران امور خود میپرداختیم. در دوران جنگ تحمیلی شاهد حضور اقشار مختلف مردم برای دفاع از کشور خود بودیم تا اینکه روزی شهید رعیت به همراه یکی از دوستان برای حضور ما در جبهه از مقنیها درخواست کردند که ما نیز به همراه چند نفر دیگر پس از حضور در استان قم به جبهه اعزام شدیم.
-در جبهه چکار میکردید و چه کسانی در این شما را همراهی میکردند؟
ما از اول برای کندن تونل و حفر کانال به جبهه اعزام شدیم و به واسطه آشناییتی که با شهید رعیت و دیگران داشتیم از همان ابتدا سعی کردیم این کار را دنبال کنیم. حاجی غلامحسین از قم و یزد میآمد و کارهای کانال را دنبال میکردند. آنها در حال رفت و آمد بودند و کارگرها را آورده و مدیریت میکردند.
حاج غلامحسین با سعه صدری که داشت بارها ما را راهنمایی میکرد و با اخلاق نیکو که داشت ما را راهنمایی میکرد.
شهید رعیت واقعاً آدم با خدایی بود. ما کار میکردیم و وقتی که همه کار را تمام میکردند، او شروع به کار میکرد. عبادت او روز و شبش بود و یک دقیقه هم بیکار نبود.
-کندن کانال چندروز طول کشید؟
در مجموع ۵۵ روز کانال کندیم و در ۹ روز آخر فقط من و حسن رعیت بودیم که خوشبختانه توانستیم در یک عملیات بیش از ۲ هزار نفر اسیر کنیم و به نوعی این ابتکار حفر کانال به ما کمک کرد و باعث پیروزی ما شد.
-آیا نکتهی پایانی دارید؟
فقط میخواهم بگویم که سختیها و تلاشهایی که انجام دادیم همیشه در یاد و خاطر ما خواهد ماند و نگارش کتابهایی مانند معبد زیرزمینی میتواند این ماندگاری را دنبال کند.
یکی از خوشحالیهای ما این است که مقام معظم رهبری با تقریظ بر این کتاب به نقش مقنیهای رکن آبادی و یزدی تأکید کردهاند وامیدواریم این نقش را بتوانیم به تصویر بکشیم و فیلمهایی نیز از این رشادتها ساخته شود.
∎