به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی فرهنگستان علوم؛ جلسه شورای علمی گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم، یکشنبه هفتم بهمنماه، با حضور اکثریت اعضا در سالن جلسات گروه برگزار شد. در این جلسه حجتالاسلام والمسلمین رسول جعفریان، عضو پیوسته فرهنگستان علوم گزارشی از سفر زیارتی - فرهنگی اخیر خود به کشور عربستان سعودی ارائه داد.
آنچه در این گزارش بیش از دیگر نکات جلب توجه مینمود، تغییر نگرش مسئولان سعودی به امر گردشگری دینی، بازیابی و بازسازی مناطق و آثار تاریخی بود؛ این در حالی است که آموزههای اولیه وهابیت با احیای آثار تاریخی - اسلامی میانهای ندارد. همچنین درباره گستردگی و کیفیت بالای تاسیسات جدید مرتبط با گردشگری در شهرهای مذهبی عربستان بحث و گفتوگو شد.
در ادامه جلسه، برخی دیگر از اعضای گروه به روندهای مشابه که در زمینه گردشگری دینی در کشور ترکیه در حال پیگیری و اجرا است نیز اشاره کردند. اعضای گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم پس از شنیدن گزارش، با لحاظ این واقعیت که برابر گزارشهای رسمی سازمان جهانی گردشگری(UNWTO) کشور عزیزمان ایران هم به لحاظ جاذبه های آثار باستانی و تاریخی و هم به لحاظ جاذبههای طبیعی رتبه های بسیار بالایی دارد ظرفیت های توسعه گردشگری و حتی امکان گذار از گردشگری دینی به گردشگری جهانی را مورد بحث قرار دادند.
همچنین این نکته که صنعت گردشگری در شرایط تحریم میتواند به نوبه خود از فشار تحریم بر اقتصاد کشور بکاهد مورد تأکید اعضا قرار گرفت. در پایان جلسه به پیشنهاد سیدمصطفی محقق داماد، رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم، مقرر شد گزارش مذکور به مقامات سیاسی و اداری کشور ارائه شود تا به گسترش گردشگری مذهبی، دینی، گردشگری معنوی(spiritual tourism) و گردشگری جهانی به طور کلی اهتمام شود. این پیشنهاد مورد استقبال اعضای گروه قرار گرفت و بر آن تأکید شد.
همچنین، گروه مطالعات اسلامی از ابتدای تاسیس فرهنگستان علوم به ریاست مصطفی محقق داماد در دهه هفتاد شکل گرفته است و غلامحسین ابراهیمی دینانی، غلامرضا اعوانی، ابراهیم جناتی، رسول جعفریان، محمد قاری سیدفاطمی، مرتضی کریمینیا، احمد واعظی، رحیم نوبهار و مصطفی بروجردی اعضای آن را تشکیل میدهند.
انتهای پیام