شناسهٔ خبر: 71044958 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

پیش‌بینی عجیب صادق زیباکلام از سال آینده/ به ترامپ نوبل صلح می‌دهند!

زیباکلام در گفت‌وگو با روزنامه آرمان ملی اذعان کرد: به رسمیت شناساندن فلسطین و ساماندهی جنگ اسرائیل و سوریه فقط از دست ترامپ برمی‌آید. اگر موفق شود، من به احترامش کلاه از سر برمی‌دارم.

صاحب‌خبر -

روزنامه آرمان ملی به دنبال تحلیل‌های نظامی و اقتصادی پس از رئیس جمهور جدید آمریکا و اهمیت آن نوشت: چنین تحلیل‌هایی از آن جهت مهم است که می‌تواند مسیر آینده یکی از ابرقدرت‌های نظامی را نشان دهد. دونالد ترامپ به ما اثبات کرده است که همیشه باید منتظر تصمیمات جنجالی‌اش باشیم. چرخه اقتصادی به طور مستقیم و غیرمستقیم به دلار آمریکا متصل است و نه‌تنها نگاه اقتصادی رئیس‌جمهور جنجالی آمریکا می‌تواند سرنوشت بسیاری را تحت‌تاثیر قرار دهد بلکه تصمیمات نظامی او به ‌همین اندازه حیاتی خواهد بود.

این روزنامه در ادامه با صادق زیباکلام گفت‌وگو کرده و نوشته: ترامپ بیشتر اهل معامله و توافق است. او در برابر امتیازاتی که می‌دهد، امتیازاتی هم می‌خواهد ولی اگر با هر طرفی به توافق نرسد اعمال قدرت خواهد کرد. درمورد اوکراین هم این اتفاق خواهد افتاد؛ ترامپ به دولت اوکراین خواهد گفت که باید با بخشی از آن ۱۸ درصد خداحافظی کنند، به‌خصوص مناطقی که روس‌تبار هستند. چون نمی‌توانند مسکو را شکست دهند. در مقابل هم کرملین را مجبور می‌کند در برابر اینکه اوکراین به ناتو اضافه نشود، از مناطقی که روس‌تبار نیستند عقب‌نشینی کند. حالا نوبت روسیه است که در ادامه ارتش خود را از خاک اوکراین خارج ‌کند و همینطور دولت فعلی اوکراین را به‌رسمیت خواهد شناخت و در ادامه دو کشور به روابط عادی باز خواهند گشت. البته روسیه مسئولیت امنیت اوکراین را هم خواهد پذیرفت.

هیچ بعید نیست که سال آینده یعنی ۲۰۲۶ ترامپ نامزد دریافت جایزه صلح نوبل شود، در صورتی که بتواند آتش‌بس و صلح را به خاورمیانه بیاورد و جنگ اوکراین و روسیه را پایان دهد. اگر بتواند این گام مهم تاریخی را بردارد تا عربستان سعودی، اسرائیل را به رسمیت بشناسد و در مقابلش اسرائیلی‌ها و «کنست»، پارلمان این کشور قبول خواهند کرد که کشور مستقل فلسطینی را به‌رسمیت خواهند شناخت. اگر این اتفاق بیفتد، من با وجود تمام تضادهای اعتقادی و فکری با او، به احترامش کلاه از سر خواهم برداشت.

تمام این تحولات باعث به حاشیه رانده شدن ایران خواهد شد؛ همان‌طور که الان در گردهمایی‌هایی که در مورد آینده کشورهای خاورمیانه برگزار می‌شود ایران حضور ندارد.

زیباکلام دلیل دلخوری ترامپ از چین را مرتبط با موضوعات کلان اقتصادی دانست و ادامه داد: آنچه باعث این نگرانی و دلخوری می‌شود، «ناسیونالیست اقتصادی» است. یعنی او می‌گوید معنایی ندارد که چینی‌ها با این حجم زیاد به آمریکا صادرات داشته باشند ولی در برابر سهم آمریکا از صادرات به این کشور ناچیز باقی بماند. در حال حاضر بسیاری از کمپانی‌های تولید کننده آمریکایی تعطیل هستند، به‌همین دلیل ترامپ به‌دنبال افزایش تعرفه‌های کالاهای چینی‌ها است تا این کالاهای ارزان نتوانند بازار آمریکا را بیش از این تسخیر کنند و همچنین باعث رونق دوباره تولیدات آمریکایی شود.

محصولات چینی ۲۰ تا ۳۰ درصد کمتر از کالاهای داخلی در بازار همه کشورها به‌فروش می‌رود. همانطور که تولیدات ساخت ایران نمی‌توانند با چینی‌ها رقابت کنند باقی کشورها هم نمی‌توانند با آنها رقابت کنند. ترامپ می‌خواهد بین صادارت و واردات چین و آمریکا تعادل ایجاد کند ولی اینکه چگونه، نمی‌دانم. سازمان تجارت جهانی اما با سیاست‌های ترامپ مخالف است. این سازمان اجازه نمی‌دهد که دولتی بخواهد دسترسی شهروندان به کالاهای ارزان را قطع کند و به ‌همین دلیل اجازه جلوگیری از واردات کالاهای چین را نمی‌دهد و به‌کشورها می‌گوید که باید با چینی‌ها رقابت کنند یعنی سازمان تجارت جهانی با تعرفه‌گذاری‌های دولت‌ها بر روی هر کالایی مخالف است و سیاست ترامپ را نخواهد پذیرفت.