شناسهٔ خبر: 71044496 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

امروز در جلسه علنی مجلس چه گذشت؟

در جریان نشست علنی امروز نمایندگان مجلس جهت تامین نظر شورای نگهبان بر مصوبه خود درباره پرداخت مطالبات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و شرایط واردات خودرو‌های کارکرده و نو اصرار کردند.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

نشست علنی صبح امروز دوشنبه، ۸ بهمن ۱۴۰۳ مجلس شورای اسلامی با حضور ۱۹۹ نفر از نمایندگان و به ریاست محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

به گفته روح‌الله متفکرآزاد عضو هیات رئیسه مجلس دستور کار نشست علنی مجلس عبارتند بود از؛ گزارش کمیسیون تلفیق در مورد لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور (اعاده شده از شورای نگهبان)، ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شورا‌های اسلامی کشور، گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه تجارت، گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد لایحه موافقتنامه معاضدت حقوقی متقابل در امور مدنی و تجارت بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت هند، گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد طرح فهرست تصویب‌نامه‌های قانونی نامعتبر دوره فترت، گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح فهرست قوانین احکام نامعتبر در حوزه ایثارگران، گزارش کمیسیون فرهنگی در مورد طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و گزارش کمیسیون فرهنگی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از وزارت ورزش و جوانان در خصوص عملکرد اداره کل ورزش و جوانان استان خوزستان با محوریت شهرستان‌های (آبادان-اهواز-ماهشهر-خرمشهر-دزفول) از سال ۱۳۹۵ تا پایان تیرماه ۱۴۰۳ در اجرای ماده (۲۱۲) آیین‌نامه داخلی مجلس.

در آغاز جلسه علنی امروز رئیس قوه مقننه در نطق پیش از دستور خود، ضمن تبریک فرا رسیدن عید مبعث پیامبر اعظم حضرت رسول اکرم (ص) گفت: مبعث بزرگترین و شکوهمندترین روز تاریخ بشر است. بعثت پیامبر اکرم دعوت بشریت به توحید بود، دعوتی که فقط یک ایده فکری نیست و درسی عملی برای زندگی مردم جهان دارد.

وی افزود: آزادی و بازگشت اسرای مظلوم فلسطینی به آغوش خانواده‌های خود، حاصل همدلی و همراهی مردم غزه با جریان مقاومت در برابر طرح امحای ملت فلسطین و کوچ اجباری فلسطینیان است؛ اشغالگران جنایتکار شاید بتوانند با بمب‌های چند صد تنی آمریکایی، خانه‌ها و مدارس و بیمارستان‌ها را تخریب کنند ولی هرگز توانایی تخریب و در هم شکستن اراده‌ی ملت‌ها و یا خاموش کردن شعله‌ی مقاومت در دل مردم فلسطین را نخواهند داشت.

رئیس قوه مقننه کشورمان با تاکید بر اینکه جنگ شناختی دشمن صهیونی در سراسر جهان به دنبال القای شکست مقاومت فلسطین و لبنان وپیروزی اشغالگران بود، عنوان کرد: امروز، اما آشکارشدکه حماس زنده و بالنده است و مقاومت بااراده‌ای مستحکم‌تر ازقبل ادامه دارد و دشمن را تحقیر می‌کند. این ایستادگی بیش از ۱۵ ماهه در برابر نسل‌کشی رژیم آپارتاید اسراییل، به حول و قوه‌ی الهی باخروج کامل صهیونیست‌ها از نوار غزه و بازگشت آوارگان به خانه‌های خود تکمیل خواهد شد.

موارد اصراری بر لایحه بودجه امروز در مجمع تشخیص بررسی می‌شود

علیرضا سلیمی در تذکر شفاهی با استناد به ماده ۱۸۲ قانون آیین‌نامه داخلی مجلس گفت: اگر ما به مواردی اصرار کنیم مصوبه برای تعیین تکلیف به مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌رود و زمان پاسخ مجمع به این موارد مشخص نیست، از طرفی براساس ماده ۱۸۲ قانون مذکور تا ۴۰ روز فرصت برای رسیدگی وجود دارد، لذا اگر به ۱۰ مصوبه فعلی پشت هم اصرار داشته باشیم، اشکالات شورای نگهبان باقی می‌ماند و باید به مجمع ارسال شود. حال با توجه به زمان‌بندی‌های موجود باید ببینیم که تا پایان سال امکان رسیدگی به جداول وجود دارد یا خیر.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در صورت عدم رفع اشکال شورای نگهبان و اصرار به مصوبه مجلس دچار مشمول زمان می‌شویم و اختیار از دستمان خارج می‌شود و این نگرانی وجود دارد که تا پایان سال امکان بررسی بخش دوم بودجه وجود نداشته باشد.

محمدباقر قالیباف در پاسخ به تذکر سلیمی گفت: امروز بعدازظهر در مجمع تشخیص مصلحت نظام جهت بررسی موارد ارسالی جلسه‌ای خواهیم داشت تا این موارد را نهایی کنیم، اما اعتراض ما اینگونه بوده است که زمان زیادی برای دو بخش بند الف ماده ۱۸۲ صرف شد. در رفت و برگشت بین شورای نگهبان و مجمع زمان زیادی صرف شد و هم اکنون اگر طبق زمان‌بندی بخواهیم عمل کنیم از سال عبور می‌کنیم و این ۴۰ روز هم وقت مجلس بوده و رفت و برگشت شورای نگهبان هم وجود دارد، البته با دوستان در این خصوص صحبت کردیم و حل می‌شود و ما باید کارمان را به درستی انجام دهیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: این موارد دلیل نمی‌شود که اگر مجلس موضوعی را درست می‌داند به آن اصرار نکند، لذا امروز صبح هم مجددا با اعضای کمیسیون تلفیق به این موضوع توجه کردیم، اما مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی موارد اصراری جلسه‌ای اضافی گذاشته می‌شود و موارد حل و فصل خواهد شد.

اصرار مجلس بر مصوبه خود در مورد شرایط واردات خودرو‌های کارکرده و نو

همچنین نمایندگان در جریان بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، جهت تامین نظر شورای نگهبان بند (ت) تبصره یک ماده واحده این لایحه را اصلاح کردند.

در بند (ت) تبصره یک آمده است: انواع خودروی سواری و وانت دو اتاق (کابین) دارای شماره انتظامی شخصی که قیمت روز خودروی آنها بیش از پنجاه میلیارد (۵۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال است نسبت به مازاد بر این مبلغ مشمول مالیات سالانه خودرو به نرخ یک درصد (%۱) می‌گردند. مأخذ محاسبه مالیات خودرو موضوع این بند، قیمت روز خودرو بر مبنای ماده (۳۰) قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰/۳/۲ می‌باشد که توسط سازمان امور مالیاتی کشور تعیین می‌شود. سازمان مزبور مکلف است مراتب را به نحو مقتضی بر اساس اطلاعات دریافتی از پلیس راهور به اطلاع اشخاص مشمول برساند. تمامی اشخاص حقیقی و فرزندان کمتر از هجده سال و محجور تحت تکفل آنها و اشخاص حقوقی مشمول این حکم مکلفند مالیات سالانه مربوط به خودرو‌های تحت تملک خود را حداکثر تا پایان آبان سال ۱۴۰۴ پرداخت نمایند و در صورت عدم پرداخت مشمول حکم ماده (۱۹۰) قانون مالیات‌های مستقیم می‌باشند. ثبت نقل و انتقال خودرو‌هایی که به موجب این بند برای آنها مالیات وضع گردیده است قبل از پرداخت بدهی مالیاتی مورد انتقال، شامل مالیات بر دارایی، نقل و انتقال قطعی و اجاره، ممنوع است. متخلفان از حکم این بند در پرداخت مالیات متعلقه مسؤولیت تضامنی دارند. پلیس راهور فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران مکلف است فهرست مالکان و خودرو‌های مشمول را مطابق با درخواست سازمان امور مالیاتی کشور، حداکثر تا پایان فروردین سال ۱۴۰۴ به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال و امکان دسترسی برخط) آنلاین) جهت استعلام موردی را برای این سازمان فراهم کند. مالیات تعیین شده در اجرای این بند قطعی است. اعتراض اشخاص مطابق قانون مالیات‌های مستقیم قابل رسیدگی است. اجرای این حکم نافی دادخواهی اشخاص در مراجع قضایی نیست.

اصرار مجلس بر متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و پرداخت مطالبات بازنشستگان فرهنگی

نمایندگان در جریان بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، جهت تامین نظر شورای نگهبان بخشی از بند الحاقی (۳) تبصره (۵) ماده واحده این لایحه را اصلاح و بر مابقی موارد این بند الحاقی اصرار کردند.

بند الحاقی -۳ به منظور تأمین به موقع اعتبارات اجتناب ناپذیر پرداخت متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان دولت و بررسی و پرداخت مطالبات بازنشستگان فرهنگی ۳۱/۶/۱۴۰۰ تا تاریخ، ۳۰/۱۱/۱۴۰۰ ناشی از اجرای قانون رتبه‌بندی معلمان به دولت اجازه داده میشود در سقف نهصد و پنجاه هزار میلیارد (۹۵۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال نسبت به جابه‌جایی اعتبار هریک از ردیف‌ها به استثنای ردیف‌های مربوط به طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای، برای تأمین موارد مذکور اقدام نماید.

همچنین نمایندگان بر مصوبه خود در بند الحاقی (۴) تبصره (۵) لایحه مذکور اصرار کردند.

در بند الحاقی ۴ مذکور آمده است: کلیه اعتبارات مجلس شورای اسلامی طی مبادله موافقتنامه بین رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات و هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی تخصیص می‌یابد و هزینه کرد آن با رعایت ماده (۶۶) قانون محاسبات عمومی کشور، بر مبنای این موافقتنامه است.

همچنین نمایندگان بند الحاقی (۶) تبصره (۸) لایحه مذکور را به شرح زیر اصلاح کردند:

بند الحاقی -۶ در اجرای تبصره بند «ب» ماده (۸۸) قانون برنامه هفتم پیشرفت و در راستای رفع کمبود سرایدار در مدارس تحت عنوان نیروی خدماتی وزارت آموزش و پرورش (مدرسه‌یاران) بر مبنای نوع، ماهیت و حجم فعالیت بعد از گذراندن دوره آموزشی ویژه که توسط وزارت مذکور طراحی و برگزار میشود علاوه بر حقوق و مزایای دریافتی از حداقل ۶۸۵۴ امتیاز و حداکثر ۹۸۱۶ امتیاز که میزان آن در هر یک از مشاغل خدماتی توسط وزارت آموزش و پرورش تعیین و در ضریب حقوق سالانه ضرب میشود برخوردار میگردند. این امتیاز مشمول کسور بازنشستگی موضوع ماده (۱۰۶) قانون مدیریت خدمات کشوری میباشد و در انتهای احکام کارگزینی درج می‌شود. اجرای حکم این بند منوط به رعایت قانون در سقف منابع بودجه عمومی مربوط مندرج در این قانون به تشخیص سازمان برنامه و بودجه کشور و صدور مجوز از سوی سازمان اداری و استخدامی در چهارچوب مجوز‌های استخدام می‌باشد.

انتهای پیام/