شناسهٔ خبر: 71043318 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

حامیان فلسطین با جشنواره ساندنس بازگشتند

معترضان طرفدار فلسطین با فراخوانی برای «پایان دادن به همدستی رسانه‌ها در نسل‌کشی» به جشنواره ساندنس بازگشتند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندی وایر، شماری از حامیان فلسطین در خیابان اصلی سان لیک سیتی و در برابر جشنواره ساندنس گردآمدند و علیه روزنامه‌نگاران و فیلمسازانی که «راست نمی‌گویند» شعار سر دادند.

معترضان طرفدار فلسطین دیروز در برابر جشنواره فیلم ساندنس به خیابان‌های پارک سیتی بازگشتند تا بار دیگر مخالفت خود را با «همدستی رسانه‌ها در نسل‌کشی» ابراز کنند.

در حالی که هوا برفی بود این معترضان با سردادن شعارهای «نه به صلح در سرزمین دزدیده شده»، «اشغال معنی ندارد» و «اسرائیل یک کشور تروریستی است»، از خبرنگاران و فیلمسازان حاضر در جشنواره درخواست همراهی کردند. آنها پلاکاردهایی هم در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود: «صهیونیسم ماشین مرگ است» و «رسانه‌ها حقیقت را دفن می‌کنند».

یکی از سخنرانان خطاب به جمعیت گفت: روزنامه‌نگاران و فیلمسازان حقیقت را نمی‌گویند زیرا قطب‌نمای اخلاقی خود را از دست داده‌اند.

دیگر سخنرانان این برنامه نیز بارها رسانه‌ها و خبرنگاران را برای گزارش نکردن جنایات جنگی در فلسطین گناهکار دانستند و تاکید کردند رسانه‌های جریان اصلی لیبرال مسئول ایجاد تفرقه هستند.

حامیان فلسطین با جشنواره ساندنس بازگشتند

دالیا سالوم یکی دیگر از سخنرانان درباره اعضای خانواده خود که توسط دولت اسرائیل آواره شده‌اند، صحبت کرد و به طور مستقیم به رسانه‌ها حمله کرد و گفت آنها دروغ‌ها را تداوم می‌بخشند و اطلاعات نادرست درباره واقعیت غزه منتشر می‌کنند.

وی گفت: رسانه‌ها باید ارزش‌های دقت، استقلال، بی‌طرفی، انسانیت و مسئولیت‌پذیری را رعایت کنند. چرا فراموش می‌کنید حقیقت را بگویید؟

وی افزود: همه چیز را می‌پیچید و می‌پیچید تا بتوانید ریسمان‌های عروسکی‌تان را به‌عنوان مجموعه‌هایی مانند AIPAC، مانند ADL، مانند JNF [شبکه سرمایه‌گذاران یهودی] وصل کنید.

این اعتراض در بحبوحه مرحله اول آتش‌بس در جنگ اسرائیل با مردم غزه صورت می‌گیرد، که از شنبه گذشته آغاز شد و حماس هم به تدریج شروع به آزاد کردن گروگان ها کرده است. اسرائیل هم در در ازای آن اسرای فلسطینی را آزاد می‌کند.

این برنامه که به عنوان یک تظاهرات مسالمت‌آمیز برگزار شد، توسط گروه «مراقبت‌های بهداشتی برای فلسطین» سازماندهی شد که گروهی مستقر در سالت لیک‌سیتی است و از سازمان‌دهندگان اعتراضات سال گذشته هم بود که شرکت کنندگان مشهور مانند ملیسا بارارا و ایندیا مور را هم به خود جلب کرد. این تظاهرات با حمایت گروه‌های عرب ساکن یوتا و هنرمندان مخالف نسل‌کشی برگزار می‌شود.

برگزارکنندگان تظاهرات به خیابان اصلی پارک سیتی رفتند و در برابر سالن فیلمسازان ساندنس به شعار دادن پرداختند. آنها تاکید کردند که این تظاهرات ربطی به ساندنس ندارد بلکه صنعت فیلم را هدف قرار داده و می‌خواهند آنها به جای تکیه بر شخصیت‌های کارتونی و خطوط کلیشه‌ای داستانی، انسانیت کامل زندگی فلسطینی‌ها را نشان دهند.

میشندی سرحان، یکی از سخنرانان این تظاهرات و یکی از اعضای گروه «هنرمندان سالت لیک سیتی علیه نسل‌کشی» گفت: کمبود محسوس صدای فلسطینی‌ها در کل رسانه‌ها و صنعت سرگرمی‌، از جمله فیلم‌ها و برنامه‌های تلویزیونی، ادامه دارد. غیبت یا سوگیری فعلی به انحراف افکار عمومی کمک می کند و غیرقابل قبول است. ما خواستار رویکردی متعادل برای تصویر کردن تجربه مردم فلسطین هستیم.

سرهان گفت بدترین متخلفان نیویورک پست، نیویورک تایمز و سی‌ان‌ان هستند و افزود: آنها وقتی از کشته شدن فلسطینی‌ها می‌گویند، از زبان بسیار منفعلانه‌ای استفاده می‌کنند. فلسطینی‌ها به دست اسرائیل می‌میرند و آنها هنوز از نام بردن مستقیم از اسرائیل طفره می‌روند.

سال پیش معترضان بنرهایی را حمل کردند که روی آن نوشته شده بود: «بگذارید غزه زنده بماند»، «حالا آتش بس کنید» و «صهیونیسم را رد کنید». معترضان همچنین فهرستی از خواست خود را به جو بایدن، رئیس‌جمهور سابق آمریکا دادند و او را «جوی نسل‌کش» نامیدند. یکی از سخنرانان به جمعیت یادآوری کرد که ژانویه گذشته گفتند «نوامبر ما به یاد می‌آوریم» و حالا این کار انجام شده و آنها با وجدان خود رای دادند و بایدن پاسخ سکوت خود را گرفت.

یکی از نمایندگان جشنواره هم توضیح داد که امنیت شرکت کنندگان جشنواره همیشه دغدغه اصلی آنهاست و یادآوری کرد که این اعتراض مسالمت‌آمیز توسط موسسه ساندنس یا جشنواره انجام نمی‌شود و مانند همه رویدادهایی که به جشنواره مرتبط نیستند، استقبال و ایجاد امنیت برای همه شرکت کنندگان را جشنواره وظیفه خود می‌داند و در عین حال متعهد به ایجاد فضایی امن، فراگیر و دلپذیر برای گفتگوی محترمانه، تبادل پرشور ایده‌ها و جشنی فراگیر از انسانیت مشترک است.

این تظاهرات در حالی برگزار شد که همان شب جشنواره میزبان اولین نمایش جهانی «همه آنچه از تو مانده است» به کارگردانی شرین دابیس بود. این درام زندگی یک نوجوان فلسطینی را به تصویر می‌کشد که با سربازان اسرائیلی در تظاهرات کرانه باختری روبه‌رو می‌شود.