حجت الاسلام حسین رحیمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در مرکز استان و شهرستان نهبندان هر کدام سه بقعه متبرکه و امامزاده، شهرستانهای طبس، سرایان و خوسف هر کدام ۲ بقعه و مابقی شهرستانها هر کدام یک بقعه برای اجرای جشنهای عید مبعث مهیا شده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی اظهار کرد: مراسم جشن عید مبعث بعد از نماز مغرب و عشا با حضور روحانیان و مبلغان دینی در قالب سخنرانی، تلاوت قرآن، مولودی خوانی، اجرای سرود و گروههای نمایشی و با هدف تبیین اهداف این روز بزرگ اجرا میشود.
اکنون ۹۶ بقعه متبرکه شاخص در استان خراسان جنوبی وجود دارد.
"مبعث" حضرت محمد (ص) روزی است که آن حضرت از سوی خدا به عنوان آخرین پیامبر الهی برای هدایت و راهنمایی همیشگی انسانها برانگیخته شد.
مطابق با نظر شیعه، بعثت پیامبر اسلام در ۲۷ رجب سال چهلم عام الفیل و در چهل سالگی ایشان واقع شد.
عید مبعث از اعیاد بزرگ مسلمانان به شمار میرود و مطابق با آنچه در منابع آمده است، در حالی که پیامبر اکرم(ص) در غار حرا در حوالی مکه معظمه به عبادت و نیایش میپرداختند، جبرئیل بر ایشان نازل شد و آیاتی از قرآن مجید را به عنوان طلیعه نبوت نازل کرد.
نخستین آیاتی که بر آن حضرت فرود آمد، آیههای سوره علق بود.
دعوت به یکتا پرستی، قیام به برپایی عدالت، مبارزه با جهل و خرافه پرستی، تقویت و ارتقای سطح اندیشه و تفکر، برداشتن اختلافها از میان مردم و تلاوت آیات و احکام الهی برای مردم رسالتهایی بود که بر عهده رسول اکرم (ص) به عنوان آخرین فرستاده خداوند گذاشته شد.
پیامبر بزرگوار اسلام، حضرت ختمی مرتبت، محمد مصطفی(ص) مبعوث شد تا جامعه بشری به سمت خداشناسی و خداباوری حرکت کند و خداپرست شود، آن نبی بزرگوار برانگیخته شد تا حجت بر مردم تمام شود و با یادآوری نعمت های فراموش شده الهی، مردم انگیزه عبادت پیدا کنند و خدای مهربان را اطاعت و شکر کنند.