به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، محمد حسنزاده رئیس ایرانداک و وعد محمود رؤوف، رئیس دانشگاه تکریت عراق در حاشیة اجلاس «هفتة علم ایران و عراق» تفاهمنامة همکاری امضا کردند که میتواند به تقویت همکاریهای علمی بین دو مؤسسه کمک کند. این تفاهمنامه در راستای گسترش تبادل دانش و فناوری و همچنین ارتقای سطح آموزش عالی در منطقه به امضا رسید.
اجلاس «هفتة علم ایران و عراق» به دعوت و توسط وزارت آموزش عالی و تحقیقات عراق به همراه دانشگاه الزهرا (سلاماللهعلیها) در استان کربلای مقدس برگزار شد و پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) با نمایندگی محمد حسنزاده رئیس ایراندک و بهروز رسولی مشاور رؤیتپذیری و علم باز ایرانداک در آن حضور داشت. این رویداد با حضور وزیر علوم، تحقیقات، و فناوری ایران، حسین سیمائی صراف وزیر آموزش عالی و تحقیقات عراق، نعیم العبودی، مدیران ارشد وزارتهای علوم هر دو کشور، و جمعی از رؤسای دانشگاهها و شخصیتهای علمی دو کشور برگزار شد.
در این اجلاس یادداشتهای تفاهم بین دانشگاههای ایرانی و عراقی امضا شد که هدف آنها ایجاد برنامههای پژوهشی مشترک، تبادل دانشجویان و دانشگاهیان و همچنین سازماندهی همایشهای علمی بینالمللی در آینده بود. همچنین، در این اجلاس مقرر شد که صندوقی برای حمایت مالی از پروژههای مشترک پژوهشی بین دو کشور ایجاد شود. ایرانداک نیز تعامل خود را با بسیاری از دانشگاهها و مؤسسههای آموزش عالی عراق گسترش داد و چندین یادداشت تفاهم میان ایرانداک و دانشگاهها و مؤسسههای آموزش عالی عراقی امضا شد.
یکی از یادداشتهای تفاهم ایرانداک، با دانشگاه تکریت عراق بود که به امضای محمد حسنزاده رئیس ایرانداک و وعد محمود رؤوف رئیس دانشگاه تکریت (https://en.tu.edu.iq) رسید. امضای این یادداشت تفاهم در شرایط کنونی که نیاز به همکاریهای بینالمللی در زمینههای علمی و فرهنگی بیش از پیش احساس میشود، از اهمیت ویژهای برخوردار است. دانشگاه تکریت، واقع در شهر تکریت عراق، یکی از معتبرترین مؤسسههای آموزش عالی در این کشور به شمار میآید. این دانشگاه در سال 1991 تأسیس شد و از آن زمان به عنوان یک مرکز علمی و پژوهشی مهم در عراق شناخته شده است. دانشگاه تکریت دارای رشتههای متنوعی در زمینههای علوم انسانی، علوم پایه، مهندسی و پزشکی است. این دانشگاه با هدف ارتقاء کیفیت آموزش و پژوهش، به همکاریهای بینالمللی و تبادل دانشجو و استاد با نهادهای علمی دیگر نیز توجه ویژهای دارد.
ایرانداک به عنوان یکی از نهادهای معتبر در زمینه مدیریت اطلاعات و منابع علمی، همواره در تلاش است تا با ایجاد همکاریهای بینالمللی، به توسعه علم و دانش در سطح منطقه و جهان کمک کند.
رئیس ایرانداک تأکید کرد که این تفاهمنامه گامی مهم در راستای تقویت همکاریهای علمی و پژوهشی و گشودن چشماندازهای جدید برای تبادل علمی میان ایرانداک و دانشگاه تکریت است.
حسنزاده ابراز امیدواری کرد که یادداشتهای تفاهم میان ایرانداک و مؤسسههای عراقی در آیندهای نزدیک عملیاتی شود.
افزون بر این، به گفتة وی، این یادداشت تفاهم نشاندهنده عزم و اراده ایرانداک برای همکاری در زمینههای علمی است و میتواند به عنوان یک نقطه عطف در حضور و روابط بینالمللی ایرانداک محسوب شود.
گفتنی است همکاری در زمینههای پژوهشی، تبادل استاد و دانشجو، توسعة منابع علمی، و برگزاری رویدادهای مشترک از جمله مفاد این تفاهمنامه است.