شناسهٔ خبر: 71041099 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

ماجرای ممنوعیت پست کردن ۴ کالای سلامت‌محور | این کالاها شامل چه چیزهایی است و علت آن چه بوده؟

سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی همه اقلام و کالاهای مشمول ممنوعات پستی را تهیه و به شرکت‌های رسمی فعال در زمینه حمل و توزیع مرسولات ابلاغ می‌کند که رعایت آن برای همه شرکت‌های فعال پستی از جمله شرکت ملی پست لازم‌الاجراست.

صاحب‌خبر -

به گزارش همشهری آنلاین، اواخر ماه گذشته خبری از سوی مسئول مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی اعلام شد که از ممنوعیت ارسال ۴ گروه کالای سلامت‌محور از طریق پست خبر داد.

امیر رحیمی راد درباره این ۴ گروه کالا توضیح داد که این کالاها شامل لوازم آرایشی و بهداشتی خارجی، مکمل‌هایی غذایی، اقلام دارویی و برخی تجهیزات پزشکی است.

پس از اعلام این خبر، شرکت ملی پست به خبر اعلام شده واکنش نشان داد و توضیحاتی ارائه کرد.

مهدی شاپوری مدیرکل مهندسی و امور پیمانکاران شرکت ملی پست ایران توضیح داد که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، با اخذ نظر از مراجع ذی‌ربط، همه اقلام و کالاهای مشمول ممنوعات پستی را تهیه و به شرکت‌های رسمی فعال در زمینه حمل و توزیع مرسولات ابلاغ می‌کند و رعایت آن برای همه شرکت‌های فعال پستی ازجمله شرکت ملی پست لازم الاجراست.

وی افزود: به همین منظور و براساس آخرین فهرست ابلاغی، قبول و ارسال همه اقلام و کالاهای سلامت محور فاقد مجوز IRC از سازمان غذا و دارو شامل واکسن، لوازم آرایشی و بهداشتی، مکمل‌های تغذیه‌ای و نظایر آن ممنوع است و فرستنده باید پیش از ارسال این قبیل مرسولات، مجوزهای لازم را اخذ و به واحد قبول پستی ارائه کند.

بر این اساس، شرکت ملی پست تاکید کرده که برای تسهیل دسترسی آحاد جامعه به امکانات حمل و نقل، به عنوان یکی از رسالت‌های اجتماعی خود، در چارچوب قوانین و مقررات مربوط و البته با لحاظ شرایط اختصاصی اقلام ارسالی مانند فسادپذیری، مبادرت به خدمت‌رسانی به مردم در این عرصه می‌کند که برای نمونه، خدماتی در زمینه ارسال شیرخشک‌های متابولیک که نیاز قشر خاصی از کودکان است، با اخذ مجوزهای لازم از مراجع ذی‌ربط به هموطنان در سراسر کشور ارائه می‌شود.

همچنین در زمینه جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق به شبکه پستی، ضمن ایجاد زیرساخت‌های نرم افزاری در سامانه‌های پستی و استعلام صحت شماره همراه فرستنده، این امکان را فراهم کرده است که قبول و ارسال کالاهای نو (آکبند) با صحت‌سنجی اصالت کالا از طریق ثبت و استعلام شناسه‌های کالا صورت پذیرد.

مسئولان در این زمینه تأکید کرده‌اند تصمیم اتخاذشده می‌تواند تاثیرات مثبتی بر روند اقتصاد و سلامت مصرف‌کنندگان داشته باشد.

شرکت ملی پست از سال‌های گذشته جهت حفاظت از سلامت شهروندان در همکاری با وزارت بهداشت اعلام کرده است درصورت تقاضایی از سوی سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت، اقدامات لازم را انجام می‌دهد.