آمریکا، از اصلیترین مدعیان دفاع از حقوق بشر، در سال ۲۰۲۴ خود متهم اصلی نقض این حقوق بوده است.
عدالت نژادی در سال ۲۰۲۴ بهعنوان یک نگرانی مبرم حقوق بشری در آمریکا باقی ماند. آمریکا کنوانسیون بینالمللی رفع همه اشکال تبعیض نژادی را حدود ۶۰ سال پیش تصویب کرد، اما برای اجرای مفاد آن کمکاری کرده است. همچنین میراث زنده بردهداری و کشتار و سلب مالکیت مردم بومی مورد توجه قرار نگرفته است.
مسائل مهم حقوق بشری آمریکا در سال ۲۰۲۴ شامل سیاستهای مرزی نادرست و محرومیت مهاجران و پناهجویان از حقوق خود، محدودیت در حق رای و سوءاستفادههایی که اغلب جوامع رنگینپوست را هدف قرار میدهند، بود.
دونالد ترامپ در نوامبر (آبان) بار دیگر بهعنوان رئیسجمهور آمریکا انتخاب شد. سوابق قبلی او در مقام ریاستجمهوری و اظهارات صریح در کارزارهای انتخاباتی، نگرانیهای جدی را درمورد تهدیدهایی علیه طیف وسیعی از موضوعهای حقوق بشری ایجاد کرده است.
نژادپرستی ساختاری و سایر تبعیضها در آمریکا
دادگاه عالی اوکلاهاما در ژوئن (خرداد/تیر) شکایت ۲ نفر از آخرین بازماندگان قتلعام تولسا در سال ۱۹۲۱ را رد کرد. بازماندگان با توصیف این تصمیم به یک تخلف قضایی، درخواست تحقیقات فدرال کردهاند.
اگرچه تلاشها برای ایجاد یک کمیسیون مطالعه غرامت فدرال در سال ۲۰۲۴ به نتیجه نرسید، چندین قانونگذار ایالتی اقدامهایی را برای رسیدگی به بیعدالتیهای تاریخی که میراث بردگی جوامع سیاهپوست را آشکار میکند، پیشنهاد کردند.
یک قاضی فدرال در اوکلاهاماسیتی در ماه ژوئن (خرداد/تیر) بخشی از قانون ایالتی را که آموزش برخی موضوعهای نژادی را سانسور میکرد، لغو کرد.
ماه آوریل ۲۰۲۴ (فروردین/اردیبهشت ۱۴۰۳) دهمین سالگرد بحران آب در شهر فلینت بود؛ بحران آب فلینت یک فاجعه ناشی از سیاست است که در آن تصمیمهای ایالتی باعث افزایش چشمگیر سطح سرب در منبع آب میشیگان شد؛ این موضوع به آسیبهای گسترده و دائمی بهویژه در میان کودکان در جوامع عمدتا سیاهپوست کمک کرد. لولههای آب در سراسر فلینت همچنان آلوده بوده و مهلتی برای اصلاح کامل تعیین نشده است.
در همین حال، گروهها و جوامع بومی طی سال ۲۰۲۴ به مبارزه برای توقف ساخت معدن لیتیوم در گذرگاه Thacker Pass (Peehee Mu'huh) در نوادا ادامه دادند. آنها معتقدند این معدن در زمینهای مذهبی و فرهنگی مهمی ساخته شده است؛ آنها همچنین میگویند که یک واحد ارتش آمریکا اجداد آنها را در سال ۱۸۶۵ قتلعام کرد و به گیاهان، حیات وحش و منابع آب منطقه آسیب رسانده است.
نظام حقوقی کیفری در آمریکا
آمریکا یکی از بالاترین نرخهای حبس را در جهان دارد و حدود ۲ میلیون نفر در هر روز در زندانها، بازداشتگاهها و بازداشتگاههای مهاجران نگهداری میشوند و میلیونها نفر دیگر تحت آزادی مشروط هستند.
بسیاری از کودکان بهعنوان بزرگسال در تمام ۵۰ ایالت تحت پیگرد قانونی قرار میگیرند و آمریکا تنها کشوری در جهان است که کودکان مجرم را به حبس ابد محکوم میکند. نابرابریهای نژادی در هر نقطه از سیستم جنایی آمریکا، ازجمله ایستهای بازرسی پلیس، جستوجو، بازداشت، اتهام و صدور حکم، ادامه دارد.
آمریکا طی سال ۲۰۲۴ مجازات اعدام را در ۸ ایالت اجرا کرد که از سال ۱۹۷۶ به رقم هزار و ۶۰۷ اعدام رسید. آلاباما ۲ اعدام را با استفاده از گاز نیتروژن انجام داد؛ این درحالی است که بسیاری از کارشناسان و فعالان میگویند که استفاده از گاز نیتروژن روشی آزمایش نشده است.
دادگاه عالی آمریکا در سال ۲۰۲۴ به مقامهای محلی اجازه داد تا افراد بیسرپرست را بهدلیل سکونت در مکانهای عمومی بازداشت و حتی زندانی کنند؛ بهعنوان نمونه، افراد بیخانمان در لسآنجلس حدود یک درصد جمعیت را تشکیل میدهند، اما ۳۸ درصد از کل بازداشتها را تشکیل میدهند.
براساس آمارها، پلیس آمریکا از سال ۲۰۲۳ تا ماه نوامبر ۲۰۲۴ (آبان/آذر ۱۴۰۳) هزار و ۲۲۵ نفر را در سراسر آمریکا به قتل رسانده است.
نقض حقوق مهاجران و پناهجویان در آمریکا
ماه آگوست ۲۰۲۴ (مرداد/شهریور) سیامین سال استفاده از تاکتیکهای موسوم به «پیشگیری از طریق بازدارندگی» بود که مهاجران را از گذرگاههای مستقر در مرز آمریکا و مکزیک به مناطق دورافتادهتر به عقب میراند. این سیاست همواره به مرگومیر و ناپدید شدن مهاجران منجر شده است.
جو بایدن، رئیسجمهور سابق آمریکا در ماه ژوئن (خرداد/تیر) حق درخواست پناهندگی را برای مهاجرانی که بدون مجوز از مرز جنوب غربی وارد آمریکا شده بودند، به حالت تعلیق درآورد. براساس فرمان بایدن، پناهجویان تنها زمانی میتوانند درخواست پناهندگی کنند که شرایط خاصی برآورده شود.
رئیسجمهور سابق آمریکا در ماه سپتامبر (شهریور/مهر) شرایطی را که باید پیش از لغو تعلیق انجام شود، افزایش داد. وزارت امنیت داخلی آمریکا همچنین مقرراتی را وضع کرد که براساس آن پناهجویانی که بدون مجوز از مرز عبور میکنند، بهطور کلی فاقد شرایط پناهندگی خواهند بود.
دیدهبان حقوق بشر گزارش کرد که این اقدامها ناقض تعهدهای آمریکا تحت قوانین بینالمللی حقوق بشر و پناهندگان است.
براساس گزارشها، مهاجران در بسیاری از موارد ماهها در مکزیک منتظر میماندند؛ این وضعیت آنها را در معرض سوءاستفاده و خشونت قرار داد.
عملیات «ستاره تنها» در تگزاس، به جراحت و مرگومیر، تبعیض نژادی، شرایط توهینآمیز، بازداشت و تاثیر گستردهای بر آزادی بیان منجر شده است. اعضای گارد ملی تگزاس تحت این عملیات گلولههای اسپری فلفل را بهسوی مهاجران، ازجمله کودکان، شلیک کردند.
سلب حق رای در آمریکا
دادگاه عالی آمریکا در ماه می (اردیبهشت/خرداد) تصمیمی را صادر کرد که به تبعیض نژادی در ترسیم نقشههای رای مجوز داده و صدای رایدهندگان سیاهپوست را نادیده میگیرد.
آمریکا همچنان بسیاری از مردم را به دلیل داشتن پروندههای کیفری از حق رای خود محروم میکند.
- بیشتر بخوانید:
- چراغ سبز واشنگتن به رژیم صهیونیستی برای استفاده از بمبهای آمریکایی
- زنگ خطر برای گروههای امدادی درپی ریاستجمهوری ترامپ
- فرمان اجرایی ترامپ علیه حامیان فلسطین در آمریکا
بیش از یک میلیون شهروند آمریکا، که بسیاری از آنها دارای معلولیت هستند با حقوق سیاسی محدود مواجه هستند. دستکم ۷ ایالت با استفاده از قوانین قدیمی و تحقیرآمیز، افراد تحت قیمومیت را از رای دادن منع میکنند.
براساس گزارشها، این قانون با وجود تضاد با قانون آمریکاییهای دارای معلولیت و سایر قوانین فدرال، با هیچ چالش حقوق مواجه نیست.
شرایط وخیم کودکان شاغل در آمریکا
کودکان در آمریکا در زمان کار در شرایط خطرناک و استثمارگرانه در کارخانههای همچنان مجروح و کشته میشوند.
وزارت کار آمریکا از سال ۲۰۱۹ افزایش ۸۸ درصدی را در موارد نقض حقوق کودکان در محل کار گزارش کرده است.
۸ ایالت آمریکا از نوامبر سال ۲۰۲۴ (آبان/آذر ۱۴۰۳) قوانینی را وضع کرده بودند که حمایت از این کودکان را تضعیف میکرد.
دیدهبان حقوق بشر گزارش کرد: کنگره و دولت بایدن در تصویب قوانین یا مقررات برای حمایت از کودکان شاغل در حوزه کشاورزی (مرگبارترین بخش برای کودکان)، شکست خوردند.
فناوری و حقوق بشر
آمریکا هیچ قانون فدرالی برای حفاظت از دادهها نداشته و اطلاعات شخصی را در معرض سوءاستفاده دولت و بازیگران خصوصی قرار میدهد.
وزارت امنیت داخلی آمریکا نرمافزاری را از شرکت نرمافزارهای جاسوسی رژیم صهیونیستی به نام پاراگون، برای استفاده اداره مهاجرت و گمرک خریداری کرد.
انتهای پیام/