شناسهٔ خبر: 71040489 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: نورنیوز | لینک خبر

اخبار آتش بس غزه؛

بازگشت به خانه آوارگان فلسطینی/مخالفت مصربا پیشنهاد ترامپ/ ایجاد منطقه حائل در مرز غزه

روند بازگشت آوارگان فلسطینی به شمال نوار غزه از صبح امروز دوشنبه آغاز شد , هزاران آواره فلسطینی از طریق خیابان ساحلی «الرشید» درحال ورود به شهرشان هستند.

صاحب‌خبر -

نورنیوز-گروه بین الملل: به گزارش شبکه الجزیره، هزاران آواره فلسطینی از طریق خیابان ساحلی «الرشید» درحال بازگشت به شهر غزه و شمال نوار غزه هستند.

جنبش حماس در این راستا تاکید کرد: بازگشت آوارگان، یک پیروزی برای ملت فلسطین است و به معنای اعلان شکست اشغالگران و طرح های آنان برای کوچاندن مردم نوار غزه است.

در بیانیه حماس آمده است: صحنه های بازگشت گسترده مردم فلسطین به مناطق خود که مجبور به خروج از آن ها شده بودند، عظمت این ملت و پایبندی به خاک خود را نشان می دهد. صحنه هایی که مملو از شادی بازگشت، عشق به سرزمین و پایبندی به آن است پیامی به برخی طرف ها است؛ طرف هایی که بر روی شکستن اراده ملت فلسطین و کوچاندن آن ها از خاک خود شرط بسته بودند.

جنبش حماس افزود: بازگشت آوارگان به خانه های خود بار دیگر ثابت می کند که رژیم اشغالگر در تحقق اهداف خصمانه از جمله کوچاندن مردم فلسطین و شکستن اراده و مقاومت آن شکست خورده است.

پیش از این خبرگزاری شهاب اعلام کرد طبق توافق‌های صورت گرفته و بیانیه ارتش رژیم صهیونیستی، مردم غزه از ساعت ۷ صبح امروز (دوشنبه به وقت محلی) می‌توانند پیاده از طریق محور نتساریم و خیابان الرشید به خانه‌های خود در شمال نوار غزه بازگردند.

همچنین خودورها نیز پس از بازرسی می‌توانند از ساعت ۹ صبح امروز (دوشنبه به وقت محلی) از طریق خیابان صلاح الدین به شمال نوار غزه بازگردند.

فرانسه از آغاز ماموریت اتحادیه اروپا در گذرگاه رفح طی هفته‌های آتی خبر داد

«ژان نوئل بارو» وزیر امور خارجه فرانسه روز دوشنبه از از آغاز ماموریت کمک اتحادیه اروپا برای گذرگاه رفح در مرز نوار غزه و مصر طی هفته‌های آتی خبر داد.

بارو در سخنانی گفت که طی چند هفته آتی ژاندارم‌های فرانسوی و اروپایی برای تامین عملکرد عادی گذرگاه رفح، در نوار غزه مستقر خواهند شد.

وی در ادامه عنوان کرد که دو شهروند فرانسوی همچنان در اسارت جنبش حماس هستند و بر ضرورت عدم مانع‌تراشی در کار آنروا برای ارائه کمک‌های بشردوستانه به مردم نوار غزه تاکید کرد.

وزیر خارجه اسپانیا در این باره اعلام کرد که گارد مدنی اسپانیا در ماموریت اتحادیه اروپا مشارکت خواهد داشت.

وزیر امور خارجه ایتالیا نیز گفت که این کشور نیز در این ماموریت شرکت خواهند کرد.

سفر هیات بلندپایه حماس به مصر

یک هیات بلندپایه از جنبش حماس برای رایزنی با مقامات مصری، وارد قاهره شد.

جنبش مقاومت اسلامی حماس روز دوشنبه اعلام کرد که امروز عصر یک هیات بلندپایه از این جنبش به سرپرستی «محمد درویش»، رئیس شورای رهبری این جنبش، طی سفری رسمی وارد قاهره شده است. 

این هیات قرار است با مقامات مصری دیدار کرده و تحولات مربوط به اجرای توافق آتش‌بس و تبادل اسرا در سه مرحله را بررسی کند.  

هیات حماس شامل اعضای شورای رهبری و تیم مذاکره‌کننده این جنبش است که عبارتند از: «خالد مشعل»، «خلیل الحیه»، «زاهر جبارین»، «نزار عوض‌الله»، «محمد نصر» و «غازی حمد».  

همچنین این هیات با اسرای آزاده فلسطینی که شنبه گذشته در چارچوب توافق مبادله اسرا آزاد شدند، دیدار خواهد کرد.

حماس: بازگشت مردم غزه، نشان دهنده توانایی ملت ما در از بین بردن رژیم اشغالگر است

جنبش حماس بازگشت صدها هزار نفر از مردم غزه را، نشان‌دهنده توانایی این مردم در از بین بردن رژیم اشغالگر عنوان کرد.

جنبش مقاومت اسلامی حماس روز دوشنبه اعلام کرد: بازگشت اسطوره‌ای و تاریخی صدها هزار نفر برخلاف میل رژیم اشغالگر، نشان دهنده توانایی ملت ما در از بین بردن رژیم اشغالگر و تحقق آرزوی بزرگ بازگشت به سرزمین‌مان است.

در بیانیه جنبش حماس آمده است: این بازگشت اسطوره‌ای، عنوانی اساسی برای شکست پروژه رژیم اشغالگر در سرزمین فلسطین و دلیلی بر پایبندی ملت ما به گزینه مقاومت است.

تل‌آویو: بهای سنگینی به خاطر توافق پرداختیم/ مجبور به گفت‌وگو با حماس شدیم

سخنگوی کابینه رژیم صهیونیستی گفت: توافق با غزه بهای سنگینی را بر ما تحمیل کرد و ما مجبور به گفت‌وگو با حماس به خاطر آزادی اسیران شدیم.

دیوید مینسر، سخنگوی کابینه رژیم صهیونیستی گفت: اسرائیل از حماس فهرستی شامل اسامی ۳۰ گروگان را خواست که در مرحله اول آزاد خواهند شد.

وی تصریح کرد که ۲۵ اسیر از میان ۳۳ اسیر مندرج در فهرست حماس، در قید حیات هستند.

مینسر گفت، این توافق بهای سنگینی را بر ما تحمیل کرد و ما مجبور به گفت‌وگو با حماس به منظور آزادی اسیران شدیم.

در حالی که طبق توافق آتش‌بس با لبنان می‌بایست رژیم صهیونیستی از تمامی مناطق جنوب لبنان ظرف ۶۰ روز خارج می‌شد، اما این رژیم به نقض این توافق پرداخت، سخنگوی کابینه رژیم صهیونیستی افزود: نیروهای ما در مرزها با لبنان باقی خواهند ماند، چراکه طرفِ دیگر، به توافق پایبند نبوده است.

مینسر ادعا کرد: ما بر پایبندی خود به توافق آتش بس با لبنان تاکید می‌کنیم و حزب‌الله باید به آن سوی رود لیتانی برود.

وی تصریح کرد: ما از دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا که ما را به تجهیزات نظامی برای «دفاع از خود» مجهز می‌سازد، قدردان هستیم.

بن‌گویر: تنها راه‌حل پایان درگیری‌ها، آوارگی گسترده مردم غزه است!

وزیر مستعفی امنیت داخلی کابینه نتانیاهو مدعی شد تنها راه‌حل برای پایان دادن به درگیری‌ها، آوارگی جمعی همه ساکنان غزه است.

«ایتمار بن گویر» وزیر مستعفی امنیت داخلی کابینه رژیم صهیونیستی، روز دوشنبه تنها راه‌حل برای پایان دادن به درگیری‌ها و توقف جنگ را آوارگی اجباری همه ساکنان غزه دانست و گفت: من سال‌ها در این باره صحبت کرده‌ام و رئیس‌جمهور ترامپ نیز در این باره صحبت کرده است.

وی همچنین مدعی شد: تشویق به مهاجرت (آوارگی) تنها چیزی است که باعث آرامش برای اسرائیل و ساکنان غزه می‌شود.

بن گویر افزود: برای من سخت است که فیلم‌های نیروهای مسلح حماس را ببینم که در حال رانندگی بدون ترس به سمت شمال غزه هستند.

وزیر صهیونیست خواستار اشغال مجدد غزه شد

یک وزیر صهیونیست خواستار اشغال مجدد غزه پس از پایان یافتن مرحله اول توافق آتش‌‎بس شد.

روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت»، به نقل از «بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی اعلام کرد که باید پس از پایان یافتن مرحله اول آتش‌بس در غزه، این شهر اشغال شود.

بر اساس این گزارش، این وزیر صهیونیست همچنین گفت که ما همراه با نتانیاهو طرحی را برای تشویق مهاجرت ساکنان غزه آماده خواهیم کرد.

اظهارات این وزیر صهیونیست در حالی مطرح شده است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا روز گذشته گفت که با ملک عبدالله، پادشاه اردن در مورد طرحی بالقوه برای خانه‌سازی و جابجایی بیش از یک میلیون فلسطینی از نوار غزه به کشورهای دیگر صحبت کرده است. او همچنین گفت که با عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر در این باره گفتگو خواهد کرد.

برنامه رژیم صهیونیستی برای ایجاد منطقه حائل در مرز غزه

یک رسانه صهیونیستی از آغاز اقدامات ارتش رژیم اشغالگر برای ایجاد منطقه حائل امنیتی در مرز نوار غزه و سرزمین‌های اشغالی پرده برداشت.

روزنامه «اسرائیل هیوم» گزارش داد: همزمان با خروج از محور «نتزاریم»، ارتش اسرائیل در حال ایجاد مواضع نظامی در اطراف نوار غزه است.

این روزنامه نوشت: هدف از ایجاد این مواضع نظامی جدید، ایجاد یک منطقه حائل امنیتی بزرگ بین شهرک‌ها و نوار غزه است تا از نزدیک شدن فلسطینی‌ها به آنها جلوگیری کند.

 بازگشت شکوهمند فلسطینیان به شمال غزه، پایانی بر رویای کوچ اجباری آنان

"عبداللطیف القانوع" سخنگوی جنبش حماس گفت:  صحنه‌های بازگشت گسترده و باشکوه مردم ما از جنوب نوار غزه به شمال آن، شکست دیگری برای اشغالگران در دستیابی به اهداف جنگ نسل‌کشی و تخریب است و پیامی چالش‌برانگیز برای هر تلاش جدیدی برای کوچ ‌اجباری آن‌ها محسوب می‌شود.

او افزود:  پایداری مردم ما در سرزمینشان و بازگشت آن‌ها از جنوب نوار غزه به شمال آن، به معنای پایان رویای صهیونیستی برای کوچ ‌اجباری آن‌ها و نابودی آرمان عادلانه‌شان است.  حماسه تاریخی که غزه آن را رقم زد و فداکاری‌های بزرگ آن، از جهان می‌طلبد تا با تحقق حقوق مشروع مردم ما و پایان دادن به اشغال سرزمین‌مان، عدالت را برای آن‌ها برقرار کند.

جنبش جهاد اسلامی: بازگشت اهالی شمال غزه صحنه‌هایی تاریخی را رقم زد

جنبش جهاد اسلامی فلسطین بازگشت صدها هزار نفر از ساکنان شمال غزه را صحنه هایی تاریخی توصیف کرده و افزود که پایداری ملت فلسطین، آمال و آرزوهای صهیونیست‌ها را به باد داد.

به گزارش خبرگزاری فلسطینی شهاب، جنبش جهاد اسلامی فلسطین با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که صدها هزار نفر از آوارگان و اهالی شمال غزه در یک نقطه عطف تاریخی به این منطقه باز می‌گردند که جنایت‌های رژیم صهیونیستی آن را به ویرانه تبدیل کرده است.

بر اساس این بیانیه، این بازگشت واکنشی به تمامی کسانی است که رؤیای مهاجرت ملت ما را در سر می‌پرورانند و مشکل اربیل یهود اسیر اسرائیلی در نزد حماس نیز برای از بین بردن شادی اهالی غزه ایجاد شده بود که برطرف شد.

جهاد اسلامی فلسطین تاکید کرد که پایداری ملت فلسطین تمامی آمال و آرزوهای صهیونیست‌ها برای از بین بردن شادی قلب اهالی فلسطین را به باد خواهد برد و کلیدهای زندان‌های اشغالگران را در هم خواهد شکست

بازرسی خودروهای آوارگان فلسطینی  از سوی  یک شرکت آمریکایی 

به گزارش الجزیره، رادیو ارتش رژیم صهیونیستی همچنین گزارش داد که خودروهای آوارگان فلسطینی به سمت شمال نوار غزه قبل از حرکت توسط یک شرکت آمریکایی بازرسی می‌شوند.

اعتراف صهیونیست‌ها به شکست پس از بازگشت آوارگان به شمال نوار غزه

به گزارش شبکه الجزیره، ایتامار بن گویر، وزیر مستعفی امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در واکنش به آغاز بازگشت آوارگان فلسطینی به شمال نوار غزه گفت: بازگشت آوارگان فلسطینی به سمت شمال نوار غزه تصویری از پیروزی جنبش حماس و بخش توهین آمیز دیگری از توافق غیرقانونی (توافق آتش بس درباره غزه) است.

وی تاکید کرد: به نظر نمی رسد که این مسئله (بازگشت آوارگان فلسطینی به شمال نوار غزه) پیروزی مطلق (رژیم صهیونیستی) باشد بلکه تسلیم شدن کامل (این رژیم) است.

بازگشت+به+خانه+آوارگان+فلسطینی/اعتراف+به+شکست+رژیم‌اسرائیل/مخالفت+مصربا+پیشنهادترامپ+فیلم
بن گویر افزود: جنگیدن و جان دادن نظامیان ما در نوار غزه به خاطر این بود که چنین صحنه هایی را نبینند، ما باید به جنگ بازگردیم.

محافل صهیونیستی  هم پس از بازگشایی محور نتساریم از سوی ارتش رژیم صهیونیستی و آغاز روند بازگشت آوارگان به شمال نوار غزه، این رخداد را به عنوان یک شکست توصیف کردند.

به گزارش وبگاه قدس الاخباریه، محافل صهیونیستی پس از بازگشایی محور نتساریم و آغاز بازگشت آوارگان فلسطینی به محل زندگی خود در شمال نوار غزه، بار دیگر به شکست در غزه اعتراف کردند.

روزنامه یدیعوت آحارونوت به نقل از منابع نظامی در این باره نوشت: تل آویو بهای یک توافق کامل را با باز کردن محور نتساریم پرداخت، بدون آنکه به چیزی که می‌خواست دست یابد.

در ادامه این گزارش آمده است: باید محور نتساریم به عنوان یک برگ برنده در مذاکرات حفظ می‌شد و اهمیت آن برای حماس کاملاً واضح است.

از سوی دیگر، عمیحای اشتاین روزنامه‌نگار صهیونیست نیز گفت: از امروز صبح، «اسرائیل» برگ برنده اصلی خود در مذاکرات مربوط به تبادل اسرا را از دست داد و حالا دیگر آوارگان فلسطینی به شمال نوار غزه بازگشتند.

مخالفت مصربا پیشنهاد گستاخانه ترامپ

مصر با پیشنهاد گستاخانه رئیس جمهور آمریکا مخالفت کرد.

به گزارش الجزیره، وزارت خارجه مصر با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که این کشور با خدشه دار کردن حقوق ملت فلسطین چه از طریق شهرک سازی ها و چه کوچاندن اجباری آنها مخالف است.

در این بیانیه آمده است: بیرون کردن ساکنان فلسطین از خاک این سرزمین چه به صورت موقت و چه به صورت طولانی مردود است. این اقدام می‌تواند ثبات منطقه را تهدید کرده و فرصت‌های تحقق صلح را از بین ببرد.

مصر از جامعه بین الملل خواست برای اجرای طرح تشکیل ۲ دولت وارد عمل شود.

روز گذشته «ایمن الصفدی» وزیر خارجه اردن در واکنش به اظهارات اخیر دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا گفت: مخالف کوچاندن فلسطینیان هستیم و این موضع ثابت ما است.

تمجید حماس از مواضع مصر و اردن 

 جنبش حماس در بیانیه‌ای از مواضع مصر و اردن در واکنش به پیشنهاد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای کوچاندن فلسطینی‌ها تمجید کرد.

به گزارش خبرگزاری شهاب، در این بیانیه آمده است: ما از مواضع اصیل اتخاذ شده توسط جمهوری عربی مصر و پادشاهی اردن قدردانی می‌کنیم چرا که این کشورها مخالفت خود را با انتقال و کوچ اجباری مردم فلسطین به هر بهانه‌ای ابراز داشتند.

در ادامه بیانیه حماس آمده است: در حالی که ما همچنان بر پایبندی مردم فلسطین به سرزمینشان و امتناع از انتقال و تبعید از آن تاکید می‌کنیم، از اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی می‌خواهیم تا مخالفت قاطع با همه اَشکال جابجایی مردم فلسطین را نشان داده و از حقوق ملی این مردم برای ایجاد کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس حمایت کنند.

انتقال ساکنان غزه به اردن و مصر جنایت است

دو کارشناس حقوق بین الملل با انتقاد از اظهارنظر رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر انتقال فلسطینیان ساکن غزه به مصر و اردن، این اقدام را جنایت و مغایر با قوانین بین المللی دانستند.

به گزارش خبرگزاری شهاب، «انیس قاسم» اظهارات «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا علیه فلسطین را مورد انتقاد قرار داد و افزود: کوچاندن موقت یا دائمی، جنایت بین المللی محسوب می شود و اظهارات ترامپ در این راستاست.

وی ادامه داد: ترامپ به دنبال کوچاندن فلسطینیان از محل سکونتشان است که این در تضاد آشکار با قوانین بین المللی است، خواه به شکل کوچ داوطلبانه باشد خواه اجباری.

این کارشناس حقوق بین الملل تاکید کرد: اظهارات ترامپ اوضاع را به خانه اول برمی گرداند، اشغالگران طی ۴۷۱ روز نسل کشی در کوچاندن فلسطینیان راه به جایی نبردند، اما این سخنان به منزله ادامه جنگ و تجسم ترامپ در نقش رئیس باند استعماری جدید است.

انیس قاسم تصریح کرد: گویا ترامپ در جریان اقدامات «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه سابق آمریکا که چندین بار به منطقه سفر و از اردن و مصر درخواست کرد که پذیرای ساکنان غزه در ازای کمک های مالی و دیگر مشوق ها باشند، قرار ندارد، به ویژه آنکه این دو کشور این پیشنهاد را رد کرده و طرح بلینکن با شکست روبرو شد.

«اسامه سعد» دیگر کارشناس مسائل حقوقی نیز اظهارات ترامپ را مغایر با معاهدات بین المللی دانست و گفت که برقراری صلح جز با اعطای حقوق تاریخی و مشروع ملت فلسطین به موجب قوانین بین المللی و قطعنامه های شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل، میسر نیست.

وی درخواست ترامپ را بی ارزش دانست و افزود: ملت فلسطین ۱۶ ماه ایستادگی کردند و هم اکنون برای بازگشت به خانه های خود لحظه شماری می کنند. آنها بر سرزمین خود پافشاری و طی صد سال برای آن جانفشانی کرده‌اند.

«عبدالناصر سلامه» سردبیر اسبق روزنامه الاهرام در این باره گفت: «حسنی مبارک»( رئیس جمهور اسبق مصر) قبلا این طرح را رد کرد و اعطای زمین در نقب در قبال اسکان فلسطینیان در سینا را نپذیرفت و مراتب ناخرسندی خود را از پیشنهاد بلاعوض ابراز داشت.

«فوزی العشماوی» دیپلمات اسبق مصری نیز اظهارنظر ترامپ را رویکردی خطرناک از جانب آمریکا دانست.

وی ضمن تاکید بر ضرورت مقابله با زیاده خواهی ترامپ، افزود: اعراب باید بدانند که تلاش برای راضی نگه داشتن رئیس جمهوری آمریکا به زیاده طلبی بیشتر او منجر خواهد شد و وی در راستای هیمنه اسرائیل در منطقه و پروژه صهیونیزم حرکت خواهد کرد.

 «کارم یحیی» تحلیلگر مصری هم با اشاره به تبعید هفتاد اسیر فلسطینی به مصر گفت: هنگامی که از تبعید این تعداد اسیر به مصر به عنوان مقصدی برای انتقال آنها به دیگر کشورها می نگریم، باید بیشتر از اظهارات ترامپ از آن بترسیم.

«حمدین صباحی» سیاستمدار مصری نیز گفت: اظهارات خصمانه و نسنجیده ترامپ متوهم و زورگو درباره کوچاندن فلسطینان، مستحق محکومیت و ابراز انزجار و مخالفت آشکار مردمی و رسمی است.

 رهبر اخوان المسلمین اردن هم در اظهاراتی تاکید کرد که نقشه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای کوچاندن فلسطینی‌ها اعلام جنگ به اردن است.

به گزارش فلسطین الیوم، مراد العضایله گفت: هیچ سازشی درباره اردن و فلسطین صورت نخواهد گرفت.

وی افزود: به ترامپ می گوئیم که اردن فروشی نیست و ما به کمک‌های تو نیازی نداریم، کمک‌هایت را به همراه پایگاه‌های نظامی خود بردار و ببر.

العضایله گفت: نقشه ترامپ برای کوچاندن فلسطینی‌ها اعلام جنگ علیه اردن، هویت و ملت آن است.

مخالفت دوباره اردن با کوچ اجباری فلسطینیان

مجلس نمایندگان اردن مخالفت قاطع خود را با هرگونه توهمات کوچ‌ اجباری برای نابودی مسئله فلسطین اعلام کرد.

اردن تاکید کرد که نادیده گرفتن حقوق ملت فلسطین، منطقه را در حالت تنش و ناامنی نگه خواهد داشت.

مجلس نمایندگان اردن افزود:  اردن هرگز به عنوان وطن جایگزین نخواهد بود و تلاش‌ها برای کوچ‌ اجباری مردم صبور فلسطین را رد می‌کند.

به گزارش نورنیوز، پیشتر رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که اردن و مصر باید شمار بیشتری از فلسطینیان ساکن غزه را بپذیرند.

وی افزود که با «ملک عبد الله دوم» پادشاه اردن به صورت تلفنی گفت وگو و اعلام کرده که «من از تو انتظار دارم که شمار بیشتری (از فلسطینیان) را بپذیری؛ چرا که وقتی من الان به کل نوار غزه نگاه می کنم، در وضعیت هرج و مرج و آشفتگی واقعی قرار دارد. دوست دارم که آنها برخی افراد را بپذیرند».

ترامپ اضافه کرد: همچنین دوست دارم که مصر هم برخی افراد را بپذیرد.

رئیس جمهوری آمریکا در پاسخ به این سوال که آیا این یک طرح موقتی است یا بلند مدت؟ اعلام کرد که «می تواند هم این باشد و هم آن».


نورنیوز