شناسهٔ خبر: 71039598 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

بی‌توجهی مسئولان و ناهماهنگی؛ چالش فعالیت‌های قرآنی

رئیس هیئت مدیره مؤسسه قرآنی صراط نور سبزوار با اشاره به نیاز ایجاد یک مجمع قرآنی در این شهرستان گفت: هنوز فعالیت‌های قرآنی آنچنان که باید و شاید، مورد اقبال و استقبال مسئولان قرار نمی‌گیرد.

صاحب‌خبر -

یکی از مسائل مهم در فعالیت‌های قرآنی، نبود تمرکز در مراکز استان‌ها و کلانشهرهای کشور است؛ چرا که رشد کاریکاتوری قرآنی موجب انباشت مشکلات فرهنگی در بخش‌های محروم از فرهنگ قرآنی و توسعه بیش از حد برخی از مناطق می‌شود. این توسعه متوازن فرهنگ قرآنی همچنین سبب رشد استعدادها در گوشه و کنار استان می‌شود.

شهرستان سبزوار خراسان‌رضوی نیز که جنبش سربداران در آن منطقه آوازه ملی دارد، از جمله شهرستان‌های قرآنی است که فعالیت‌ یکی از مؤسسات قرآنی آن اکنون با برگزاری دو جشنواره در سطح ملی موجب شده باری دیگر تمرکززدایی در بحث فعالیت‌های قرآنی از مرکز استان به یکی از شهرستان‌ها گسترش پیدا کند.

برای اطلاع بیشتر از فعالیت‌های این مؤسسه، به سراغ علیرضا رادمان، رئیس هیئت مدیره مؤسسه قرآنی «صراط نور سبزوار» رفتیم. او درباره چگونگی تشکیل این مؤسسه قرآنی می‌گوید: این مؤسسه قرآنی از سال ۱۳۹۳ در شهرستان سبزوار توسط فعالان حوزه قرآن و فرهنگ تشکیل شد؛ چرا که دوستان به این نتیجه رسیده بودند بهترین روش نظام‌مندسازی اجرای فعالیت‌های قرآنی، دینی و مذهبی، داشتن یک مؤسسه قرآنی است. از این رو احساس نیاز شد که اگر بخواهیم فعالیت‌ها توسعه پیدا کنند، نظام‌مند شوند و شاکله صحیح و درستی داشته باشند، باید مؤسسه‌ای تشکیل دهیم. به همین دلیل به سمت تشکیل مؤسسه رفتیم و آن را به ثبت رساندیم.

برگزاری دو جشنواره ملی توسط مؤسسه سبزواری

رئیس هیئت مدیره مؤسسه قرآنی صراط نور سبزوار درباره فعالیت‌های این مؤسسه بیان می‌کند: این مؤسسه با رویکرد برگزاری جشنواره‌های شهرستانی، استانی و کشوری در زمینه قرآنی و دینی فعالیت می‌کند. دو فعالیت اصلی جشنواره‌ای داریم که یکی از آن‌ها جشنواره «قصه‌های قرآن، نردبان آسمان» است که سه دوره به‌ صورت شهرستانی و یک دوره به ‌صورت استانی برگزار شده است.

رادمان می‌افزاید: این جشنواره را با عنوان «قصه‌های قرآنی تبیین» به ‌صورت ملی در دو دوره برگزار کرده‌ایم. این جشنواره در چند بخش کودکان، نوجوانان و بزرگسالان و در چهار مقطع سنی از ۷ تا ۹ سال، از ۱۰ تا ۱۵ سال، از ۱۵ تا ۱۸ سال و از ۱۸ سال به بالا برگزار شده است. بخش‌های قصه‌گویی، قصه‌خوانی و قصه‌نویسی برگرفته از آیات قرآنی از جمله بخش‌های این جشنواره است. سومین دوره این جشنواره را از ماه مبارک رمضان در سطح ملی برگزار می‌کنیم و در حال حاضر در حال تدارکات اولیه برای برگزاری این جشنواره هستیم.

او با بیان اینکه برنامه بعدی، جشنواره ملی چلچراغ رضوی در حوزه اهل بیت(ع) است، خاطرنشان می‌کند: در این جشنواره از حفظ احادیث امام رضا(ع) شروع و تاکنون پنج دوره از این جشنواره را برگزار کرده‌ایم. در این جشنواره علاقه‌مندان باید ترجمه ۴۰ حدیث از احادیث امام رضا(ع) را یاد بگیرند و در جشنواره شرکت کنند. این جشنواره در دو بخش حضوری و کتبی برگزار می‌شود. همچنین علاقه‌مندان می‌توانند از طریق نرم‌افزار جشنواره چلچراغ رضوی به‌صورت غیرحضوری و در همه سنین از ۸ تا ۸۰ سال در این جشنواره شرکت کنند.

برگزاری جشنواره‌ها در اولویت قرار دارند

رئیس هیئت مدیره مؤسسه قرآنی صراط نور سبزوار با اشاره به اینکه این دو حوزه اصلی فعالیت مؤسسه ما در زمینه جشنواره‌هاست، می‌گوید: برنامه‌هایی از جمله برگزاری نشست‌ها، محافل و جشن‌های قرآنی، فعالیت‌های نمایشگاهی و برنامه‌های آموزشی را نیز اجرا می‌کنیم که در اولویت دوم ما قرار دارند. همچنین تا حد امکان به مجموعه‌های دیگر در راستای برگزاری مسابقات قرآنی کمک و با آن‌ها همکاری می‌کنیم.

رادمان درباره کادر اجرایی جشنواره‌های ملی این مؤسسه نیز متذکر می‌شود: بعضی از فعالیت‌هایمان به‌ویژه فعالیت‌های ملی با همکاری سایر دوستان فعال حوزه قرآنی انجام می‌شود؛ به‌عنوان مثال دبیرخانه «جشنواره قصه‌های قرآنی تبیین» در مشهد مستقر است و تیم داوران از تهران تشریف آورده بودند. به‌طور کلی با توجه به نوع فعالیت‌هایمان و رویکرد و نیازی که برنامه طبق آن برگزار می‌شود و همچنین با توجه به زمان‌های اجرای برنامه از عوامل مختلف اجرایی استفاده می‌کنیم.

او با بیان اینکه کادر اجرایی ثابت و نیروی دائم و رسمی حقوق‌بگیر در مؤسسه نداریم، می‌افزاید: براساس برنامه‌هایی که اجرا می‌کنیم، فراخوان می‌زنیم و از دوستان قرآنی کمک می‌گیریم. همچنین با توجه به نوع برنامه، این تعداد کم و زیاد می‌شوند. تنها کادر ثابت در مؤسسه، همان هفت نفر اعضای هیئت مدیره است.

عدم استقبال مسئولان فرهنگی از فعالیت‌های قرآنی

رئیس هیئت مدیره مؤسسه قرآنی صراط نور سبزوار درباره چالش‌های فعالیت‌های قرآنی در این شهرستان نیز یادآور می‌شود: یک بخش از چالش‌ها و گره‌های ما این است که هنوز در شهرستان‌ها فعالیت‌های قرآنی آنچنان که باید و شاید، مورد اقبال و استقبال مسئولان قرار نمی‌گیرد. یا نمی‌دانند چقدر به انجام این فعالیت‌ها نیازمند هستیم یا خیلی حوصله حمایت کردن را ندارند.

رادمان خاطرنشان می‌کند: ما یک رویه ثابت، جامع و کامل در حوزه فعالیت‌های قرآنی نداریم؛ چرا که نیاز است یک گروه آسیب‌شناسی لازم را انجام داده و نیازهای قرآنی شهرستان را احصا کنند تا بر اساس آن نیازها، مؤسسات قرآنی برای رفع مشکل، کارهای لازم را انجام دهند.

او ادامه می‌دهد: بدین منظور نیاز داریم یک مجموعه کامل مانند مجمع قرآنی شهرستان تشکیل شود و در آنجا فعالان قرآنی اتاق فکر فعالیت‌های قرآنی را تشکیل داده و با هم تصمیم‌گیری کنند. متأسفانه اکنون چنین نهادی را در سبزوار نداریم و تا این مجمع قرآنی شکل نگیرد، زحمات مؤسسات قرآنی در شهرستان، یک‌سری فعالیت‌های جزیره‌ای و پراکنده بوده و ممکن است به نتایج دلخواه در این حوزه نرسیم.

برچسب‌ها: